Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΤτΕ: Πλεόνασμα €1,2 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

21 Οκτωβρίου 2013

ΤτΕ: Πλεόνασμα €1,2 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

ΤτΕ: Πλεόνασμα €1,2 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγώνΠλεόνασμα 1,2 δισ. ευρώ παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Αύγουστο, κατά 412 εκατ. ευρώ μικρότερο εκείνου του Αυγούστου του 2012, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας.


ΤτΕ: Πλεόνασμα €1,2 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγώνΗ μείωση του πλεονάσματος οφείλεται στην άνοδο του ελλείμματος του ισοζυγίου των εισοδημάτων και στην εμφάνιση ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών μεταβιβάσεων, στο οποίο είχε καταγραφεί πλεόνασμα τον Αύγουστο του 2012, ενώ αυξήθηκε και το εμπορικό έλλειμμα, σημειώνει η ΤτΕ σε σχετική ανακοίνωση.Οι εξελίξεις αυτές αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την άνοδο του πλεονάσματος του ισοζυγίου των υπηρεσιών, αναφέρει η ΤτΕ.Η σημαντικότερη θετική εξέλιξη του Αυγούστου είναι η βελτίωση του ταξιδιωτικού ισοζυγίου, κυρίως λόγω της ανόδου των τουριστικών εισπράξεων. Επίσης, το εμπορικό έλλειμμα εκτός καυσίμων και πλοίων περιορίστηκε, καθώς συνεχίστηκε η άνοδος των εισπράξεων από εξαγωγές και η μείωση της δαπάνης για εισαγωγές. Οι εξελίξεις αυτές όμως δεν αντιστάθμισαν την επιδείνωση των ισοζυγίων καυσίμων και πλοίων, με αποτέλεσμα το συνολικό εμπορικό έλλειμμα να αυξηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ