Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ξεκίνησαν οι e-πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλέτες της εφορίας

24 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνησαν οι e-πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλέτες της εφορίας

Ξεκίνησαν οι e-πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλέτες της εφορίας
Ξεκίνησαν οι e-πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλέτες της εφορίας

Ξεκίνησαν οι e-πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλέτες της εφορίας

Γκάφες και λάθη στην πρεμιέρα
Ξεκίνησαν οι e-πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλέτες της εφορίας

Δεν πρόλαβε να «ανοίξει» η ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μέσω της οποίας θα βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακίνητα οφειλετών και τα πρώτα τρία ακίνητα που έχουν κατασχεθεί από τη Δημόσιο αναρτήθηκαν για να βρεθούν ενδιαφερόμενοι αγοραστές.

Ωστόσο από μία πρώτη ματιά προκύπτει ότι σε ένα από αυτά η αξία του προς πλειστηριασμό ακινήτου είναι πολύ υψηλότερη από την 1η τιμή προσφοράς που πρέπει να κάνει ο ενδιαφερόμενος αγοραστής για να το αποκτήσει.

Συγκεκριμένα πλειστηριάζεται αγροτεμάχιο, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο 2.391,50 τ.μ., με αναγραφόμενη αξία 7.500 ευρώ, αλλά με πρώτη προσφορά τις 38.000 ευρώ. Είναι προφανές ότι πρόκειται για λάθος και να διορθωθεί άμεσα όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς. Διαφορετικά θα πρέπει το υπουργείο να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Οπως και το δεύτερο ακίνητο που πλειστηριάζεται εμφανίζει μεγάλη διαφορά η αξία του από την 1η προσφορά. Ειδικότερα, αγροτεμάχιο με κτίριο 41 στρέμματα στο Βαθύ Χαλκίδος έχει αξία σύμφωνα με την εφορία 3,75 εκατ. ευρώ, αλλά ως πρώτη προσφορά εμφανίζεται το ποσό των 6,.26 εκατ ευρώ.

Το τρίτο ακίνητο που βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό είναι ένα ξενοδοχείο 14.623 τ.μ. στις Ρίζες Ζακύνθου με επτά τριώροφα κτίρια συνολική αξίας 55 εκατομμύρια ευρώ και 1ης προσφορά 44 εκατ. ευρώ.

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (www.publicrevenue), μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, προβλέπεται πλέον η δυνατότητα δημοσίευσης των περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού κινητών και ακινήτων και μέσω Διαδικτύου. Η απόφαση αφορά περιουσιακά στοιχεία μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ.

Με την ανάρτηση των στοιχείων από τις 24/9/2014 στον ιστότοπο της Γ.Γ.Δ.Ε. εκτός από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που ορίζει ο νόμος - θα εξαλειφθούν σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών παθογένειες και δυσλειτουργίες ετών που λειτουργούσαν εις βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, καθώς και των κατόχων των ακινήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα επισκέπτονται τον ιστότοπο, θα έχουν στη διάθεσή τους όλες τις χρηστικές πληροφορίες όπως: το είδος του περιουσιακού στοιχείου (περιγραφή κλπ), τον αρμόδιο υπάλληλο του πλειστηριασμού, την τιμή της πρώτης προσφοράς, καθώς και τυχόν διαθέσιμες φωτογραφίες.
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ