Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Από 15 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση χρεών

5 Νοεμβρίου 2014

Από 15 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση χρεών

Από 15 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση χρεών

Από 15 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση χρεών
Από τις 15 Νοεμβρίου θα μπορούν οι οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση για την αποπληρωμή των χρεών τους. Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Αικ. Σαββαΐδου στην ομιλία της στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ανέφερε ότι η σχετική εφαρμογή θα ανοίξει στα μέσα Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι ανάλογα με τις δυνατότητές τους μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τα πληρώσουν τα χρέη τους έως και 100 δόσεις με μείωση των προσαυξήσεων. Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Από 15 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση χρεών


Από 15 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση χρεών


Από 15 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση χρεών


Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν καταβλήθηκαν φόροι του Οκτωβρίου με την υπαγωγή στη ρύθμιση οι οφειλές αυτές θα ενταχθούν αυτόματα στην πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που είναι 12 δόσεις (μόνο τα χρέη του Οκτωβρίου και των επόμενων μηνών θα μπαίνουν στην πάγια. Τα προηγούμενα χρέη στη ρύθμιση των 100 δόσεων).

Η γενική γραμματέας ανακοίνωσε, επίσης, ότι στο τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τους αυτόματους συμψηφισμούς μεταξύ ασφαλιστικών ταμείων και εφορίας.
Δηλαδή, στην περίπτωση που κάποιος έχει επιστροφή φόρου και χρωστάει στο ασφαλιστικό του ταμείο θα γίνεται αυτόματα συμψηφισμός.

Τέλος, η κ. Σαββαΐδου ανακοίνωσε ότι θα έρθει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την επιμήκυνση της προθεσμίας έκδοσης απόφασης στις περιπτώσεις ενδικοφανών προσφυγών από 60 σε 120 ημέρες.
στην περίπτωση που δεν καταβλήθηκαν φόροι του Οκτωβρίου με την υπαγωγή στη ρύθμιση οι οφειλές αυτές θα ενταχθούν αυτόματα στην πάγια ρύθμιση που είναι 12 δόσεις

Στο ίδιο συνέδριο μίλησε και ο πρώην σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών κ. Ν. Καραβίτης, ο οποίος ανέφερε ότι μπορεί και πρέπει άμεσα να μειωθεί κατά 30% ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων για τα αστικά ακίνητα και τα οικόπεδα και ταυτόχρονα να αυξηθεί ο ίδιος φόρος για τα αγροτεμάχια, που είναι πολύ μικρός.

Ουσιαστικά ο κ. Καραβίτης πρότεινε την εφαρμογή του σχεδίου που αρχικώς είχε εκπονήσει για τον ΕΝΦΙΑ. Επίσης πρότεινε την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου που επιβάλλεται στα ακίνητα και την επέκταση του φορολογικού πιστοποιητικού και πριν από το 2010. Το πιστοποιητικό αυτό εκδίδεται στις αγοραπωλησίες ακινήτων, το οποίο επί της ουσίας δείχνει ότι έχουν πληρωθεί οι φόροι στα ακίνητα. Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται από το 2014 και αφορά τους φόρους που έχουν πληρωθεί την τελευταία πενταετία.

http://www.kathimerini.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ