Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Σφραγίδα στη στρατηγική συνεργασία Κίνας - Ελλάδας

14 Ιουλίου 2014

Σφραγίδα στη στρατηγική συνεργασία Κίνας - Ελλάδας

Σφραγίδα στη στρατηγική συνεργασία Κίνας - Ελλάδας
Σφραγίδα στη στρατηγική συνεργασία Κίνας - Ελλάδας

Σφραγίδα στη στρατηγική συνεργασία Κίνας - Ελλάδας

Με μία άκρως σημαντική κίνηση, τόσο σε επίπεδο ουσίας όσο και συμβολισμού, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ εξέπεμψε μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και επαναβεβαίωσε τη σχέση στρατηγικής συνεργασίας που έχει η χώρα του με την Ελλάδα.Σφραγίδα στη στρατηγική συνεργασία Κίνας - Ελλάδας

Η παραμονή του χθες στη Ρόδο, που αποτέλεσε ενδιάμεσο σταθμό του στο ταξίδι προς τη Βραζιλία όπου μεταβαίνει σήμερα για να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφή των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική), καθώς και τα όσα είπε δημόσια απευθυνόμενος στον Ελληνα πρωθυπουργό αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στις προσπάθειες της Αθήνας για την έξοδο από τη μνημονιακή εποχή.

Πέραν του συμβολισμού που προφανώς έχει για τον ελληνικό τουρισμό η διαμονή του σε ένα από τα πλέον διάσημα ελληνικά νησιά, ο κ. Σι Τζινπίνγκ επέλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας, την οποία χαρακτήρισε ως «την πιο αξιόπιστη και φιλική ευρωπαϊκή χώρα προς την Κίνα». Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς, ο οποίος τον καλωσόρισε στο Καστέλο της Ρόδου και στη συνέχεια, μετά το πέρας των συνομιλιών, τον ξενάγησε στο Κάστρο των Ιπποτών, έθεσε θέματα συνεργασίας των δύο χωρών και στους τομείς της συντήρησης και του ανεφοδιασμού πολεμικών πλοίων της Κίνας που πλέουν στη Μεσόγειο, όπως επίσης και των κοινών θαλάσσιων περιπολιών.

Συγκεκριμένα στην εισαγωγική του τοποθέτηση τόνισε ότι «η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια περιοχή με υψηλό δείκτη αστάθειας». «Η συνεργασία μας», συνέχισε, «θα διευρύνεται συνεχώς και η περαιτέρω ώθηση στις διμερείς σχέσεις, όπως για παράδειγμα με τον ανεφοδιασμό και τη συντήρηση πολεμικών πλοίων της Κίνας που πλέουν στην περιοχή, θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις συνεργασίες των δύο χωρών». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν το ενδιαφέρον των χωρών τους για συνεργασία ειδικά στον τομέα των μεταφορών και συμφωνήσαν ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την πύλη εισόδου των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη. Ειδική αναφορά έγινε στη μέχρι τώρα συνεργασία που υπάρχει στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ του ΟΛΠ και της Cosco, ενώ επισημάνθηκε το ενδιαφέρον των Κινέζων για το αεροδρόμιο στο Καστέλι στην Κρήτη.

Ο Σι Τζινπίνγκ είχε συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια

Ο Σι Τζινπίνγκ είχε συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια


Με τον Κ. Παπούλια
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του Κινέζου πρόεδρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας, ο κ. Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε την πρόθεσή του «να γίνει εθελοντής προκειμένου να προωθήσει τον ελληνικό τουρισμό στην Κίνα». «Εδώ στη Ρόδο», απάντησε ο κ. Παπούλιας, «παίρνετε μία εικόνα του ελληνικού τουρισμού. Η Ρόδος είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, ενός τομέα που μπορούμε να συνεργαστούμε. Και εγώ προσωπικά του δίνω πολλή σημασία γιατί είναι ένας τομέας ανταλλαγής των ανθρώπων των δύο χωρών μας. Μία ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα ο ένας τη ζωή του άλλου και να περάσει όμορφα τις διακοπές του».

Από ελληνικής πλευράς στις συνομιλίες μετείχαν, εκτός του πρωθυπουργού, ο υπουργός και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δένδιας και Μηταράκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, αλλά και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη.
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ