Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Μίχαλος: 9.600 εγκύκλιοι για τη φορολογία μέσα σε ένα χρόνο!

10 Ιουλίου 2014

Μίχαλος: 9.600 εγκύκλιοι για τη φορολογία μέσα σε ένα χρόνο!


Μίχαλος: 9.600 εγκύκλιοι για τη φορολογία μέσα σε ένα χρόνο!

Την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα γίνει αποδεκτό το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στο 18% εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος.

"Οι συζητήσεις (για τη μείωση του ΦΠΑ) είναι σε προχωρημένο στάδιο. Ήλπιζα να είχε γίνει ήδη. Αν θέλουμε επενδύσεις [...], πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε μειώσεις φορολογικών συντελεστών, αλλά και να δώσουμε ένα μήνυμα σταθερότητας της φορολογικής πολιτικής", σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Μίχαλος μετά τη σύσκεψη 18 προέδρων βορειοελλαδικών επιμελητηρίων.

Ο κ. Μίχαλος ήταν επικριτικός έναντι της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής, καθώς -όπως είπε- δεν είναι δυνατό να έχουμε πάνω από 9.600 εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις σε ένα χρόνο για τη φορολογική νομοθεσία.

"Αυτά είναι γελοιότητες", πρόσθεσε, "αν δεν έχουμε ορίζοντα 5 - 10 ετών θα χάσουμε και τους εγχώριους επενδυτές".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, για να είναι το πλεόνασμα βιώσιμο δεν μπορεί να στηρίζεται σε οριζόντια μέτρα και φοροεπιδρομές.

"Χρειάζεται ανάπτυξη στην παραγωγική και όχι την επικοινωνιακή της διάσταση", πρόσθεσε σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση φοβάται τα χειρότερα, γιατί η εξαγωγική δραστηριότητα μειώνεται συνεχώς και υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα ρευστότητας.

Σε σχέση με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Μίχαλος δήλωσε ότι το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον και οι ανησυχίες των διοικητών τους μεγάλες, καθώς -αν δεν ληφθούν μέτρα- τα αποθεματικά τους δεν θα είναι πλέον επαρκή για να καλύψουν τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους. Εκτίμησε μάλιστα πως το καμπανάκι θα χτυπήσει το Νοέμβριο.
http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ