Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Προστασία από κατασχέσεις σε καταθέσεις

30 Ιουλίου 2014

Προστασία από κατασχέσεις σε καταθέσεις

Προστασία από κατασχέσεις σε καταθέσεις

Τον τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θέλουν να προστατεύσουν από κατασχέσεις καταθέσεων έως 1.500 ευρώ για οφειλές στο Δημόσιο μπορούν να δηλώσουν από σήμερα οι φορολογούμενοι στην ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet.

Προστασία από κατασχέσεις σε καταθέσεις επίσκεψη στην τράπεζα


Δεν γλιτώνουν την ταλαιπωρία και την επίσκεψη στην τράπεζα οι φορολογούμενοι που θα δηλώσουν στο Taxisnet τον έναν και μοναδικό λογαριασμό που θέλουν να προστατέψουν από κατασχέσεις για ποσά έως 1.500 ευρώ.

Στην περίπτωση φορολογουμένων, μισθωτών ή συνταξιούχων, ο λογαριασμός είναι αποκλειστικά αυτός στον οποίο πιστώνονται περιοδικά μισθοί, συντάξεις ή/και ασφαλιστικά βοηθήματα κατά περίπτωση
Στην περίπτωση φορολογουμένων, μισθωτών ή συνταξιούχων, ο λογαριασμός είναι αποκλειστικά αυτός στον οποίο πιστώνονται περιοδικά μισθοί, συντάξεις ή/και ασφαλιστικά βοηθήματα κατά περίπτωση

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη «Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού» άνοιξε χθες, αλλά, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, οι πολίτες που θα δηλώσουν τον λογαριασμό τους θα πρέπει να τυπώσουν το αποδεικτικό της αίτησης και να το προσκομίσουν στην τράπεζα.

Η επίσκεψη στην τράπεζα από τον ίδιο τον φορολογούμενο δεν προβλεπόταν στη σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου, με την οποία καθοριζόταν η διαδικασία για την ηλεκτρονική δήλωση του ενός και μοναδικού ακατάσχετου λογαριασμού.

Το μόνο που ζητούσε η κ. Σαββαΐδου από τους φορολογούμενους ήταν να υποβάλουν ηλεκτρονικά μια αίτηση και να δηλώσουν το ΙΒΑΝ του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού. Πουθενά δεν προβλεπόταν ότι ο φορολογούμενος μετά τη δήλωση του λογαριασμού θα έπρεπε να προσκομίσει στην τράπεζα το αποδεικτικό της δήλωσης.

Διαδικασία

Οι φορολογούμενοι που θέλουν να γνωστοποιήσουν στη φορολογική διοίκηση έναν λογαριασμό που θα προστατεύεται έναντι κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο, για τα πρώτα 1.500 ευρώ, μπορούν να μπουν στην υπηρεσία του Taxisnet από την αρχική σελίδα www.gsis.gr και να επιλέξουν «Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού» στην κατηγορία «Υπηρεσίες προς πολίτες».

Με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν στο Taxisnet μπαίνουν στην εφαρμογή όπου ενημερώνονται ότι το προς εκτύπωση αποδεικτικό πρέπει να προσκομιστεί από τον αιτούντα στην τράπεζα που θα δηλωθεί για τις δικές της ενέργειες μέχρι την πλήρη ένταξη όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα, οπότε και θα αυτοματοποιηθεί η διαδικασία.

Μετά θα πρέπει να εισέλθουν στην υπηρεσία για να υποβάλουν ηλεκτρονικά Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση και να δηλώσουν τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (σε μορφή ΙΒΑΝ). Αφού δηλώσουν το ΙΒΑΝ θα πρέπει να εκτυπώσουν την αίτηση και να την προσκομίσουν στην τράπεζα. H ισχύς του εντύπου προστασίας έναντι των κατασχέσεων στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλωθεί, ξεκινά από την επόμενη ημέρα της προσκόμισης του αποδεικτικού στην τράπεζα.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση φορολογουμένων, μισθωτών ή συνταξιούχων, ο λογαριασμός είναι αποκλειστικά αυτός στον οποίο πιστώνονται περιοδικά μισθοί, συντάξεις ή/και ασφαλιστικά βοηθήματα κατά περίπτωση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, κ. Κατερίνας Σαββαΐδου, μέσα σε 30 ημέρες από την παραλαβή του αρχείου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να επιστραφούν στις επιχειρήσεις φόροι εισοδήματος για δηλώσεις που έχουν υποβληθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2013. Για τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί από την αρχή του έτους και μετά η επιστροφή θα πρέπει να γίνει εντός 90 ημερών, από την παραλαβή του σχετικού αρχείου.
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ