Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 10 Φεβρουαρίου

16 Φεβρουαρίου 2013

G20: «Όχι» σε νομισματικό πόλεμο - ρύθμιση των χρηματαγορών

G20: «Όχι» σε νομισματικό πόλεμο - ρύθμιση των χρηματαγορών

andr ave financial times falirou between follow skaigr crossroads frantzi frantzi amvrosiou get article crossroads botsari adsgoogle adsaa agrotyposgr euranet atcomproduction ifdocumentlocationprotocolhttp ave lisikratous javascriptblog comments kallirrois crossroads task force super league tynttynttyntpushaofqosokrqkacwqml functionvar var articletitle var disqusshortname skaigr var samouilidisfebruaryeconomygnewjpg loadaddthisnewsfinancearticlegohisenomismatikopolemoruthmisitonhrimatagorong man standing lane blocked object function one right parking one var scinvisible crossroads kallirrois crossroads ave lisikratous between andr ave parking amvrosiou kasomouli falirou frantzi amvrosiou crossroads get article title tousa parking one siggrou andr ave right lane blocked last man standing tynttynttyntpushaofqosokrqkacwqml functionvar sdocumentcreateelementscriptsasyncasyncstypetextjavascriptssrchttptcrtyntcomtijsvar
Tο G20 λέει «όχι» στη χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στα περί νομισματικού πολέμου. Παράλληλα Γερμανία και ΕΕ μία «πιο σκληρή» κανονιστική ρύθμιση των χρηματαγορών.Με μία απροσδόκητα σαφή διακήρυξη και ένα ηχηρό «όχι» σε συναλλαγματικούς στόχους, το G20 προσπαθεί να βάλει τέλος στη φιλολογία περί «νομισματικού πολέμου». Παράλληλα, και σύμφωνα με το Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των 20 ανεπτυγμένων και αναδυομένων οικονομιών εκπέμπουν ένα μήνυμα προσήλωσης στην ενίσχυση της ανάπτυξης, στην οποία βραχυπρόθεσμα δίνουν προτεραιότητα έναντι των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Οι είκοσι γνωρίζουν ότι μόνον έτσι θα αντιμετωπισθεί η ασθενής οικονομική ανάπτυξη, η οποία συνοδεύεται με έκρηξη της ανεργίας σε πολλές χώρες. Οι υπουργοί Οικονομικών αποφεύγουν στο κείμενό τους να κατηγορήσουν την Ιαπωνία για τις νομισματικές της πρωτοβουλίες και την υποτίμηση του Γιεν προκειμένου να ενισχύσει τη ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της.

Οι ΗΠΑ κατάφεραν να «μπλοκάρουν» τις γερμανικές επιδιώξεις


Οι διατυπώσεις που επέλεξαν οι 20, μετά από μακρά και έντονη συζήτηση, θυμίζει εν πολλοίς τη διακήρυξη του G7, των επτά ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών. Εδώ αναφέρεται ότι το G20 δεν θα θέσει τις συναλλαγματικές του ισοτιμίες σε βάση ανταγωνισμού. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ακολουθήσει συγκεκριμένους συναλλαγματικούς στόχους. Παράλληλα οι «20» διαβεβαιώνουν ότι θα αποφύγουν έναν αγώνα υποτίμησης των νομισμάτων τους. Η νομισματική τους πολιτική θα είναι προσανατολισμένη στη σταθερότητα των τιμών αλλά και στην οικονομική ανάκαμψη. Οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν επίσης να κινηθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα στην κατεύθυνση ευέλικτων συναλλαγματικών ισοτιμιών με γνώμονα τις αγορές.

«Συμφωνήσαμε ότι δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε έναν νομισματικό πόλεμο», τόνισε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.


Τέλος, όσον αφορά ένα από τα ακανθώδη ζητήματα της συνόδου, η Ουάσιγκτον σημείωσε μια επιτυχία σε βάρος των Ευρωπαίων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να «μπλοκάρουν» τις προσπάθειες της Γερμανίας και άλλων χωρών για τον καθορισμό αυστηρών δημοσιονομικών στόχων. Στο κείμενο γίνεται απλά λόγος για μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική εξυγίανσης των δημοσιονομικών.

Κοινό σχέδιο με διεθνείς προδιαγραφές


Στο περιθώριο της συνόδου των G20 οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας συμφώνησαν να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλία για την δίκαιη φορολόγηση επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται διεθνώς. Τζορτζ Όσμπορν, Βόλφγκαγνγκ Σόιμπλε και Πιέρ Μοσκοβισί συμφώνησαν να επεξεργασθούν σε ομάδες εργασίας του ΟΟΣΑ ένα κοινό σχέδιο με διεθνείς προδιαγραφές, το οποίο θα καταθέσουν τον Ιούλιο του 2013.

Γερμανία-ΕΕ: Φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών


Παράλληλα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θέλει να υποστηρίξει μέσα στους επόμενους μήνες μια "πιο σκληρή" κανονιστική ρύθμιση των χρηματαγορών.

«Θα υποστηρίξουμε μια πιο σκληρή κανονιστική ρύθμιση των χρηματαγορών σε παγκόσμια κλίμακα, με την ευκαιρία της G20 που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο (στη Μόσχα) και θα το κάνω και η ίδια στην G20 το Σεπτέμβριο», αναφέρει η Μέρκελ.

Η καγκελάριος χαιρέτισε την πρόταση που ανακοινώθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για ένα φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών τον οποίο θέλουν να θέσουν σε ισχύ 11 ευρωπαϊκές χώρες.

«Σίγουρα δεν είναι παρά μόνο μια αρχή, θα ήταν πράγματι προτιμότερο να συμμετέχουν όλοι", δήλωσε για το θέμα αυτό η Μέρκελ, η οποία διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο "θα κάνει τα πάντα" ώστε οι διαπραγματεύσεις για την εισαγωγή αυτού του φόρου "να διεξαχθούν γρήγορα».

«Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση πρέπει να συμβάλουν ώστε να διορθωθούν οι συνέπειες αυτής της κρίσης», πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Στην ομιλία της, η επικεφαλής της πρώτης οικονομίας της Ευρώπης θεωρεί πως έχει «ιδιαίτερη σημασία η Ευρώπη να μην βρεθεί μόνη της στη διαπραγμάτευση, αλλά όλα τα μέρη του κόσμου να συμμετάσχουν σε μια κανονιστική ρύθμιση των χρηματαγορών αυτού του τύπου».


www.skai.gr/

Νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ

Νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ

var popupwindow gaqpushsetaccount gaqpushtrackpageview function gasrc gatype documentgetelementsbytagnamescript content digicontent digimobile googleanalyticscomgajs documentlocationprotocol httpsssl onloadjavascriptspbodyonloadwrapper textjavascript voucher windowopen newpopupurl mentoring xmllangel httpwww jeremie https
Ορκίστηκε το μεσημέρι ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Κυριάκος Βιρβιδάκης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ορκίστηκε υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης


«Από σύσκεψη έρχομαι και σε σύσκεψη πηγαίνω» ακούστηκε να λέει ο πρωθυπουργός στον κ. Παπούλια μετά την ορκομωσία.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά για τις αποκρατικοποιήσεις, με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και της ηγεσίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Σε εξέλιξη η συγχώνευση Εθνικής-Eurobank


Σε εξέλιξη η συγχώνευση Εθνικής-Eurobank


Εθνικής-Eurobank eurobank logowanie eurobank leasing eurobank ergasias sa eurobank equities eurobank cards eurobank trader eurobank swift code eurobank katastimata
Aνταλλαγή 100 μετοχών της Eurobank με 58 μετοχές της Εθνικής

Άνω του 85% το ποσοστό αποδοχής στην προσφορά Εθνικής προς Eurobank

Η Εθνική Τράπεζα με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις, οι οποίες είχαν τεθεί ως αιρέσεις της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών μετοχών της Eurobank, πληρώθηκαν.

Συγκεκριμένα, ελήφθησαν οι αναλυτικώς αναφερόμενες στο οικείο Πληροφοριακό Δελτίο εγκρίσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, της Τράπεζας της Ελλάδος (τόσο από τη Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος όσο και από τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικών Ασφαλίσεων), του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι σήμερα ολοκληρώνεται η προθεσμία που είχε δοθεί στους μετόχους της Eurobank προκειμένου να αποδεχθούν τη δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για ανταλλαγή 100 μετοχών της Eurobank με 58 μετοχές της Εθνικής.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, η αποδοχή της πρότασης θα πρέπει να γίνει μέχρι σήμερα, ενώ η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής που θα προκύψουν από τη διαδικασία θα αρχίσει από τις 27 Φεβρουαρίου.

eurobank logowanie eurobank leasing eurobank ergasias sa eurobank equities eurobank cards eurobank trader eurobank swift code eurobank katastimata
Oι βασικοί μέτοχοι του ομίλου Λάτση, που ελέγχουν περίπου το 44% της Eurobank έχουν ήδη αποδεχθεί την πρόταση της Εθνικής οπότε η συμφωνία συγχώνευσης θεωρείται δεδομένη, από τους τραπεζικούς αναλυτές.Να σημειωθεί ότι το 85% των μετόχων της Eurobank, καταλαμβάνει το 22% του σημερινού μετοχικού κεφαλαίου του νέου σχήματος (Εθνικής - Eurobank). Στο ενιαίο αυτό σχήμα, η συμμετοχή του κ. Σπ. Λάτση και των ιδρυμάτων του θα αντιστοιχεί στο 11% (μετά την ανταλλαγή του 43% των μετοχών Eurobank). Επίσης, ο κ. Λάτσης διατηρεί και ένα 1,50% της Eurobank το οποίο θα ανταλλάξει πριν το τέλος της νομικής συγχώνευσης, αρχές καλοκαιριού. Oλα αυτά βεβαίως, ισχύουν πριν την ανακεφαλαιοποίηση, καθώς στην αύξηση μετοχικού κεφαλάιου που θα γίνει ενόψει ανακεφαλαιοποίησης, η πλευρά Λάτση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα συμμετάσχει. Αποτέλεσμα αυτού, θα είναι η οικογένεια Λάτση να διατηρήσει ποσοστό χαμηλότερο του 1,5% στη νέα Τράπεζα, γύρω στο 1,2%.Πηγή:www.reporter.gr/ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέο ρεκόρ της ανεργίας

Νέο ρεκόρ της ανεργίας

Το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 27%

Ενα ένα σπάει τα (αρνητικά) ρεκόρ η ανεργία στη χώρα μας, με τους νέους και τις γυναίκες να αποτελούν συνεχώς τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον περυσινό Νοέμβριο, το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 27%, έναντι 20,8% τον Νοέμβριο του 2011 και 26,6% τον Οκτώβριο του 2012. Λίαν ανησυχητική είναι και η προειδοποίηση που απευθύνει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, προβλέποντας ότι το ύψος της ανεργίας θα φθάσει εφέτος το 30,1%, επισημαίνοντας πως «αν και δυσοίωνη, η πρόβλεψη είναι απολύτως σύμφωνη με την εκτίμηση ότι η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους». Αντιστοίχως έχει ήδη προειδοποιήσει και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με τον διευθυντή του, κ. Σάββα Ρομπόλη, να μιλά για ανεργία που θα υπερβεί ακόμη το 30%.

Η ΕΛΣΤΑΤ δίδει το σύνολο των απασχολουμένων τον Νοέμβριο του 2012 στους 3.642.102. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.350.181, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε στους 3.339.982. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 265.584 σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2011 (μείωση 6,8%) και κατά 30.144 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 0,8%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 323.808 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2011 (αύξηση 31,5%) και κατά 20.255 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (αύξηση 1,5%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 19.577 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2011 (μείωση 0,6%) και κατά 2.683 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 0,1%). H ανεργία στις γυναίκες φθάνει στο 31,1% (έναντι 24% των ανδρών), ενώ στους νέους 15 έως 24 ετών το 61,7% - ξεπερνώντας εδώ και καιρό την πάλαι ποτέ θλιβερή πρωτιά της Ισπανίας - και στους 25 έως 34 ετών το 35,2%.

Αντιδράσεις


ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αναγορεύοντας τον αγώνα κατά της ανεργίας σε πρωταρχικό σύνθημα της γενικής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας την ερχόμενη Τετάρτη. Η αξιωματική αντιπολίτευση, διά του βουλευτή, κ. Δημήτρη Στρατούλη (υπεύθυνος επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Εργασίας), επισημαίνει ότι «η νέα αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας τον Νοέμβριο, σε εφιαλτικά για την κοινωνία επίπεδα, ταιριάζει μόνο σε ιστορικές περιόδους που ακολούθησαν μεγάλες εθνικές ή πολεμικές καταστροφές», εκτιμώντας ότι η κυβερνητική πολιτική «θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ύφεσης και σε εκτίναξη του ποσοστού της ανεργίας μέχρι το τέλος του 2013 πάνω από 35%». Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Ηλίας Κικίλιας, ανέφερε (Mega) ότι «με μία ύφεση που έχει ξεπεράσει το 25%, η ανεργία ήδη θα έπρεπε να ξεπεράσει το 30% και συγκρατήθηκε 7 μονάδες. Συγκρατήθηκαν 500 χιλιάδες θέσεις εργασίας νέων θέσεων αλλά με τον τρόπο αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η ανεργία». «Τα ποσοστά των νέων είναι παραπλανητικά ένας στους 2 έως 24 ετών είναι άνεργος αλλά 3 στους 4 άνεργοι είναι πάνω από 30 ετών. Στατιστικά είναι 400-450 χιλιάδες οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο όπου ζουν 300-400 χιλιάδες παιδιά» εξήγησε.

ΚΕΠΕ


Οι προβλέψεις του ΚΕΠΕ για εφέτος κάνουν λόγο για επιβράδυνση της ύφεσης στο 4,1%, από 6,3% το 2012. Σύμφωνα με τις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις για την εξέλιξη του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ για το έτος 2012 εκτιμάται στο -6,3% παρουσιάζοντας βελτίωση σε σχέση με το εύρος της ύφεσης κατά το 2011, το οποίο διαμορφώθηκε στο -6,9%. Για το 2013 εκτιμάται πως η πορεία του ΑΕΠ θα είναι βελτιωμένη με τον αντίστοιχο εκτιμώμενο ρυθμό μεταβολής να ανέρχεται στο -4,1% σηματοδοτώντας αφενός τη συνέχιση της ύφεσης και αφετέρου τον περιορισμό του εύρους της σε σχέση με το 2012. Οι αντίστοιχες προβλέψεις, ωστόσο, για τα μεγέθη του πληθωρισμού (1,6%) και της ανεργίας (30,1%) υποδεικνύουν περαιτέρω επιδείνωση. Αντιθέτως, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εκτιμάται βελτιωμένο (-0,7%) σε σχέση με το 2012. Σύμφωνα με το ΚΕΠΕ, λόγω της περαιτέρω συρρίκνωσης των εισαγωγών αλλά και της δυναμικής της αύξησης των εξαγωγών, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ως ποσοστό του ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα μειωθεί στο 0,7%. Η προδιαγραφόμενη αυτή εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς υποδηλώνει τον περιορισμό του συνολικού δανεισμού της χώρας από το εξωτερικό. Σύμφωνα με το ΚΕΠΕ, στον βαθμό που η εκτίμηση αυτή επιβεβαιωθεί, θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τον τερματισμό της ύφεσης.http://www.kerdos.gr

Συγκριτικά στοιχεία σε παλιότερα άρθρα

Η ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27

Ανεργία στο 23,1% το Μάιο του 2012

Η Ανεργία με στοιχεία για το δ΄ τρίμηνο του 2010

15 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ σε όλες τις περιπτώσεις ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ & ΕΕ
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ σε όλες τις περιπτώσεις ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ & ΕΕ

 

δηλωση μεταβολης στοιχειων, ΓΕΜΗ, ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, gemh, metasxhmatismoi, AE, EPE, OEE,

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ σε όλες τις περιπτώσεις ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ & ΕΕ

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

 

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ σε περιπτώσεις ΕΠΕ, ΟΕ & ΕΕ:1.      Πρωτότυπη Τροποποίηση του Καταστατικού Σύστασης, που υποβάλλεται και σε φυσική μορφή και σε ηλεκτρονική – Αρχείο WORD (e-mail: gemi@acci.gr), το οποίο πρέπει να είναι για τις ΕΠΕ Συμβολαιογραφικό Συμφωνητικό και για τις ΟΕ & ΕΕ Ιδιωτικό Συμφωνητικό.

Η τροποποίηση του καταστατικού, πρέπει να έχει ήδη θεωρηθεί από:
α) την αρμόδια Δ.Ο.Υ. (για την καταβολή του Φόρου Συγκέντρωσης Κεφαλαίου)
β) το Ταμείο Νομικών (Πειραιώς & Σωκράτους, Αθήνα)
γ) το Ταμείο Προνοίας Νομικών (Χαριλάου Τρικούπη & Ναυαρίνου, Αθήνα)
δ) το ΕΒΕΑ, για την προέγκριση του δικαιώματος χρήσης της νέας επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου (μόνο στην περίπτωση που αλλάζει η επωνυμία ή/και ο Διακριτικός τίτλος, οπότε για την προέγκριση αυτή απαιτείται η καταβολή τέλους 50,00 €).

2.      Τέσσερα απλά Φωτοαντίγραφα της ανωτέρω θεωρημένης Τροποποίησης του Καταστατικού.

3.      Επιπλέον σε περιπτώσεις Ε.Π.Ε.:
α) Ανακοίνωση περίληψης της τροποποίησης του καταστατικού για δημοσίευση στο ΦΕΚ  (σε ένα αντίγραφο και σε ηλεκτρονική μορφή).
β) Γραμμάτιο είσπραξης από Δ.Ο.Υ. τελών για δημοσίευση της ανακοίνωσης στο ΦΕΚ (αξίας συνολικού ποσού 141,33 €).


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ σε περιπτώσεις  Α.Ε.:1.      Πρακτικό/Απόφαση του αρμόδιου σύμφωνα με το Ν. 2190/20 οργάνου (Δ.Σ. ή/και Γ.Σ.) της εταιρείας που αποφάσισε τη μεταβολή. Υποβάλλεται σε έντυπη μορφή ακριβές αντίγραφο από τα Πρακτικά νομίμως υπογεγραμμένο και σε ηλεκτρονική – Αρχείο WORD (e-mail: gemi@acci.gr).

2.      Ανακοίνωση περίληψης της μεταβολής για δημοσίευση στο ΦΕΚ σε ηλεκτρονική μορφή – Αρχείο WORD.

3.      Γραμμάτιο είσπραξης από Δ.Ο.Υ. τελών για δημοσίευση της ανακοίνωσης στο ΦΕΚ, αξίας συνολικού ποσού 289,00 €

Σημειώνεται ότι :
α) Αν η μεταβολή αφορά τροποποίηση άρθρων του καταστατικού τότε υποβάλλεται και Κωδικοποιημένο Καταστατικό της ΑΕ, με ενσωματωμένες τις τροποποιήσεις (σε τρία αντίγραφα και σε ηλεκτρονική μορφή - Αρχείο PDF).
β) Αν η τροποποίηση αφορά αλλαγή επωνυμίας ή/και Διακριτικού τίτλου το πρακτικό της ΓΣ, πρέπει να συνοδεύεται από προέγκριση του δικαιώματος χρήσης της νέα επωνυμίας ή/και του διακριτικού τίτλου της εταιρείας από το ΕΒΕΑ (εκδίδεται με καταβολή τέλους 50,00 €) και
γ) Αν η τροποποίηση αφορά αύξηση κεφαλαίου πρέπει να υποβληθεί και Γραμμάτιο καταβολής ποσού 1‰ επί του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Καταβάλλεται στον λογαριασμό: 040/546191-03 της Εθνικής Τράπεζας, αριθ. πελάτη 001 075 0002)    (Προσοχή : Γραμμάτιο 1 ‰ δεν καταβάλλεται για περιπτώσεις τροποποίησης ΑΕ με βάση Ν. 1297/92 και 2166/93)


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ σε όλες τις περιπτώσεις ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ & ΕΕ :


1.      Αίτηση (συμπλήρωση του παρόντος εντύπου) υπογεγραμμένη από το Νόμιμο εκπρόσωπο ή από εξουσιοδοτημένο τρίτο.
2.      Απόδειξη καταβολής τέλους καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ., ύψους 10,00 € (Καταβάλλεται στο ΕΒΕΑ, με την υποβολή της αίτησης με τα δικαιολογητικά).
3.      Ακριβές αντίγραφο ταυτοτήτων ή διαβατηρίων σε περιπτώσεις αλλαγών και τυχόν εισόδου νέων εταίρων/ νομίμων εκπροσώπων/ διαχειριστών/ μελών Δ.Σ..
Σημείωση: Για τους Νομίμους Εκπροσώπους των ΑΕ (μέλη ΔΣ κλπ, που τις δεσμεύουν με την υπογραφή τους), τους Διαχειριστές των ΕΠΕ & τους Ομορρύθμους Εταίρους και τους Διαχειριστές των (ΟΕ & ΕΕ), εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς υπηκόους κρατών εκτός Ε.Ε., πρέπει να υποβληθεί και Ακριβές αντίγραφο Άδειας Διαμονής για άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας ή Άδειας Διαμονής ως διαχειριστές ΕΠΕ ή Μέλη ΔΣ ΑΕ

13 Φεβρουαρίου 2013

Υπολογισμός και παρακράτηση φόρου στις αμοιβές που καταβάλλονται στα μέλη του ΔΣ από 1/1/2013

Υπολογισμός και παρακράτηση φόρου στις αμοιβές που καταβάλλονται στα μέλη του ΔΣ από 1/1/2013

Φόρος στις αμοιβές που καταβάλλονται στα μέλη του ΔΣ από 1/1/2013

Αμοιβές που καταβάλλονται στα μέλη του ΔΣ από 1/1/2013

 Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 6 του νέου φορολογικού νόμου 4110/2013 στις ανωτέρω αμοιβές που καταβάλλονται στα μέλη του ΔΣ για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις , ενεργείται παρακράτηση φόρου από 1/1/2013 με συντελεστή 40% από 35% που ίσχυε.
Τα ποσοστά αυτά εφαρμόζονται μετά την αφαίρεση του χαρτοσήμου ή τυχόν κρατήσεις από ασφαλιστικά ταμεία.
Η απόδοση του φόρου αυτού γίνεται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του επομένου από την παρακράτηση μήνα, με εξάντληση της φορολογίας των αμοιβών αυτών.

Παράδειγμα

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΑΠΑΝΩΝ


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
Χ******** Μ*****

ΠΡΟΕΔΡΟΣΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΑΠΑΝΗΣ

ΑΞΙΑΑΜΟΙΒΗ ΜΗΝΟΣ ……….

720,00 €
ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ


ΣΥΝΟΛΑ

720,00 €
ΦΟΡΟΣ
40,00%
284,54 €
ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ
1,00%
7,20 €
ΟΓΑ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ
20,00%
1,44 €
ΣΥΝΟΛΑ

293,18 €
ΚΑΘΑΡΗ ΑΜΟΙΒΗ

426,82 €
 Υπολογισμός χαρτοσήμου και ΟΓΑ που αντιστοιχεί στην αμοιβή:
720,00*1%=7,20€
7,20*20%=1,44€
Σύνολικά 8,64€       
 
Εάν υποτεθεί ότι η αμοιβή είναι 720,00€ -αφαιρούμε το αναλογούν χαρτόσημο (1%) και ΟΓΑ χαρτοσήμου (20%) ή τυχόν κρατήσεις από ασφαλιστικά ταμεία, από την αμοιβή αυτή- οπότε 720,00-8,64=711,36€
                    Χ   40%
Παρακρατείται φόρος 284,54€.

Οπότε η καθαρή αμοιβή είναι 720,00-284,54-8,64=426,82€

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ