Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Kαταρρέει από τα ελλείμματα ο ΟΑΕΕ: Οι μισοί ασφαλισμένοι αδυνατούν να πληρώσουν εισφορές

28 Ιουλίου 2014

Kαταρρέει από τα ελλείμματα ο ΟΑΕΕ: Οι μισοί ασφαλισμένοι αδυνατούν να πληρώσουν εισφορές

Kαταρρέει από τα ελλείμματα ο ΟΑΕΕ: Οι μισοί ασφαλισμένοι αδυνατούν να πληρώσουν εισφορές

Kαταρρέει από τα ελλείμματα ο ΟΑΕΕ

Kαταρρέει από τα ελλείμματα ο ΟΑΕΕ


"Καμπανάκι" για τις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών. Στα 7,4 δισ. ευρώ απλήρωτες εισφορές

Ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και απειλείται με κατάσχεση. Την ίδια ώρα ο ΟΑΕΕ καταρρέει υπό το βάρος των ελλειμμάτων και είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να καταβάλλει συντάξεις και στο μέλλον.


Kαταρρέει από τα ελλείμματα ο ΟΑΕΕ

Όπως αναφέρουν "ΤA NEA", στο αδιέξοδο αυτό είναι εγκλωβισμένοι 370.000 ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν σταματήσει να πληρώνουν τις εισφορές τους αλλά και το ασφαλιστικό ταμείο τους το οποίο εκτιμάται ότι φέτος θα έχει μαύρη τρύπα 720 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι το σύνολο των απλήρωτων εισφορών φτάνει τα 7,4 δισ. ευρώ που προέρχεται κυρίως από μικροοφειλέτες.

Κύκλοι των ασφαλιστικών ταμείων εκφράζουν την ανησυχία τους για την οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ και προειδοποιούν για ακόμα χειρότερες μέρες.

'Η πληρωμή των 265 εκατ. ευρώ τον μήνα σε συντάξεις του ΟΑΕΕ από τον Σεπτέμβρη και μετά θα είναι ένας γρίφος", διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, Θανάσης Καπωτάς.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, εντός του καλοκαιριού το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών θα στείλει άλλα 92.000 ειδοποιητήρια σε ισάριθμους οφειλέτες για την είσπραξη χρεών της τάξης των 5.000-15.000 ευρώ. Ως γνωστόν στα ειδοποιητήρια διατυπώνεται η απειλή κατασχέσεων σε περίπτωση μη ρύθμισης εντός 20 ημερών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εργασίας, 4 τους 10 οφειλέτες του ΟΑΕΕ δεν πληρώνουν παρ'οτι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση. Ειδικότερα από τον Ιούλιο του 2013 έως σήμερα το 43% εξυπηρετεί τις δόσεις του. Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείο δείχνουν ότι στον ΟΑΕΕ στη ρύθμιση Νέα Αρχή είχαν ενταχθεί τον περασμένο μήνα 24.684 οφειλέτες με συνολική κεφαλοποιημένη οφειλή 331.067.189 ευρώ.

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ