Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΔΝΤ: Οι ΗΠΑ πρέπει να αυξήσουν άμεσα το όριο του χρέους

7 Φεβρουαρίου 2014

ΔΝΤ: Οι ΗΠΑ πρέπει να αυξήσουν άμεσα το όριο του χρέους

ΔΝΤ: Οι ΗΠΑ πρέπει να αυξήσουν άμεσα το όριο του χρέους

Οι ΗΠΑ πρέπει να αποφύγουν μια νέα «κρίση εμπιστοσύνης», αυξάνοντας άμεσα το όριο του ομοσπονδιακού χρέους τους, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

ΔΝΤ: Οι ΗΠΑ πρέπει να αυξήσουν άμεσα το όριο του χρέους

«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται σήμερα οι ΗΠΑ είναι μια νέα κρίση χρέους που θα συνδέεται με μια παρατεταμένη συζήτηση για το αν η χώρα θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά το χρέος της», δήλωσε ο Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τον Οκτώβριο είχε ανασταλεί το όριο του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ, έπειτα από απόφαση του Κογκρέσου, κάτι όμως το οποίο παύει να ισχύει από αύριο 7 Φεβρουαρίου.

Προκειμένου να αποφευχθεί μια αθέτηση πληρωμών των χρεών της Ουάσινγκτον μετά από αυτή την ημερομηνία οι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί του Κογκρέσου πρέπει να συμφωνήσουν στην αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους της χώρας.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα λάβει έκτακτα μέτρα ώστε η χώρα να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, όμως αυτά μπορούν να προσφέρουν ένα περιθώριο μέχρι το τέλος του μήνα.
«Είναι ζωτικής σημασίας να μειωθεί η αβεβαιότητα σχετικά με το όριο του χρέους γρήγορα και σταθερά», υπογράμμισε ο Ράις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αμερικανική οικονομία έχει δείξει τον τελευταίο καιρό «ευνοϊκά» σημάδια, όμως συνεχίζει να παρουσιάζει κάποιες «αδυναμίες», κυρίως όσον αφορά την αγορά εργασίας, γεγονός το οποίο θα έπρεπε να την ωθήσει να αποφύγει μια νέα κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ