Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί JP Morgan: Overweight για Ελλάδα

16 Ιανουαρίου 2014

JP Morgan: Overweight για Ελλάδα

JP Morgan: Overweight για Ελλάδα
Προσθήκη λεζάντας

Οι τρεις λόγοι που συνηγορούν για τη συνέχιση της ανόδου στο Χρηματιστήριο. O τραπεζικός είναι ο "αγαπημένος" κλάδος της JP Morgan. Στις κορυφαίες επιλογές η Τράπεζα Πειραιώς. Οι αποτιμήσεις και πώς βλέπει τη ΔΕΗ.


JP Morgan: Overweight για Ελλάδα

JP Morgan: Overweight για Ελλάδα – Στα top picks η Τρ. Πειραιώς
Διατήρηση του ράλι της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς αναμένει η JP Morgan (14/1/2014), η οποία προσθέτει την Τράπεζα Πειραιώς στη λίστα με τις 10 κορυφαίες επιλογές της.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα στην έκθεσή της, το ράλι του Χ.Α. αναμένεται να συνεχιστεί για τρεις λόγους:
1) Οι αποτιμήσεις των μετοχών των εταιρειών παραμένουν χαμηλές σε σχέση με τις αντίστοιχες μετοχές των αναδυόμενων αλλά και των ανεπτυγμένων αγορών.
2) Το ΑΕΠ αναμένεται να αναπτυχθεί το 2014 για πρώτη φορά από το 2007, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων μπορεί να υποχωρήσουν περισσότερο.
3) Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη underweight αγορά στις αναδυόμενες, αφού μόλις το 2% των επενδυτών σε αναδυόμενες δίνει σύσταση overweight και το 87% underweight.

Όπως επισημαίνει, η πλειοψηφούσα γνώμη υποτιμά την επίπτωση της συγκέντρωσης του τραπεζικού κλάδου της Ελλάδας στις μακροπρόθεσμες προοπτικές των κερδών, ενώ υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ανόδου εάν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μειωθούν με ρυθμό ταχύτερο του αναμενόμενου. 
Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, ο βασικός κίνδυνος για το 2014 είναι το πολιτικό ρίσκο από τις νέες εκλογές. Αν και δίνει πιθανότητα άνω του 50% σε νέες εκλογές το 2014, θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει προκειμένου να βελτιώσει την ικανότητά του για διακυβέρνηση εντός του πλαισίου της ευρωζώνης. Μακροπρόθεσμα, ο οίκος θεωρεί ότι η βασικότερη πρόκληση θα είναι η ανάπτυξη. Βραχυπρόθεσμα ρίσκα θεωρεί την πιο αδύναμη ευρωπαϊκή ανάπτυξη ή πιθανά προβλήματα αλλού στην ευρωπεριφέρεια.
Όπως επισημαίνει η JP Morgan, η Ελλάδα είναι ένας από τους ελάχιστους τρόπους ώστε οι επενδυτές των αναδυόμενων αγορών διεθνώς να αποκτήσουν έκθεση στην ανάκαμψη της ευρωζώνης.

Οι αποτιμήσεις

Οι αποτιμήσεις στην Ελλάδα παραμένουν πιεσμένες, σημειώνει ο οίκος, αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι η μία από τις μόλις δύο παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές που διαπραγματεύονται χαμηλότερα της λογιστικής τους αξίας (η δεύτερη χώρα είναι η Ουγγαρία). Δεδομένου του βάθους της ύφεσης και του ότι το 2014 λογικά θα είναι η πρώτη χρονιά ανάπτυξης από το 2007, τα κέρδη δεν έχουν ακόμα ομαλοποιηθεί.
Οι τράπεζες συνεχίζουν να είναι ζημιογόνες, όμως η JP Morgan αναμένει η τεράστια συγκέντρωση στον κλάδο να οδηγήσει σε αποδόσεις ανώτερες του μέσου όρου μεσομακροπρόθεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ