Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Α. Σαμαράς: Μείωση φορολογίας και επενδύσεις 500 εκ. ευρώ για τον Τουρισμό

1 Μαΐου 2014

Α. Σαμαράς: Μείωση φορολογίας και επενδύσεις 500 εκ. ευρώ για τον Τουρισμό

Α. Σαμαράς: Μείωση φορολογίας και επενδύσεις 500 εκ. ευρώ για τον Τουρισμό

Επενδύσεις ύψους μισού δισ. ευρώ στον τομέα του τουρισμού για την επόμενη 6ετία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην 22η ανοικτή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Επενδύσεις ύψους μισού δισ. ευρώ στον τομέα του τουρισμού για την επόμενη 6ετία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην 22η ανοικτή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι το 2014 ο ελληνικός τουρισμός θα σπάσει το ρεκόρ του 2013, καθώς περισσότεροι απο 20 εκατομμύρια τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν την χώρα μας. «Η κοσμογονία έχει αρχίσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Α. Σαμαράς: Μείωση φορολογίας και επενδύσεις 500 εκ. ευρώ για τον Τουρισμό

«Τα αρρωστημένα κατάλοιπα του χθες τελείωσαν, προχωράμε οριστικά στην Ελλάδα της ανάπτυξης», τόνισε ο πρωθυπουργός αρχίζοντας την ομιλία του και εγκωμίασε τις προσπάθειες των αρμοδίων που βοήθησαν "να κρατηθεί η Ελλάδα όρθια, χωρίς να περιμένουν την ανάπτυξη να έρθει, αλλά υλοποιώντας την". "Ο τουρισμός είναι κάτι λαμπρό και δυναμικό που οφείλουμε να σεβαστούμε" επεσήμανε. "Χωρίς όμως περιβαλλοντολογική ανάπτυξη, δεν μπορούμε να έχουμε τουρισμό".

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την αναγκαιότητα της ποιοτικής αναβάθμισης και αναδιάρθρωσης μέσω της επέκτασης της διαρκείας της τουριστικής περιόδου, την ενσωμάτωση υψηλότερων εισοδηματικών κατηγοριών ξένων επισκεπτών στην χώρα και την διείσδυση σε αγορές που δεν έχουμε συμμετοχή, όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ολλανδία και η Γαλλία.

"Ο τουρισμός αποτελεί το 15% της ελληνικής οικονομίας με 7% άμεση και 8% έμμεση συνεισφορά στο ΑΕΠ"  τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ο θετικός αντίκτυπος της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό μπορεί να αυξήσει την ετήσια ζήτηση κατά 10 δισ. τα επόμενα 5 χρόνια και 25 δισ. τα επόμενα δέκα χρόνια, ενώ θα δημιουργήσει 220.000 θέσεις εργασίας.

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η μείωση της φορολόγησης, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας "απαράδεκτα υψηλό" το επίπεδο φορολόγησης και προανήγγειλε ότι θα μεταβληθεί σταδιακά χωρίς να δημιουργήσει κίνδυνο στο δημοσιονομικο πλεόνασμα.


Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πέντε βασικές προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και άφησε αιχμές και εναντίον του αρχηγού της αντιπολίτευσης χωρίς να τον κατονομάσει:
  1. Δεν γίνεται αναβάθμιση αν η κοινωνία δεν ξέρει που θέλει να πάει. Χρειάζεται επίσης σοβαρότητα όχι οργισμένες καταγγελίες δεκαπενταμελούς, ορισμένοι δείχνουν σαν να μην θέλουν να μεγαλώσουν.
  2. Απαιτείται σχεδιασμός για να ξεπεραστούν οι στρεβλώσεις και οι αγκυλώσεις που μας κρατούσαν πίσω όλα αυτά τα χρόνια.
  3. Ολα αυτά απαιτούν μία χώρα ανοικτή στον υπόλοιπο κόσμο και σε επαφή με αυτόν και όχι μία χώρα σε απομόνωση. Δεν πρέπει να βλέπουμε τον κόσμο με φοβία αλλά σαν στίβο ευκαιριών.
  4. Ενα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά μας είναι ο τουρισμός όχι μόνο ως εκμετάλλευση αλλά ως διαχρονικό νόημα ζωής.
  5. Ολα αυτά σημαίνουν ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια και μικρότερη φορολογική επιβάρυνση. Θα πάμε σταδιακά σε μειωμένους φορολογικούς συντελεστές στο πλαίσιο του να μην δημιουργούμε ελλείμματα.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης και στις παρεμβάσεις που προωθούνται, με κύρια έμφαση στα εξής:
  • Χωροταξικό σχεδιασμό, δασολόγιο, χάραξη αιγιαλού.
  • Αδειοδότηση που ήταν δύσκολη και αποκρατικοποίηση μαρίνων.
  • Το επίπεδο φορολόγησης είναι απαράδεκτα υψηλό σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες. Ήδη μειώθηκε χωρίς να είναι εύκολο ο ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% και θα συνεχίσει η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.
  • Συνδεσιμότητα διαφορετικών προορισμών μέσα στην Ελλάδα αλλά και με το εξωτερικό. Προωθούνται οι συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών και αεροδρομίων της χώρας.
  • Αναβάθμιση του κέντρου και του παραλιακού μετώπου των τουριστικών πόλεων, ξεκινώντας από την Αθήνα.

"Δεν είναι όλα αυτά μόνο "θα", έχουν ξεκινήσει και σε όλα υπάρχει σχέδιο και μακροχρόνιος σχεδιασμός" κατέληξε ο πρωθυπουργός. "Δεν με ενδιαφέρει το σήμερα, το εφήμερο, ή το αύριο, με ενδιαφέρει το μεθαύριο. Τίποτε μεγάλο και σημαντικό δεν γίνεται αν δεν το σχεδιάσεις και δεν το εφαρμόσεις σωστά.

Η κυβέρνηση θα επενδύει μισό δισ. για τα επόμενα έξι χρόνια σε υποδομές. Ο ιδιωτικός τομέας θα επενδύσει 3 δισ. Έχουμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και για το τί πρέπει να γίνει και τί θα αποδώσει τα επόμενα χρόνια.

Υπάρχουν δεκατρείς δράσεις που προωθούμε μεταξύ των οποίων αλλαγή κατεύθυνσης της εμπορικής στρατηγικής, ανάπτυξη ποιοτικών υποδομών και αύξηση επενδύσεων, ενίσχυση της κρουαζιέρας, αύξηση των μαρίνων, διευκόλυνση χορήγησης βίζας, μείωση των τελών των αεροδρομίων.
Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανίας της χώρας. Οφείλουμε τις ομορφιές της Ελλάδας που είναι το συγκριτικό της πλεονέκτημα και είναι συνδυασμός φυσικού κάλους και φωτός να τις αναδείξουμε και να τις αξιοποιήσουμε."
Η συνολική αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της 5ης Μαΐου.
http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ