Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Χ. Θεοχάρης: Νέα μέτρα για στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων

24 Απριλίου 2014

Χ. Θεοχάρης: Νέα μέτρα για στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων

Χ. Θεοχάρης: Νέα μέτρα για στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων

Ο κ. Θεοχάρης (φωτογραφία αρχείου) δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι και ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερα προβλήματα που ταλαιπωρούν και τις νεοφυείς επιχειρήσεις.
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεοφυείς (startups) επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και στις δράσεις του υπουργείου Οικονομικών για την στήριξή τους, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης, σε ομιλία του σε ειδική εκδήλωση.
Ο κ. Θεοχάρης μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η επιχειρηματική ιστοσελίδα www.EMEA.gr σε συνεργασία με γνωστή αλυσίδα καταστημάτων και εταιρεία τεχνολογίας, προανήγγειλε μία σειρά μέτρων στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων.
Όπως τόνισε με τη νέα ρύθμιση για το μητρώο επιχειρήσεων, οι νέες εταιρείες θα μπορούν να προχωρούν σε έναρξη ή άλλες ενέργειες με απλές και άμεσες διαδικασίες, ενώ ο έλεγχος θα γίνεται ύστερα, με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου.
Επίσης, ανέφερε ότι το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την απαλλαγή από καταβολή ΦΠΑ για επιχειρήσεις με τζίρο έως 25.000 ευρώ, την κατάργηση της υποχρέωσης διπλών στοιχείων από τις επιχειρήσεις και φοροαπαλλαγές για angel investors.
Ο κ. Θεοχάρης δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι και ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερα προβλήματα που ταλαιπωρούν και τις νεοφυείς επιχειρήσεις και αυτά είναι: γραφειοκρατία και καθημερινά «εμπόδια» που θέτει η δημόσια διοίκηση, έλλειψη υποδομών, ασφαλιστικό καθεστώς, φορολογία.
Ο γενικός γραμματέας ανέφερε μπορούν να γίνουν ακόμη βήματα προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης των νέων εταιρειών στον τομέα της φορολογίας, επισημαίνοντας ότι στον τομέα της γραφειοκρατίας έχουν προωθηθεί ρυθμίσεις που διευκολύνουν τη λειτουργία τους, όπως ο νέος κώδικας βιβλίων.http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ