Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Οι τράπεζες αποκτούν απευθείας πρόσβαση στο Taxis

26 Οκτωβρίου 2014

Οι τράπεζες αποκτούν απευθείας πρόσβαση στο Taxis

Οι τράπεζες αποκτούν απευθείας πρόσβαση στο Taxis
Οι τράπεζες αποκτούν απευθείας πρόσβαση στο Taxis
Πρόσβαση στο Taxis αποκτούν οι τράπεζες, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να αντλούν στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών και από τα μητρώα του υπουργείου Οικονομικών. Η διαδικασία θα γίνεται μέσω της «Τειρεσίας Α.Ε.».

Οι τράπεζες αποκτούν απευθείας πρόσβαση στο Taxis

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», η σχετική συζήτηση μεταξύ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ εμπλέκεται και το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς η online άντληση φορολογικών δεδομένων από τις τράπεζες εντάσσεται στο πλαίσιο της προώθησης του νόμου για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Οι τράπεζες αποκτούν απευθείας πρόσβαση στο Taxis

Βέβαια, τα φορολογικά στοιχεία των πολιτών αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και η πρόσβαση των τραπεζών σε αυτά δεν επιτρέπεται. Για την ικανοποίηση όμως του αιτήματος των τραπεζών υπάρχουν δύο σενάρια:

Το πρώτο προβλέπει τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων υπό τη εποπτεία του ΥΠΟΙΚ, όπου οι τράπεζες μέσω του Τειρεσία θα συνεισφέρουν στοιχεία οφειλών, ληξιπρόθεσμων και μη, ενώ από το Taxis θα αντλούνται εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία και στοιχεία για οφειλές στην εφορία και τα Ταμεία.

Το δεύτερο σενάριο, που θεωρείται και το πιθανότερο να υλοποιηθεί, αξιοποιεί διάταξη που έχει ήδη ψηφιστεί στη Βουλή και, για να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο φορολογούμενος που θα ζητά ρύθμιση δανείου, θα καλείται να υπογράψει ο ίδιος εξουσιοδότηση πρόσβασης της τράπεζας στα φορολογικά του στοιχεία.
http://www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ