Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ξεκινά σήμερα η εξάσκηση των δικαιωμάτων warrant της Alpha Bank

3 Ιουνίου 2014

Ξεκινά σήμερα η εξάσκηση των δικαιωμάτων warrant της Alpha Bank

Ξεκινά σήμερα η εξάσκηση των δικαιωμάτων warrant της Alpha Bank

http://www.nexusmanagementconsultants.gr/2014/06/Xekina-shmera-h-exaskhsh-tvn-dikawmatwn-warrant-ths-Alpha-Bank.html
Ξεκινά σήμερα η δεύτερη περίοδος εξάσκησης των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants ) των τραπεζών με το warrant της Alpha Bank.

Ξεκινά σήμερα η εξάσκηση των δικαιωμάτων warrant της Alpha Bank


Οι κάτοχοι των warrants έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν 7,408683070 μετοχές της Alpha Bank για κάθε warrant στην τιμή των 0,4576 ευρώ ανά μετοχή.  Με τα σημερινά δεδομένα ο κάτοχος του warrant θα μπορούσε να πουλήσει τις μετοχές που απέκτησε στην τιμή των 0,7110 ευρώ καταγράφοντας κέρδος έως και 0,2534 ευρώ ανά μετοχή, αν έχει λάβει τα warrants δωρεάν κατά τη συμμετοχή του στην πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Ομοίως, όσοι έχουν αγοράσει τα warrants σε τιμές χαμηλότερα του 1,65 ευρώ επίσης, έχουν κίνητρο να τα εξασκήσουν, εφόσον η τιμή της μετοχής της τράπεζας διατηρείται άνω των 0,70 ευρώ.
Ωστόσο δεν αποκλείεται η συμμετοχή των επενδυτών και αυτή τη φορά να είναι περιορισμένη. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη περίοδο εξάσκησης των παραστατικών τίτλων στις 10 Δεκεμβρίου 2013, η μετοχή της Alpha Bank βρισκόταν στα 0,611 ευρώ και εξασκήθηκαν περί τα 28,8 εκατ. warrants.
Συγκεκριμένα πολλοί είναι οι κάτοχοι των warrants που αναμένεται να τηρήσουν στάση αναμονής προσδοκώντας είτε σε υψηλότερα μελλοντικά κέρδη, είτε μια ελκυστική δημόσια πρόταση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ή και τις  ίδιες τις τράπεζες για τους παραστατικούς τίτλους δικαιωμάτων κτήσης μετοχών που έχουν στην κατοχή τους.
Σε κάθε περίπτωση η 10η Ιουνίου 2014 είναι τελική ημερομηνία για κάποιον που επιθυμεί να ασκήσει τα warrant της Alpha Bank, η πίστωση των νέων τίτλων που θα προκύψουν θα γίνει στις 13 Ιουνίου 2014, ενώ για τα κλασματικά δικαιώματα που θα προκύψουν, η ημερομηνία διακανονισμού και πίστωσης των τίτλων είναι η 16η Ιουνίου 2014.
Κέρδος online   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ