Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 4 σενάρια για την επόμενη μέρα της Ελλάδας

23 Νοεμβρίου 2014

4 σενάρια για την επόμενη μέρα της Ελλάδας

4 σενάρια για την επόμενη μέρα της Ελλάδας
Στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, Αθήνα και τρόικα θα πρέπει να έχουν έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία όσον αφορά τα θέματα του ελέγχου. Εφόσον οι δύο πλευρές έχουν βρει έναν «κοινό τόπο», στελέχη με γνώση των διαβουλεύσεων εκτιμούν πως μπορεί να επιστρέψει η τρόικα, να επέλθει συμφωνία για τον έλεγχο και να δρομολογηθεί η όποια απόφαση για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας.
Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα της Ελλάδας και τι ρόλο θα έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε αυτήν


Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και τρόικας.

4 σενάρια για την επόμενη μέρα της Ελλάδας


4 σενάρια για την επόμενη μέρα της Ελλάδας

Με μόλις 14 μέρες να χωρίζουν Αθήνα και τρόικα από το κρίσιμο Eurogroup στις 8 Δεκεμβρίου, όλο το φάσμα των θεμάτων της διαπραγμάτευσης και όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμα ανοικτά. Το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού αποτελεί το «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων, αλλά το διακύβευμα είναι μεγαλύτερο και έχει να κάνει με την επόμενη ημέρα της Ελλάδας και τον ρόλο που θα έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε αυτήν.

Ημέρα ορόσημο για το τι τελικά θα γίνει είναι η ερχόμενη Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου. Τότε συνεδριάζει το Euroworking Group για να διαμορφώσει την ατζέντα του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου και θεωρητικά, έως τότε, Αθήνα και τρόικα θα πρέπει να έχουν έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία όσον αφορά τα θέματα του ελέγχου. Εφόσον οι δύο πλευρές έχουν βρει έναν «κοινό τόπο», στελέχη με γνώση των διαβουλεύσεων εκτιμούν πως μπορεί να επιστρέψει η τρόικα, να επέλθει συμφωνία για τον έλεγχο και να δρομολογηθεί η όποια απόφαση για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας.
Στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, Αθήνα και τρόικα θα πρέπει να έχουν έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία όσον αφορά τα θέματα του ελέγχου. Εφόσον οι δύο πλευρές έχουν βρει έναν «κοινό τόπο», στελέχη με γνώση των διαβουλεύσεων εκτιμούν πως μπορεί να επιστρέψει η τρόικα, να επέλθει συμφωνία για τον έλεγχο και να δρομολογηθεί η όποια απόφαση για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας.
Με την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, πλέον όλα τα σενάρια για την επόμενη ημέρα είναι ανοικτά. Από εκείνο της παροχής μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής, έως και τη συνέχιση του υφιστάμενου προγράμματος ακόμα και για 12 μήνες, όπως προειδοποίησε μέσα στην εβδομάδα Ευρωπαίος αξιωματούχος. Ο υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης, γνωρίζει πολύ καλά το πόσο αβέβαιη είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή και γι’ αυτό καθιστά σαφές σε συνομιλητές του ότι «σενάριο μη συμφωνίας δεν υπάρχει», έστω κι αν αυτή είναι μία «δύσκολη συμφωνία». Ο κ. Χαρδούβελης το δήλωσε, άλλωστε, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου πριν από λίγες ημέρες, αλλά δεν παύει να το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία και να ξεκαθαρίζει πως σενάριο ρήξης «δεν μπορεί να το διαχειριστεί η χώρα».

Τα χρονικά όρια


Με την ασφυκτική πίεση του χρόνου, οτιδήποτε αποφασιστεί για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας πρέπει να γίνει πριν από τις 8 Δεκεμβρίου, καθώς απαιτούνται σύνθετες ψηφοφορίες από μια σειρά ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων και έγκριση από δύο Eurogroup. Αυτή τη στιγμή, όλα τα παρακάτω σενάρια (πλην του τελευταίου) θα είναι δυνατά μόνο ύστερα από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Έπειτα, όλα χρειάζονται έγκριση από ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, ανάμεσά τους και της Γερμανίας, ενώ οι διαδικασίες που χρειάζονται για να εγκρίνουν τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια κάποιο από τα παρακάτω απαιτούνται τουλάχιστον 10 ημέρες. Μετά το «πράσινο φως» των Κοινοβουλίων χρειάζεται και η τελική επικύρωση από δεύτερο Eurogroup, κάτι που μπορεί να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης. Εχοντας υπόψη ότι η 19η Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα εργασιών του γερμανικού Κοινοβουλίου, η ελληνική πλευρά έχει το αργότερο μέχρι την 8η Δεκεμβρίου για να αποφασιστεί κάτι από τα παρακάτω:

1. Κλείσιμο αξιολόγησης και συμφωνία για πιστοληπτική γραμμή.


Τρόικα και Αθήνα καταλήγουν σ’ ένα συμβιβασμό και κλείνει η αξιολόγηση λίγες ημέρες πριν από το Eurogroup στις 8 Δεκεμβρίου. Εκείνη τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες οι ομόλογοι του κ. Χαρδούβελη δίνουν το «πράσινο φως» για την πρόσβαση σε μία προληπτική γραμμή πίστωσης με ενισχυμένη εποπτεία (ECCL) που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2015. Η Ελλάδα, παρόλο που θα πρέπει να συμφωνήσει σε μια σειρά από προϋποθέσεις και επιτήρηση, θα διασφαλίσει πιο ομαλή πρόσβαση στις αγορές και θα σηματοδοτήσει μία νέα «εταιρική σχέση» με τους δανειστές.

Ο ρόλος του ΔΝΤ μένει να αποφασιστεί σε αυτό το σχήμα καθώς πολλές χώρες επιμένουν σε πολύ ενεργό ρόλο του Ταμείου. Το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεχίσει με το δικό του πρόγραμμα, με το ίδιο νομικό πλαίσιο, αλλά αντί της εκτενούς πολυσέλιδης συμφωνίας, θα αρκεί μια σύντομη περιληπτική συμφωνία σε βασικές αρχές. Σύμφωνα με το καταστατικό του, το ΔΝΤ δεν υποχρεούται απαραίτητα να διεξάγει τριμηνιαίες αξιολογήσεις. Μπορούν να γίνονται μόνο τρεις ή και δύο φορές τον χρόνο. Το πιο πιθανό σενάριο είναι το ισχύον πρόγραμμα του Ταμείου (EFF) να αποκτήσει «προληπτικό» χαρακτήρα.

2. «Μικρή» επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος.


Σε περίπτωση που δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, μία επιλογή είναι να αποφασιστεί η τεχνική προέκταση της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (για παράδειγμα, ενός μήνα), ώστε να δώσει χρόνο σε Αθήνα και τρόικα για να κλείσει η αξιολόγηση. Από πριν θα έχει συμφωνηθεί ότι με τη λήξη της επέκτασης η Ελλάδα θα περάσει σε προληπτική γραμμή πίστωσης. Ετσι η κυβέρνηση θα μπορέσει να θέσει πριν από τις προεδρικές εκλογές ένα σαφές δίλημμα στους βουλευτές παρουσιάζοντας το σχέδιο προληπτικής γραμμής πίστωσης.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί στην Πορτογαλία. Στις Βρυξέλλες, όμως, δεν βρίσκουν νόημα να επαναληφθεί στην περίπτωση της Ελλάδας, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχοντας μπροστά της να αντιμετωπίσει εκλογές θα είναι δύσκολο να κάνει μια σειρά μεταρρυθμίσεων μέσα σ’ ένα μήνα για να κλείσει την αξιολόγηση.

3. «Μεγάλη» επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος.


Εφόσον δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, θα γίνει τεχνική επέκταση της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης για 6 μήνες ή ακόμα και 12 μήνες, ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και να έχει πρόσβαση στη δόση ύψους 1,8 δισ. ευρώ που υπολείπεται από το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος (αν δεν κλείσει η αξιολόγηση και δεν γίνει η τεχνική προέκταση, τότε το υπολειπόμενο 1,8 δισ. του ευρωπαϊκού προγράμματος χάνεται). Αυτό το σενάριο δεν το θέλει η ελληνική πλευρά, καθώς θα είναι δύσκολη η πολιτική του διαχείριση.

4. Δεν υπάρχει συμφωνία για επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος, ούτε για κάποιο νέο.


Οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν συμφωνούν στην τεχνική επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος, καθώς μια σειρά από κράτη-μέλη απαιτούν το πρόγραμμα να τηρείται για να αποφασιστεί η έστω και ολιγόμηνη παράτασή του. «Αν η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει, τότε τίθεται και θέμα τήρησης προγράμματος», λένε πηγές των Βρυξελλών και τότε η Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα βρεθεί χωρίς ευρωπαϊκή «προστασία». Στο σενάριο αυτό, το ΔΝΤ θα συνεχίσει να έχει πρόγραμμα στην Ελλάδα, εκτός και αν η κυβέρνηση αποφασίσει να το τερματίσει. Ωστόσο, το σενάριο αυτό είναι το λιγότερο επιθυμητό απ’ όλες τις πλευρές.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή το βράδυ, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch διατήρησε αμετάβλητη τη βαθμολογία της ελληνικής οικονομίας.

http://www.kathimerini.gr/


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Γραφεία υποβολής συντάξεων

Γραφεία υποβολής συντάξεων

ΓΡΑΦΕΙΟ, ΥΠΟΒΟΛΗ, συνταξη, υπολογισμος, ενσημα, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, δημοσιο, ενσημα, Ασφαλιστικά,
Αναλαμβάνουμε την έκδοση της σύνταξής σας, αλλά και σας συμβουλεύουμε για την πλέον συμφέρουσα, με βάση την ισχύουσα κοινωνικοασφαλιστική νομοθεσία, διευθέτησή της.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Δελτίο Τύπου που αφορά τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα

ΥπΟικ Δελτίο Τύπου που αφορά τα ΕΛΠΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Δελτίο Τύπου που αφορά τα Ελληνικά Λογιστικά ΠρότυπαΠροϋπολογισμός 2015: Σοκ με νέους φόρους 1,3 δισ. ευρώ

Προϋπολογισμός 2015: Σοκ με νέους φόρους 1,3 δισ. ευρώ
Από τα νομικά πρόσωπα πάντως αναμένονται μειωμένα έσοδα κατά 2,4%, στα 2,7 δισ. ευρώ.
Οι έμμεσοι φόροι το επόμενος έτος θα είναι κατά 3,8% αυξημένοι σε σχέση με φέτος

Νέους φόρους 1,3 δισ. ευρώ προβλέπει για το 2015 ο Κρατικός Προϋπολογισμός που κατατέθηκε στην Βουλή. Περίπου 900 εκατ. ευρώ από τους πρόσθετους φόρους θα προέλθουν από έμμεσους φόρους, ενώ αίσθηση προκαλεί πως οι φόροι ακινήτων θα αυξηθούν εκ νέου το επόμενος έτος.


Επιστροφή φόρου εισοδήματος 2014 τέλος!

Επιστροφή φόρου εισοδήματος 2014 τέλος!
Επιστροφή φόρου εισοδήματος 2014 τέλος!

20 Νοεμβρίου 2014


Τα πάνω κάτω στις συγκοινωνίες: Πρόστιμα, ιδιώτες ελεγκτές και άδειες για ΚΤΕΟ και υπαίθρια πάρκινγκ

Τα πάνω κάτω στις συγκοινωνίες: Πρόστιμα, ιδιώτες ελεγκτές και άδειες για ΚΤΕΟ και υπαίθρια πάρκινγκ

eishthria-elegxoi-708

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών προβλέπονται ρυθμίσεις και ανατροπές θεμάτων που αφορούν τις μεταφορές, όπως οι έλεγχοι και τα πρόστιμα στις αστικές συγκοινωνίες, τα πρόστιμα στα ταξί, οι άδειες στα υπαίθρια πάρκινγκ, αλλά και στα ΚΤΕΟ.

Παράταση έως τις 19/12 η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014

Παράταση έως τις 19/12 η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014 

Παράταση έως τις 19/12 η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014

Παράταση έως τις 19 Δεκεμβρίου στη υποβολή εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Νοεμβρίου.Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2015 δεν προβλέπει νέα εισπρακτικά μέτρα

Δεν προβλέπει νέα εισπρακτικά μέτρα ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2015 κατατίθεται αύριο στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Τράπεζες-όχι σε πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας το 2015

Τράπεζες-όχι σε πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας το 2015
Τράπεζες-όχι σε πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας το 2015

Το τραπεζικό σύστημα δεν θα προχωρήσει σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέσα στο 2015 , καθώς δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών.


Παραπομπή Καρατζαφέρη στον Εισαγγελέα Εφετών για τις off-shore

Παραπομπή Καρατζαφέρη στον Εισαγγελέα Εφετών για τις off-shore
Ομόφωνη απόφαση για παραπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στον Εισαγγελέα Εφετών έλαβε το βράδυ της Τετάρτης η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» και παράνομη συμμετοχή σε off-shore εταιρεία.
Ομόφωνη απόφαση για παραπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στον Εισαγγελέα Εφετών έλαβε το βράδυ της Τετάρτης η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» και παράνομη συμμετοχή σε off-shore εταιρεία.

Θα ζητηθεί επίσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο να εξετάσει από πού προήλθαν τα δυο εμβάσματα ύψους 1,65 εκατομμυρίων ευρώ των οποίων η προέλευση δεν δικαιολογείται.


Alpha Bank: Ασύμμετρη η στάση της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα

Alpha Bank: Ασύμμετρη η στάση της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα
Επικρίσεις τόσο για τις αξιώσεις που εγείρει η τρόικα αναφορικά με τα δημοσιονομικά μέτρα, όσο και για την υπαναχώρηση των επισήμων δανειστών έναντι της δέσμευσης για μικρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους διατυπώνουν οι αναλυτές της Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που έδωσαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Επικρίσεις τόσο για τις αξιώσεις που εγείρει η τρόικα αναφορικά με τα δημοσιονομικά μέτρα, όσο και για την υπαναχώρηση των επισήμων δανειστών έναντι της δέσμευσης για μικρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους διατυπώνουν οι αναλυτές της Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που έδωσαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

19 Νοεμβρίου 2014


Η γραφειοκρατία φρενάρει την επιχειρηματικότητα

Η γραφειοκρατία φρενάρει την επιχειρηματικότητα 
Στα δυνατά σημεία της χώρας συγκαταλέγονται οι δεξιότητες των επιχειρήσεων σε στάδιο εκκίνησης, το ανθρώπινο δυναμικό, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας και η διεθνοποίηση.

Την 47 θέση μεταξύ 130 κρατών καταλαμβάνει η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Δείκτη Επιχειρηματικότητας 2015, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο GEDI. 


Νέος Αναπτυξιακός Νόμος - Υπηρεσίες

Νέος Αναπτυξιακός Νόμος - Υπηρεσίες
Νέος Αναπτυξιακός Νόμος - Υπηρεσίες

Νέος Αναπτυξιακός Νόμος - Υπηρεσίες

Ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος δίνει έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των επενδύσεων, προωθώντας ένα νέο επιχειρηματικό πρότυπο, το οποίο βασίζεται:

Στην ανταγωνιστικότητα.
Στην ποιότητα.
Στην εξωστρέφεια.
Στην καινοτομία.
Στην παραγωγική αναδιάρθρωση.
Στην πράσινη επιχειρηματικότητα.

18 Νοεμβρίου 2014


Ποιοι δικαιούνται Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα το 2014

Ποιοι δικαιούνται Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα το 2014

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα www.energo-eke.gr και να κάνουν ηλεκτρονικά την αίτηση.


Επιλέξιμοι Κ.Α.Δ. Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα (Υπηρεσίες)

Επιλέξιμοι Κ.Α.Δ. Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα (Υπηρεσίες)
Επιλέξιμοι Κ.Α.Δ. Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα (Υπηρεσίες)
Επιλέξιμοι Κ.Α.Δ. Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα (Υπηρεσίες)


Παραδείγματα διορθώσεων στο Ε9 2014 για μείωση του ΕΝΦΙΑ

Παραδείγματα διορθώσεων στο Ε9 2014 για μείωση του ΕΝΦΙΑ
αναλυτικές οδηγίες για κάθε στήλη του Ε9 τις οποίες ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ακολουθήσει, είτε υποβάλλει τη δήλωση ηλεκτρονικά είτε χειρόγραφα (στις ελάχιστες περιπτώσεις που αυτό επιτρέπεται).

Παραδείγματα διορθώσεων στο Ε9 2014 για μείωση του ΕΝΦΙΑ

 Επίσης περιέχει αναλυτικά παραδείγματα τα οποία έχουν ως εξής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ