Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Τα υψηλά πρόστιμα μείωσαν την ανασφάλιστη εργασία...

24 Δεκεμβρίου 2013

Τα υψηλά πρόστιμα μείωσαν την ανασφάλιστη εργασία...

Τα υψηλά πρόστιμα μείωσαν την ανασφάλιστη εργασία...

Υπό τον φόβο των υψηλών προστίμων, που ισχύουν από τις 15 Σεπτεμβρίου, μειώθηκε η αδήλωτη εργασία, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.Τα υψηλά πρόστιμα μείωσαν την ανασφάλιστη εργασία...

Συγκεκριμένα, από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου, ελέγχθηκαν 5.198 επιχειρήσεις και σε σύνολο 27.425 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 742, ποσοστό 2,71%, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 7.633.763 ευρώ.

Από τα μηνιαία στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προκύπτει ότι ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας σε κλάδους υψηλής παραβατικότητας είχε φτάσει ακόμη και στο 40,5%, τον Νοέμβριο το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 20,1%.

Στο ίδιο συμπέρασμα οδηγούν και τα αποτελέσματα των στοχευμένων ελέγχων για ανασφάλιστη εργασία από μικτά κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ. Για το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου κατέδειξαν επίσης, ότι το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας αρχίζει και μειώνεται από το καλοκαίρι και μετά.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, ο νέος ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας Κώστας Πανταζής, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Σ.ΕΠ.Ε και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, το μεγάλο στοίχημα είναι να “μπολιαστεί” ο οικονομικός και παραγωγικός κορμός της ελληνικής κοινωνίας, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, με ασφαλιστική συνείδηση.

Εξάλλου, με εντολή του νέο επικεφαλής του ΣΕΠΕ, Κ. Πανταζή, οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ, ξεκινούν από σήμερα εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων στοχευμένους ελέγχους στις περιοχές: Αράχοβα- Παρνασσός, Άγιος Αθανάσιος (Καϊμακτσαλάν), Φαλακρό Δράμας, Λαϊλιάς Σερρών, Καστοριά, Βασιλίτσα Γρεβενών, Πισοδέρι Φλώρινας, Σέλι, Τρία Πέντε Πηγάδια Ημαθίας, Καρπενήσι- Βελούχι, Λίμνη Πλαστήρα, Βυτίνα, Δημητσάνα, Λαγκάδια, Μαίναλο, Στεμνίτσα, Καλάβρυτα, Ζήρεια, Τρίκαλα Κορινθίας, Φενεός, Μονεμβασιά, Ναύπακτος, Γαλαξίδι, Ελάτη Τρικάλων, Περτούλι, Καλαμπάκα, Ελατοχώρι Πιερίας, Έδεσσα, Ζαγοροχώρια, Ιωάννινα, Μέτσοβο, Λεπτοκαρυά, Λιτόχωρο, Παραλία Κατερίνης, Μακρινίτσα, Πορταριά, Τσαγκαράδα, Χάνια Πηλίου.

Ακόμη, θα συνεχιστούν κανονικά οι προγραμματισμένοι έλεγχοι και στα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, και άλλες πόλεις της χώρας.Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ