Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Τρία μεγάλα εμπόδια έχει μπροστά της η Ελλάδα

7 Ιουλίου 2014

Τρία μεγάλα εμπόδια έχει μπροστά της η Ελλάδα

Τρία μεγάλα εμπόδια έχει μπροστά της η Ελλάδα
Τρία μεγάλα εμπόδια έχει μπροστά της η Ελλάδα

Ωστόσο, προσθέτει η εφημερίδα, πρέπει να ξεπεραστούν περισσότερα εμπόδια πριν μπορέσει η Ελλάδα να ισχυριστεί ότι κινείται προς μία βιώσιμη ανάκαμψη. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα:


Τρία μεγάλα εμπόδια έχει μπροστά της η Ελλάδα


  1. Το πρώτο εμπόδιο είναι οι ασκήσεις αντοχής (stress tests), στις οποίες θα υποβάλει εφέτος τις τράπεζες της Ευρωζώνης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), οι οποίες αναμένεται να δώσουν μία ακριβή εικόνα των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, να ξεκαθαρίσουν τη συζήτηση που γίνεται από καιρό σχετικά με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησής τους και να οδηγήσουν σε διαγραφές προβληματικών δανείων σε μία κλίμακα που θα εμποδίζει εταιρείες «ζόμπι» να αντλούν κεφάλαια που χρειάζονται οι υγιείς επιχειρήσεις για την ανάπτυξή τους.
  2. Το δεύτερο εμπόδιο είναι οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους. Αυτές, σημειώνει η εφημερίδα, γίνονται πιο πολύπλοκες από τις διαφορές απόψεων που υπάρχουν σχετικά με το αν θα πρέπει να προσφερθεί στην Ελλάδα ακόμη ένα «κούρεμα» του χρέους της, επιπλέον αυτού που έγινε το 2012, ή να υπάρξει συμφωνία με βάση την πρόταση για τη μείωση του επιτοκίου και μία επιμήκυνση του χρόνου λήξης του χρέους.
  3. Μία τρίτη ανησυχία για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Φεβρουάριο που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια. Εξηγεί δε πως εάν το κοινοβούλιο δεν μπορέσει να εκλέξει Πρόεδρο με την απαιτούμενη πλειοψηφία των τριών πέμπτων, θα πρέπει να γίνουν γενικές εκλογές, οι οποίες θα οδηγούσαν, σύμφωνα με τις προβλέψεις των δημοσκόπων, στον σχηματισμό μίας άλλης κυβέρνησης συνασπισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ