Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Τι προβλέπει το ν/σ για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα

21 Οκτωβρίου 2014

Τι προβλέπει το ν/σ για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα


Τι προβλέπει το ν/σ για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα

Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα
Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε, σήμερα στο Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων opengov.gr, το σχέδιο νόμου "Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα" και συναφείς ρυθμίσεις που εισηγείται ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως την 29/10/2014, στις 12:00 κατά την οποία πολίτες και παραγωγικοί φορείς καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.


Τι προβλέπει το ν/σ για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα

Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα

Εκτός των άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπονται τα εξής:

- Για πρώτη φορά το σύνολο των λογιστικών κανόνων συγκεντρώνεται σε ένα νομοθέτημα διαρθρωμένο με βάση τις βέλτιστες πρακτικές για όλες τις επιχειρήσεις και τους λογιστές. Η κωδικοποίηση που αυξάνει την ασφάλεια δικαίου και μειώνει το διοικητικό βάρος.

- Οι οικονομικές καταστάσεις των ελληνικών επιχειρήσεων με το νέο πλαίσιο γίνονται ευχερώς κατανοητές από τους διεθνείς επενδυτές λόγω της ευθυγράμμισης που επιτυγχάνεται με τις διεθνείς λογιστικές πρακτικές.

- Ολοκληρώνεται η κατάργηση κοστοβόρων και γραφειοκρατικών διαδικασιών του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που είχε ξεκινήσει με τη θέσπιση του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών.

- Εισάγονται κανόνες τήρησης λογιστικών βιβλίων, ευθυγραμμισμένοι με τις σύγχρονες επιχειρηματικές πρακτικές. Οι κανόνες αυτοί συνεπάγονται μειωμένο κόστος λειτουργίας ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζουν τη δυνατότητα διενέργειας ουσιαστικών φορολογικών ή άλλων ελέγχων.

- Διευκολύνεται η ηλεκτρονική τιμολόγηση στη χονδρική και τη λιανική και η συνακόλουθη περαιτέρω μείωση του κόστους συναλλαγών.

Το σχέδιο νόμου και επιπλέον υλικό βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.opengov.gr/minfin/?p=4846


http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ