Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα στην επαναξιολόγηση

25 Απριλίου 2014

Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα στην επαναξιολόγηση


Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα στην επαναξιολόγηση 
Οι αιτήσεις για το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα που δεν εγκρίνονται θα επαναξιολογηθούν μετά τις 30 Ιουνίου με βάση τα εισοδήματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων ενώ σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr στην επαναξιολόγηση προτεραιότητα θα δοθεί στους μακροχρόνια άνεργους όπως ορίζει η απόφαση με τα κριτήρια για το μέρισμα.
Οι αιτήσεις για το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα που δεν εγκρίνονται θα επαναξιολογηθούν μετά τις 30 Ιουνίου με βάση τα εισοδήματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων ενώ σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr στην επαναξιολόγηση προτεραιότητα θα δοθεί στους μακροχρόνια άνεργους όπως ορίζει η απόφαση με τα κριτήρια για το μέρισμα.Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα στην επαναξιολόγηση

Πολλά είναι και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα κριτήρια που θεσπίστηκαν για το κοινωνικό μέρισμα ενώ δεν λείπουν για ακόμη μια φορά τα φαινόμενα που παρουσιάζονται λάθη στα στοιχεία που έχει η εφορία με αποτέλεσμα να απορρίπτεται η αίτηση και καλούνται οι αιτούντες να τα διορθώσουν.
Οικογένειες σχεδόν με μηδενικά εισοδήματα αλλά με ακίνητη ή κινητή περιουσία που έχει αποκτήσει πολύ πριν την κρίση και τις αλλεπάλληλες μειώσεις χάνουν το επίδομα και ας ζουν κάτω από τα όρια της ένδειας.
Η κυβέρνηση κάνει σαφές με κάθε τρόπο ότι θα μοιραστούν τα χρήματα κανονικά όπως έχει καθοριστεί. Η Γενική Γραμματεία εσόδων διαμηνύει ότι μετά την λήξη των αιτήσεων εφόσον δεν έχουν μοιραστεί τα διατιθέμενα κονδύλια θα επανεξεταστούν οι αιτήσεις και θα λάβουν το επίδομα επιπλέον αιτούντες βάσει της φορολογικής δήλωσης του 2014.
Η υπουργική απόφαση ορίζει ότι πρώτα θα εξεταστούν οι αιτήσεις των μακροχρόνια ανέργων και εφόσον καλύπτουν τα κριτήρια σύμφωνα με την δήλωση του 2014 θα λάβουν το επίδομα, αλλά με την προϋπόθεση όμως ότι δεν έχουν εξαντληθεί τα κονδύλια.
Όπως δείχνει η ''ροή'' των εγκρίσεων δύσκολα θα φτάσουν τους 600.000 οι δικαιούχοι με αποτέλεσμα αν όντως η κυβέρνηση θέλει να διαθέσει το κοινωνικό μέρισμα στο σύνολο του να πρέπει να κάνει αλλαγές στα κριτήρια, αλλά με τέτοιον τρόπο ώστε να φτάσει το κονδύλι των 450 εκατ. ευρώ.

"Εφόσον δεν συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, των δικαιούχων, που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να τους ''δώσει'' το κοινωνικό μέρισμα, θα υπάρξει επανεξέταση των αιτήσεων και με τα εισοδήματα του 2013 (δηλαδή με την φορολογική δήλωση του 2014), για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας κ Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1. http://cretablog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ