Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ανάπτυξη βλέπει η Bank of America

17 Οκτωβρίου 2014

Ανάπτυξη βλέπει η Bank of America


Ανάπτυξη βλέπει η Bank of America

Η κυβέρνηση και τρόικα εκτιμούν πως το 2015 η ελληνική οικονομία θα τρέξει με ρυθμό 2,9%.


Η κυβέρνηση και τρόικα εκτιμούν πως το 2015 η ελληνική οικονομία θα τρέξει με ρυθμό 2,9%.


Σταθεροποίηση της οικονομίας και μικρή άνοδο βλέπει η Bank of America Merrill Lynch (BofA-ML) σε έκθεσή της για την Ελλάδα, ενώ αναφέρεται και στα ρίσκα που υπάρχουν λόγω του πολιτικού κλίματος και της αβεβαιότητας για το εάν θα συνεχιστεί κάποιου είδος πρόγραμμα. Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, η Ελλάδα θα παρουσιάσει ρυθμό ανάπτυξης 0,4% φέτος έναντι προηγούμενης πρόβλεψής της για 0,5%, ενώ για το 2015 προβλέπει ανάπτυξη της τάξης του 1,4% αντί 1,7%.

Ανάπτυξη βλέπει η Bank of America
Ωστόσο, η BofA-ML αναφέρει πως οι αβεβαιότητες σχετικά με τη συνέχιση του προγράμματος και με την πολιτική κατάσταση δεν είναι συμβατές με τις αισιόδοξες προβλέψεις της τρόικας για τις επενδύσεις, γεγονός το οποίο κατ’ επέκταση επηρεάζει και τους προσδοκώμενους ρυθμούς ανάπτυξης. Υπενθυμίζεται ότι κυβέρνηση και τρόικα εκτιμούν πως το 2015 η ελληνική οικονομία θα τρέξει με ρυθμό 2,9%. Σχετικά με τις προσδοκίες της Ελλάδας για πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα της τρόικας, ο οίκος σχολιάζει ότι τα βήματα που απαιτούνται από την Ελλάδα για να συμβεί αυτό, θα χρειαστούν χρόνο.

«Το πιο πιθανό σενάριο είναι μια συμφωνία σ’ ένα σχέδιο που εντέλει θα οδηγήσει σε έξοδο από το πρόγραμμα, αν και όχι απαραιτήτως πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η πρόσφατη μεταβλητότητα στην αγορά υποδηλώνει επίσης τα ρίσκα που προκύπτουν από το εάν η Ελλάδα εξαρτάται μόνο από την πρόσβαση στις αγορές». 

http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ