Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Τι "απειλεί" το 54% των θέσεων εργασίας στην Ε

23 Ιουλίου 2014

Τι "απειλεί" το 54% των θέσεων εργασίας στην Ε

Τι "απειλεί" το 54% των θέσεων εργασίας στην ΕE

Τι "απειλεί" το 54% των θέσεων εργασίας στην Ε

Τι "απειλεί" το 54% των θέσεων εργασίας στην ΕE


Βασιζόμενο σε μια ευρωπαϊκή εφαρμογή των δεδομένων της Frey & Osborne (2013) σχετικά με την πιθανότητα της αυτοματοποίησης της εργασίας σε όλα τα επαγγέλματα, το ποσοστό του ευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού που προβλέπεται να επηρεαστεί σημαντικά από τις προόδους στην τεχνολογία στις επόμενες δεκαετίες, κυμαίνεται από το 40% μέχρι και υψηλότερα του 60%. Οι συγγραφείς αναμένουν ότι οι βασικές τεχνολογικές εξελίξεις –ιδίως στην εκμάθηση μηχανών, την τεχνητή νοημοσύνη και την κινητή ρομποτική- θα επηρεάσει κατά κύριο λόγο τους χαμηλούς μισθούς και τους κλάδους χαμηλής ειδίκευσης που παραδοσιακά ήταν άτρωτοι από την αυτοματοποίηση.

Τι "απειλεί" το 54% των θέσεων εργασίας στην Ε


Ως εκ τούτου, με βάση την εφαρμογή μας, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι πλούσιες, βόρειες χώρες της ΕΕ προβλέπεται να επηρεαστούν λιγότερο από ό,τι οι γείτονές τους στην περιφέρεια.

Αλλά ανεξάρτητα από τη γεωγραφία, αυτές οι επιπτώσεις να είναι σημαντικές, θα επηρεάσουν κατά μέσο όρο το 54% όλης της Ευρώπης των 28. 

 Παρά τις διάφορες προειδοποιήσεις που υπογραμμίζουμε σε ένα άλλο πιο λεπτομερές κείμενο, το παρόν θέμα της εργασιακής κατανομής στο πλαίσιο της τεχνολογικής αλλαγής είναι πιθανό να γίνει βασική ανησυχία στα επόμενα χρόνια. Αυτό που υποδηλώνουν οι εκτιμήσεις για την πολιτική είναι σαφές: εάν πιστεύουμε ότι η τεχνολογία θα είναι σε θέση να ξεπεράσει τα παραδοσιακά εμπόδια μεταξύ των μη συνηθισμένων γνωστικών εργασιών τότε πρέπει να εξοπλίσουμε την επόμενη γενιά εργατών με δεξιότητες που επωφελούνται από την τεχνολογία και όχι να απειλούνται από αυτή. Τέτοιες δεξιότητες είναι πιθανό να εστιάσουν στην κοινωνική και δημιουργική ευφυία, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι κατάλληλες μεταβολές στην εκπαιδευτική πολιτική, είναι σίγουρα αναγκαίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η αυτοματοποιημένη πρόκληση.Copyright © Bruegel Η μετάφραση του κειμένου έγινε από το Capital.gr. Η δημοσίευση της ελληνικής μετάφρασης δεν αποτελεί προϊόν επίσης συνεργασίας
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ