Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Δεν έχω έκπτωση στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Τι κάνω; Τροποποιητική δήλωση Ε9 μέσω gsis / taxisnet

30 Οκτωβρίου 2014

Δεν έχω έκπτωση στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Τι κάνω; Τροποποιητική δήλωση Ε9 μέσω gsis / taxisnet

Τροποποιητική δήλωση καλούνται να υποβάλουν πολλοί ιδιοκτήτες κενών ακινήτων

Δεν έχω έκπτωση στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Τι κάνωΤροποποιητική δήλωση Ε9 μέσω gsis / taxisnet


Δεν έχω έκπτωση στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Τι κάνω; Τροποποιητική δήλωση Ε9 μέσω gsis / taxisnet

Δεν έχω έκπτωση στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Τι κάνω;Δεν έχω έκπτωση στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Τι κάνω;


Δεν έχω έκπτωση στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Τι κάνω;Πολλοί ιδιοκτήτες παραπονούνται ότι δεν έχουν λάβει την έκπτωση, στο νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Συνηθέστερες περιπτώσεις είναι οι :

Ακίνητα χωρίς ρεύμα

Στην νέα εκκαθάριση  στο TaxisNet δεν έχουν υπολογίσει την έκπτωση 20% στα κενά, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (σπίτια, αποθήκες, χώροι στάθμευσης κτλ).

Οι λόγοι μπορεί να είναι 
  • παραλήψεις ή λάθη στα έντυπα Ε9. (Συχνότερο από αυτά, είναι ότι δεν έχουν συμπληρώσει στη στήλη 32 του εντύπου Ε9 τον κωδικό 8, στον οποίο θα πρέπει να δηλωθεί ότι το ακίνητο είναι κενό.)

Δεν έχω έκπτωση στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Τι κάνω; Τροποποιητική δήλωση Ε9 μέσω gsis / taxisnet
Λάθη κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων των ακινήτων στο Ε9, έχουν αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει σωστά η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και ο υπολογισμός της έκπτωσης στον φόρο.

Δεν έχω έκπτωση στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Τι κάνωΤροποποιητική δήλωση Ε9 μέσω gsis / taxisnetΔεν έχω έκπτωση στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Τι κάνωΤροποποιητική δήλωση Ε9

Τροποποιητική δήλωση Ε9 θα πρέπει να υποβάλουν στην εφορία οι ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που δεν είδαν στο νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ την έκπτωση του 20%.
Θα δημιουργηθεί μια ειδική εφαρμογή στην οποία, ταυτόχρονα με την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης, θα γίνεται αυτόματα και η εκκαθάριση του φόρου για τον ιδιοκτήτη. Σε περίπτωση πάντως που προκύπτει διαφορά φόρου άνω των 300 ευρώ, θα γίνεται έλεγχος των δικαιολογητικών βάσει των οποίων υποβλήθηκε η τροποποιητική δήλωση.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή του taxisnet για την υποβολή τροποποιητικής δήλωση Ε9, στο gsis, αναμένεται να λειτουργήσει από 1η Νοεμβρίου, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ