Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα, σήμερα, 2-11-2014

2 Νοεμβρίου 2014

Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα, σήμερα, 2-11-2014

Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα, σήμερα, Κυριακή 2 Νοεμβρίου


Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα, σήμερα, Κυριακή 2 Νοεμβρίου, καθώς είναι η πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου που διαρκεί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.


Ανοικτά εν μέσω αντιδράσεων τα εμπορικά καταστήματα - Τα πρόστιμα για τους παραβάτες των εκπτώσεων

Ανοικτά εν μέσω αντιδράσεων τα εμπορικά καταστήματα - Τα πρόστιμα για τους παραβάτες των εκπτώσεων

Ο εμπορικός κόσμος αναμένει οι αγοραστές να αξιοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα καθώς και χθες, πρώτη μέρα των εκπτώσεων, όπως αναφέρεται, η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους ήταν αυξημένη.

Σήμερα, τα μαγαζιά σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, ενώ η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10:30 στο Mall, στο Μαρούσι.

Βασικό σύνθημα της κινητοποίησης της ΟΙΥΕ είναι «Ούτε 52, ούτε και 7. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά».


Στην Αθήνα είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 11πμ στο Σύνταγμα (Ερμού και Κορνάρου).

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η ΟΙΥΕ σημειώνει ότι με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που απασχολούν το 80% των εμποροϋπαλλήλων) θα πολλαπλασιαστούν, η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, «απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης ενώ οι εργαζόμενοι θα στερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής, στη συμμετοχή στην κοινωνική δράση».
Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη πραγματοποιείται στην Τσιμισκή από μέλη του σωματείου υπαλλήλων βιβλίου- χάρτου, σύμφωνα με την αστυνομία και η δεύτερη από το ΠΑΜΕ και μέλη του εργατοϋπαλληλικού σωματείου Θεσσαλονίκης.
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες των εκπτώσεων


  • Σύμφωνα με τον ν. 4177/2013 (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.
  • Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών.
  • Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.
  • Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών.              http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ