Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Αυτόματα η δήλωση του γάμου στην εφορία

7 Μαΐου 2014

Αυτόματα η δήλωση του γάμου στην εφορία

Δεν θα χρειάζεται πλέον η δήλωση του γάμου στην Εφορία, καθώς θα γίνεται αυτόματα

Αυτόματα η δήλωση του γάμου στην εφορία

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με τα ληξιαρχεία θα επικαιροποιεί σε συχνά χρονικά διαστήματα τις μεταβολές των στοιχείων των φορολογουμένων ενώ το taxisnet θα ενημερώνεται αυτόματα. Έτσι δεν θα χρειάζεται πλέον η δήλωση γάμου στην εφορία αλλά θα γίνεται αυτόματα.


Αυτόματα η δήλωση του γάμου στην εφορία

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr τις επόμενες ημέρες όταν δημοσιευτεί η κοινή υπουργική απόφαση τα ληξιαρχεία θα στέλνουν τις μεταβολές των φορολογουμένων όπως αυτή του γάμου χωρίς να απαιτείται να γίνει δήλωση στην εφορία Μέχρι σήμερα αυτό που ισχύει είναι ότι όταν ένα ζευγάρι παντρεύεται πρέπει εντός ενός δεκαημέρου από τον γάμου να απευθυνθεί στην εφορία για να δηλώσει την μεταβολή.
Το επόμενο βήμα που σχεδιάζει ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χ. Θεοχάρης αφορά στην ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Μ1.
Σήμερα το έντυπο Μ1 υποβάλλεται χειρόγραφα στις Δ.Ο.Υ κάθε φορά που μεταβάλλεται ένα ατομικό στοιχείο του φορολογούμενου όπως επίθετο, στοιχεία ταυτότητας, διεύθυνση, οικογενειακή κατάσταση.

Δεν θα χρειάζεται πλέον η δήλωση του γάμου στην Εφορία, καθώς θα γίνεται αυτόματα

Το έντυπο θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά ενώ ανάλογα σχέδια υπάρχουν και για την περίπτωση έναρξης και διακοπής εργασιών από επιτηδευματίες. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Εφορία θα κάνει τις απαραίτητες διασταυρώσεις για την ορθότητα των στοιχείων και με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου θα καλεί για έλεγχο μόνο όσους κρίνει απαραίτητο.
Ο νόμος προβλέπει πρόστιμο 100 ευρώ, αν δεν δηλωθεί εγκαίρως η μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ