Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 06 Οκτωβρίου

12 Οκτωβρίου 2013

Μικρότερος ΦΑΠ φόρος ακινήτων στα χωριά, τα μεσαία και αστικά νοικοκυριά θα πληρώσουν το «μάρμαρο»

Μικρότερος ΦΑΠ φόρος ακινήτων στα χωριά, τα μεσαία και αστικά νοικοκυριά θα πληρώσουν το «μάρμαρο»

Θα μειωθεί και άλλο ο φόρος αν πάνε καλά οι εισπράξεις από τον ΦΑΠ

Στοχευμένες ελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία βρίσκονται κυρίως σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, δηλαδή σε χωριά και οικισμούς, κάνει την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση. Στόχος της μείωσης αυτής θα είναι να μην υπερφορολογηθούν οι κατοικίες και άλλα ακίνητα των αγροτικών νοικοκυριών. Το τελικό νομοσχέδιο θα τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση, μόλις καθαρογραφεί.

Επίδομα θέρμανσης - δικαιούχοι 2013 - Υπουργείο Οικονομικών

Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης | nexus , φορο , γραφειο Επίδομα θέρμανσης - δικαιούχοι 2013 - Υπουργείο Οικονομικών

ΘΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ 25% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης

Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης


Αυξημένα από 17,50 έως και 210 ευρώ θα είναι τα ποσά του νέου επιδόματος που θα χορηγηθούν στα νοικοκυριά που θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης. Από την ερχόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου που ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης το επίδομα αυξάνεται από τα 28 λεπτά στα 35 λεπτά το λίτρο, ενώ φέτος οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν ως προκαταβολή το 25% του συνολικού ποσού που δικαιούνται.

 

11 Οκτωβρίου 2013

Ρύθμιση για στεγαστικά τραπεζικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)

Ρύθμιση για στεγαστικά τραπεζικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην ΟΕΚ


Ρύθμιση-ανάσα για 97.343 οικογένειες εργαζομένων που έχουν λάβει στεγαστικά τραπεζικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Νέες ανατροπές στο σχέδιο ενιαίου φόρου ακινήτων για το 2014

Νέες ανατροπές στο σχέδιο ενιαίου φόρου ακινήτων για το 2014

Εντολή Σαμαρά να μειωθούν οι επιβαρύνσεις, εξετάζεται να τεθεί ρήτρα εισπραξιμότητας του ΦΑΠ 2011 και 2012.

Σε νέα βάση καλείται το οικονομικό επιτελείο να σχεδιάσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα εφαρμοστεί το 2014. Οι εντολές του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά είναι να μειωθούν περαιτέρω οι επιβαρύνσεις στους φορολογουμένους ζητώντας από το οικονομικό επιτελείο να μη βεβαιωθεί ποσό άνω των 3,5 - 3,6 δισ. ευρώ από 3,85 δισ. ευρώ που προέβλεπε το τελευταίο σχέδιο.

8 Οκτωβρίου 2013

Ενας στους τρεις Ελληνες στα όρια της φτώχειας

Ενας στους τρεις Ελληνες στα όρια της φτώχειας

Ενας στους τρεις Ελληνες στα όρια της φτώχειας

Στα όρια της φτώχειας βρίσκεται σχεδόν ένας στους τρεις Ελληνες το 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Για το 2012 και το 2013 εκτιμάται ότι η συνεχιζόμενη βαθιά ύφεση έχει οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης και νέα αύξηση των 3,4 εκατ. ατόμων που πληρούσαν ήδη το 2011 ένα από τα τρία κοινοτικά κριτήρια που καθορίζουν τη φτώχεια.

Αλλαγές στο παρακρατούμενο φόρο ΦΜΥ

Αλλαγές στο παρακρατούμενο φόρο ΦΜΥ

O παρακρατούμενος φόρος από μισθωτές υπηρεσίες θα υποβάλλεται και θα αποδίδεται σε μηνιαία βάση

Βάσει της παραγράφου 2, του αρθ.59 του Ν.2238/1994 όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 5β του άρθρου 64 του ν. 4170/2013, ο παρακρατούμενος φόρος από μισθωτές υπηρεσίες θα υποβάλλεται και θα αποδίδεται σε μηνιαία βάση για τις αποδοχές που καταβάλλονται από την 1η Σεπτεμβρίου 2013.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ