Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Θεοχάρης: «Θα εξεταστούν αλλαγές για το μέρισμα»

28 Απριλίου 2014

Θεοχάρης: «Θα εξεταστούν αλλαγές για το μέρισμα»

Θεοχάρης: «Θα εξεταστούν αλλαγές για το μέρισμα»

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου αρχίζει η καταβολήΘεοχάρης: «Θα εξεταστούν αλλαγές για το μέρισμα»


Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου αρχίζει η καταβολή


Σε περιπτώσεις όπου οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα απορρίπτονται για «λίγα ευρώ» εισοδήματος ή περιουσίας, θα εξεταστεί το εάν υπάρχει λόγος για τυχόν αλλαγές, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοχάρης είπε πως δεν θα τροποποιηθούν τα κριτήρια καταβολής του κοινωνικού μερίσματος, αλλά θα επανεξεταστούν οι απορρίψεις για μικρά ποσά.

Ανακοίνωσε, πως το μέρισμα θα δοθεί αυτούσιο και δεν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές των μερισματούχων, ενώ για την έως τώρα πορεία της διαδικασίας των αιτήσεων, ο κ. Θεοχάρης είπε πως προχωρά «ομαλά» και μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί περίπου 185.000 αιτήσεις.

Αντίθετα, έχουν απορριφθεί 340.000 αιτήσεις, με τις περισσότερες απορρίψεις να οφείλονται στο γεγονός ότι οι αιτούντες δεν ικανοποιούν είτε τα εισοδηματικά κριτήρια είτε τα κριτήρια περιουσιακής κατάστασης.

Ο κ. Θεοχάρης, εκτίμησε πως συνολικά περίπου 600.000 νοικοκυριά ικανοποιούν τα κριτήρια για λήψη του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο μπορεί να «αγγίξει» περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες.

Για τις ημερομηνίες καταβολής του μερίσματος, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως οι πιστώσεις θα γίνουν κατά το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, σε συνεργασία με τις τράπεζες, ενώ για τα πρόσωπα που φιλοξενούνται, υπογράμμισε πως θα δοθεί ένα μέρισμα, συνολικά στην οικογένεια όπου φιλοξενείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ