Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Χωρίς την “έγκριση” της τρόικας το προσχέδιο του προϋπολογισμού

6 Οκτωβρίου 2014

Χωρίς την “έγκριση” της τρόικας το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Χωρίς την “έγκριση” της τρόικας το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Χωρίς την “έγκριση” της τρόικας το προσχέδιο του προϋπολογισμού   Πηγή:www.capital.gr

Χωρίς την “έγκριση” της τρόικας το προσχέδιο του προϋπολογισμού


Χωρίς την “έγκριση” της τρόικας το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου των διαπραγματεύσεων δεν έχει εκφράσει αναλυτικά τις απόψεις της σχετικά με τους στόχους και τις προβλέψεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο κείμενο του προσχεδίου.

Με την “ανοχή” της τρόικας καταθέτει σήμερα στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το προσχέδιο.


Χωρίς την “έγκριση” της τρόικας το προσχέδιο του προϋπολογισμού


Χωρίς την “έγκριση” της τρόικας το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου των διαπραγματεύσεων δεν έχει εκφράσει αναλυτικά τις απόψεις της σχετικά με τους στόχους και τις προβλέψεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο κείμενο του προσχεδίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, “οι ελεγκτές δεν έχουν εκφράσει ούτε συμφωνία ούτε διαφωνία για τα μεγέθη που περιλαμβάνει το προσχέδιο”. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές έχουν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014 έως το τέλος του έτους, αλλά και τις προβλέψεις του 2015.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το προσχέδιο θα αποτελέσει μόνο “το όχημα” το οποίο θα οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών στην τελική συμφωνία για τους στόχους, οι οποίοι θα περιλαμβάνονται στο τελικό κείμενο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή στο τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις έως τώρα διαπραγματεύσεις δεν έχει γίνει αναλυτική συζήτηση αναφορικά με τις εκτιμήσεις των δανειστών για την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού το 2015, το οποίο φτάνει τα 2δις ευρώ. Με βάση τη συγκεκριμένη εκτίμηση οι δανειστές επιμένουν στην ανάγκη λήψης νέων μέτρων, ώστε να καλυφθεί η “τρύπα” στον προϋπολογισμό.

Αντίθετα η κυβέρνηση, ξεκινά τη συζήτηση με την εκτίμηση ότι το δημοσιονομικό κενό δεν ξεπερνά τα 900εκατ ευρώ και μάλιστα αυτά θα καλυφθούν χωρίς τη λήψη νέων μέτρων. Για αυτό το λόγο και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, δεν υπάρχει πρόβλεψη για την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού το 2015.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το προσχέδιο θα αποτελέσει τη βάση για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση το επόμενο διάστημα, καθώς σε αυτό αναφέρονται μια σειρά από “ ανοδικά και καθοδικά ρίσκα”. Το οικονομικό επιτελείο, εκτιμά ότι η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2014, αλλά και η πιστή εφαρμογή των δημοσιονομικών δεσμεύσεων που περιγράφονται στο μνημόνιο, αποτελεί εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης ώστε να αποδείξει στους δανειστές ότι οι στόχοι που αναφέρονται στον προϋπολογισμό είναι εφικτό να επιτευχθούν.

Ωστόσο, η τρόικα αναμένεται να προσέλθει στη διαπραγμάτευση με την εκτίμηση ότι η πορεία των δημοσιονομικών δεν επιτρέπει άλλες φοροελαφρύνσεις, εκτός από αυτές που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο.

Ως εκ τούτου η επιστροφή των ελεγκτών στην Αθήνα, μετά τη διακοπή της αξιολόγησης αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να κρίνει εάν η κυβέρνηση θα καταφέρει να μεγαλώσει τη λίστα με τις φορελαφρύνσεις ή θα μπει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα ώστε να αποφύγει τη λήψη νέων μέτρων. Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ