Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Συνταξιούχοι του Δημοσίου τα στοιχεία της απογραφής

16 Σεπτεμβρίου 2014

Συνταξιούχοι του Δημοσίου τα στοιχεία της απογραφής

Συνταξιούχοι του Δημοσίου τα στοιχεία της απογραφής 

Στα 1,23 εκατ. ευρώ ανά μήνα το όφελος της καταγραφής


Παρουσιάζονται τα στοιχεία της απογραφής συνταξιούχων του Δημοσίου

Τα τελικά αποτελέσματα και ευρήματα της απογραφής συνταξιούχων του Δημοσίου θα παρουσιάσει σήμερα, Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται πως στην προσπάθεια προώθησης της εξυγίανσης, της διαφάνειας και της αποκατάστασης της δικαιοσύνης το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει προχωρήσει, την τελευταία διετία, στην εξακρίβωση των πραγματικά δικαιούχων συνταξιούχων του Δημοσίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και τις 15 Απριλίου 2014 είχε διαπιστωθεί ο θάνατος 2.999 συνταξιούχων με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους, ενώ δεν είχαν απογραφεί 833 συνταξιούχοι από τους οποίους (415 περιπτώσεις είναι συνταξιούχοι ΟΓΑ / Εθνικής Αντίστασης).

Από τις 179 περιπτώσεις που στάλθηκαν προς διερεύνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα διαπιστώθηκε ότι 92 συγκεκριμένες περιπτώσεις απάτης τελέστηκαν κατά την περίοδο από το 1991 μέχρι και το 2012. Η συνολική ζημιά που προκλήθηκε σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, από αυτές τις 179 περιπτώσεις, ανέρχεται στα 12,8 εκατ. ευρώ.

Παρουσιάζονται τα στοιχεία της απογραφής συνταξιούχων του Δημοσίου
Στις περιπτώσεις των 2.999 συνταξιούχων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος, αναζητήθηκαν αρχικά μέσω ΔΙΑΣ οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις συνολικού ποσού 57,12 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό ανακτήθηκε συνολικά ποσό ύψους 37,79 εκατ. ευρώ, ενώ για ποσό 19,32 εκατ. ευρώ η διαδικασία αναζήτησης συνεχίζεται.

Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει μέχρι σήμερα από την διαδικασία της καταγραφής εκτιμάται ότι είναι 1,23 εκατ. ευρώ ανά μήνα.
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ