Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί «Μπλόκο» Μέρκελ σε Σόιμπλε για τη νέα βοήθεια στην Ελλάδα

17 Φεβρουαρίου 2014

«Μπλόκο» Μέρκελ σε Σόιμπλε για τη νέα βοήθεια στην Ελλάδα

«Μπλόκο» Μέρκελ σε Σόιμπλε για τη νέα βοήθεια στην Ελλάδα


«Μπλόκο» Μέρκελ σε Σόιμπλε για τη νέα βοήθεια στην Ελλάδα
Αντίθετη βρίσκει την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, το «σχέδιο Σόιμπλε» ως προς τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου. 

«Όχι» από την καγκελάριο στο σχέδιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για την Αθήνα πριν τις ευρωεκλογές 

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που κυκλοφορεί τη Δευτέρα, η Μέρκελ εκφράζει φοβίες ως προς τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η κίνηση στο γερμανικό εκλογικό σώμα με ενδεχόμενη την άνοδο του ευρωσκεπτικιστικού AfD (Alternative für Deutschland - Εναλλακτική για τη Γερμανία), που εκφράζει το ρεύμα τις αντίθεσης στη γερμανική κοινή γνώμη για τα προγράμματα ευρωδιασώσεων σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν μπήκε για λίγο στη Βουλή.

Η Άνγκελα Μέρκελ, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, «έχει μπλοκάρει το σχέδιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών να τεθεί στη διάθεση της Ελλάδας νέο πακέτο βοήθειας και έχει ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση πως δεν μπορεί να υπολογίζει σε τέτοιου είδους μήνυμα».

Ο Σόιμπλε από την άλλη, με βάση το Der Spiegel, ήθελε να δώσει ένα «μήνυμα αλληλεγγύης προς τη χώρα μας και να καταστήσει σαφές πως μπορούσε να περιμένει περαιτέρω υποστήριξη μετά τις εκλογές». Το κίνητρο του Γερμανού υπουργού είναι πως τα ριζοσπαστικά κόμματα στην Ελλάδα θα καταφέρουν ισχυρά ποσοστά στις εκλογές του Μαΐου εάν δεν υπάρχει η προοπτική περαιτέρω υποστήριξης.

«Σε τέτοια περίπτωση, αρκετοί αναλυτές θεωρούν πιθανό το τέλος της συγκυβέρνησης στην Ελλάδα», γράφει το περιοδικό, κάτι που «ο Σόιμπλε ανησυχεί πως θα αναζωπυρώσει εκ νέου την κρίση στην Ευρωζώνη».

Σύμφωνα, τέλος, με το Der Spiegel, δεν είναι η  πρώτη φορά που υπάρχει διχογνωμία μεταξύ καγκελαρίας και γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την κρίση στο ευρώ. Άλλωστε, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε επιδιώξει εμπλοκή του ΔΝΤ στην αντιμετώπισή της, ενώ ο Σόιμπλε επέμεινε σε αμιγώς ευρωπαϊκή λύση.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ