Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Nέες συναντήσεις τρόικας για «κόκκινα» δάνεια και εργασιακά

6 Οκτωβρίου 2014

Nέες συναντήσεις τρόικας για «κόκκινα» δάνεια και εργασιακά

Nέες συναντήσεις τρόικας για «κόκκινα» δάνεια και εργασιακά

Nέες συναντήσεις τρόικας για «κόκκινα» δάνεια και εργασιακά   Νέα σειρά συναντήσεων της τρόικας με υπουργούς της κυβέρνησης είναι προγραμματισμένη τη Δευτέρα. Στο επίκεντρο θα τεθούν τα «κόκκινα» δάνεια και η βεντάλια των απαιτήσεων της τρόικας στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Nέες συναντήσεις τρόικας για «κόκκινα» δάνεια και εργασιακά


Νέα σειρά συναντήσεων της τρόικας με υπουργούς της κυβέρνησης είναι προγραμματισμένη τη Δευτέρα. Στο επίκεντρο θα τεθούν τα «κόκκινα» δάνεια και η βεντάλια των απαιτήσεων της τρόικας στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Nέες συναντήσεις τρόικας για «κόκκινα» δάνεια και εργασιακά


Συγκεκριμένα τη Δευτέρα στις 15.30 η τρόικα θα συναντήσει τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

Από τις 17.30 αναμένεται ραντεβού της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση. Το μεγαλύτερο αγκάθι των διαπραγματεύσεων είναι το Ασφαλιστικό καθώς η τριμερής ζητεί ωμά μείωση συντάξεων όπως έκανε και στο Παρίσι εισπράττοντας και αυτή τη φορά άρνηση από την ελληνική πλευρά.

Πέρα από το Ασφαλιστικό, τα «καυτά σημεία» είναι τα εργασιακά, οι αλλαγές στο Δημόσιο (νέο μισθολόγιο, 5.500 απολύσεις) και τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια. Την ίδια στιγμή η τριμερής διαπιστώνει ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις ούτε εφέτος, καθώς έχουν εισπραχθεί μόλις 500 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για 1,5 δισ. ευρώ.

Χρονοδιάγραμμα


Η τριμερής ολοκληρώνει τις επαφές της στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης και αναχωρεί το πρωί της Πέμπτης ενώ αναμένεται να επιστρέψει μετά την ανακοίνωση των stress test των τραπεζών στις 26 Οκτωβρίου.

O υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαδρούβελης θα αναχωρήσει αν χρειαστεί ακόμη και το Σάββατο για την Ουάσιγκτον και την Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ στις 10 -12 Οκτωβρίου. Μαζί με τον υπουργό θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον ο επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, αλλά και στενοί του συνεργάτες.

Στη συνέχεια η ελληνική αποστολή θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για το Eurogrοup της 13ης Οκτωβρίου.
Λαγκάρντ - Χαρδούβελης


Το ερχόμενο Σαββατοκύριακό στην Ουάσιγκτον προγραμματίζεται συνάντηση του κ. Χαρδούβελη με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Αν όλα πάνε καλά, το ραντεβού θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου και θα έχει ως βασικό θέμα το χρέος. Η συγκυρία είναι ενδιαφέρουσα καθώς το «παρών» στις εργασίες της συνόδου θα δώσει και ο γερμανός επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινκ, το αντίπαλον δέος της κυρίας Λαγκάρντ στο θέμα του ελληνικού χρέους, καθώς απορρίπτει μια δραστική παρέμβαση για τη μείωσή του.
http://www.tovima.gr/

Στις 100 δόσεις φαίνεται πως «κλειδώνει» η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ