Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Bloomberg: Επιμήκυνση των ελληνικών δανείων εξετάζει η Ε.Ε.

5 Φεβρουαρίου 2014

Bloomberg: Επιμήκυνση των ελληνικών δανείων εξετάζει η Ε.Ε.

Bloomberg: Επιμήκυνση των ελληνικών δανείων εξετάζει η Ε.Ε.

Bloomberg: Επιμήκυνση των ελληνικών δανείων εξετάζει η Ε.Ε.

Το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ίσως να περιλαμβάνει επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων διάσωσης στα 50 χρόνια και μείωση των επιτοκίων για προηγούμενα δάνεια κατά 50 μονάδες βάσης, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δύο αξιωματούχους με γνώση των συνομιλιών των Ευρωπαίων.

Το σχέδιο, το οποίο θα εξεταστεί από τους αρμοδίους μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο, ίσως περιλαμβάνει επίσης ένα δάνειο για ένα πακέτο ύψους 13-15 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο, το οποίο θα εξεταστεί από τους αρμοδίους μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο, ίσως περιλαμβάνει επίσης ένα δάνειο για ένα πακέτο ύψους 13-15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο.
«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελαφρύνουμε το χρέος, κάτι το οποίο είχαμε κάνει και πιο παλιά προσφέροντας χαμηλότερα επιτόκια ή επιμηκύνοντας την ωρίμανση των δανείων», είχε δηλώσει χθες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ. «Αυτού του είδους τα μέτρα είναι πιθανά αλλά υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.»
Όπως γράφει σήμερα η «Ν», πρώτο βήμα για συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας αποτελεί η σύγκλιση των δύο πλευρών στο ύψος του δημοσιονομικού κενού του 2014, όπως προκύπτει από χθεσινές πληροφορίες, εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει στην επάνοδο των ελεγκτών στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
Το ύψος του «κενού» για το 2014 υπολογίζεται σε περίπου 1 δισ. ευρώ, με συμφωνία αυτή τη φορά κυβέρνησης - τρόικας, αλλά η δυσκολία τώρα έγκειται στο να πειστεί η τρόικα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψή του.
Γενικότερα, πάντως, τα τελευταία 24ωρα διαπιστώνεται εξομάλυνση των σχέσεων με τους ελεγκτές, δεδομένου ότι πλέον γερμανικά δημοσιεύματα μιλούν καθημερινά για σχεδόν προαποφασισμένο νέο δάνειο προς την Ελλάδα, ύψους 10-20 δισ. ευρώ, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών μέχρι το 2016, ενώ στο πλαίσιο αυτό επίκειται συνολική συμφωνία, που θα περιλαμβάνει και τα ζητήματα που εκκρεμούν από το Δεκέμβριο, όταν διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις.
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ