Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Από την ερχόμενη εβδομάδα στο Taxis οι αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών

12 Νοεμβρίου 2014

Από την ερχόμενη εβδομάδα στο Taxis οι αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών

Από την ερχόμενη εβδομάδα στο Taxis οι αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών
Από την ερχόμενη εβδομάδα στο Taxis οι αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική πύλη για τη ένταξη των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, δήλωσε σήμερα η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου από το βήμα εκδήλωσης σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που διοργανώθηκε στο ΕΒΕΑ.


Από την ερχόμενη εβδομάδα στο Taxis οι αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών

Από την ερχόμενη εβδομάδα στο Taxis οι αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών


Όπως επισήμαναν οι συντονιστές της εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) με θέμα: "Νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία", όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, λόγω της ύφεσης και της ασφυκτικής έλλειψης ρευστότητας.

Κι όσο η αδυναμία αυτή συνεχίζεται και οδηγεί τις επιχειρήσεις σε λουκέτο, τόσο εντονότερο γίνεται το πρόβλημα για τα ταμεία και για τον προϋπολογισμό. Η λύση σε αυτό τον γόρδιο δεσμό μπορεί να προέλθει από τη βελτίωση της ρύθμισης για τις 100 δόσεις προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία η οποία θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές συνθήκες στην αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι στα χρόνια που διαρκεί η οικονομική κρίση, περίπου 230.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να διακόψουν τη λειτουργία τους.

Συντονιστές της συζήτησης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα είναι ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Καββαθάς.

Η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο γενικότερα, σε 100 δόσεις εκτιμάται από τους επιχειρηματίες ότι χρήζει ορισμένων βελτιώσεων προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε τις βελτιώσεις που προτείνουν οι επιχειρηματίες.

  1. Η πρώτη, αφορά την επέκταση της ρύθμισης και για τις επιχειρήσεις που έχουν οφειλές άνω του 1.000.000 ευρώ. Δεν είναι δίκαιο να εξαιρούνται επιχειρήσεις από τη ρύθμιση, τη στιγμή, μάλιστα, που αν ενταχθούν είναι βέβαιο ότι θα συνεισφέρουν στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.
  2. Η δεύτερη βελτίωση αφορά τις μειώσεις των προσαυξήσεων που θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες, για τις μεγάλες οφειλές. 
  3. Η τρίτη, αφορά το επιτόκιο που μπορεί να είναι αισθητά μικρότερο από το 4,5% που προβλέπει η ρύθμιση. Προτείνουμε, είπε, ένα επιτόκιο της τάξης περίπου του 2%- 2,5%, το οποίο παραμένει υψηλότερο από το επιτόκιο που καταβάλει η Τράπεζα της Ελλάδος για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.
  4. Η τέταρτη βελτίωση αφορά τις συνεπείς επιχειρήσεις που εκπληρώνουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους. Γι' αυτές θα έπρεπε να προβλεφθεί «μπόνους» μείωσης κατά 5% των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, ως επιβράβευση της συνέπειάς τους.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρθηκε, παραμένει θετικό το γεγονός της προώθησης μιας ρύθμισης, η οποία ανταποκρίνεται στην τρέχουσα πραγματικότητα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, υπογράμμισε ότι οι ρυθμίσεις αφορούν την πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ότι οι πιθανότητες είσπραξης είναι σαφώς περισσότερες από επιχειρήσεις που διατηρούνται στη ζωή, παρά από επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο λόγω κατασχέσεων και δέσμευσης λογαριασμών. Σημείωσε, δε, ότι αν είχε εφαρμοστεί ένα ή δύο χρόνια νωρίτερα η ρύθμιση θα είχαν σωθεί οι μισές από τις επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο.

Ο ίδιος πρότεινε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ με αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία έναρξης της οφειλής με την προϋπόθεση ότι αυτή θα είναι εντός κρίσης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Καββαθάς, σημείωσε ότι αν και είναι θετική η ρύθμιση για το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία
  1. πρώτον έχει έρθει καθυστερημένα στην αγορά και 
  2. δεύτερον ότι θα μπορούσε να είχε συμπεριλάβει περισσότερες περιπτώσεις.

Υπογράμμισε δε ότι παρά τα όσα λέγονται δεν έχουν σταματήσει τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και υπάρχουν κατασχέσεις μέχρι και πριν δύο μέρες, εις χείρας τρίτων, στις τράπεζες.

Το πρόβλημα στον ΟΑΕΕ είναι οι εισροές του ταμείου και η πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ είναι κεφαλαιοποίηση- «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών με εξαγορά στο τέλος, ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης και ίσως για τους 370.000 σημερινούς ανασφάλιστους να μπορούν να ξαναμπούν στη χαμηλότερη κλάση εισφοράς.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Παναγιώτης Κοκκόρης υπενθύμισε ότι στόχος είναι τη 1/7/2017 να γίνεται κοινή είσπραξη εισφορών και φόρων. Υπογράμμισε δε σε ό,τι αφορά στις κατασχέσεις ότι δεν έχει γίνει καμία κατάσχεση σε σημαντικό στοιχείο επιβίωσης και γίνεται μόνο ενημέρωση σχετικά με τις υποχρεώσεις του οφειλέτη.

Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, ανέφερε ότι η στήριξη των φορολογούμενων που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία είναι βασικός στόχος και έχει υπάρξει σειρά αποφάσεων προς αυτή την κατεύθυνση όπως ο νέος τρόπος απόδοσης ΦΠΑ, που περίπου 2000 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί μέσα σε έναν μήνα στο συγκεκριμένο καθεστώς και η επιστροφή ΦΠΑ για επιχειρήσεις εξαγωγικές ή χαμηλού ρίσκου. Αναφέρθηκε στην εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομίας σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων και υπογράμμισε ότι στόχος είναι η φορολογική συμμόρφωση.

Ο διοικητής του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ανέφερε ότι είναι πεπερασμένος ο χρόνος της ρύθμισης, δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτό και σχολίασε ότι η προσωπική του εκτίμηση είναι ότι δεν θα υπάρξει τροποποίηση στον νόμο ούτε νέα ρύθμιση και για κάποια διαδικαστικά ζητήματα, που πιθανόν προκύψουν, θα γίνουν κανονιστικές παρεμβάσεις.

Η διοικητής του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου, τέλος, σημείωσε τη σπουδαιότητα της ρύθμισης για τον Οργανισμό. Τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα μη πληρωμής συντάξεων όμως η αναλογία στις καταβαλλόμενες εισφορές με τις εισπράξεις είναι μικρότερη της μονάδας. 

 http://www.tanea.gr/news/economy/article/5179285/apo-thn-erxomenh-ebdomada-sto-taxis-oi-aithseis-gia-th-rythmish-ofeilwn/


Τελευταία άρθρα

H Ελλάδα το 2060

H Ελλάδα το 2060

Σε ότι αφορά την Ελλάδα τα νέα είναι καλά μόνο ως προς την αύξηση του προσδόκιμου, αλλά δραματικά σε ότι αφορά τη γήρανση καθώς το 2069 θα είμαστε χώρα γερόντων.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα τα νέα είναι καλά μόνο ως προς την αύξηση του προσδόκιμου, αλλά δραματικά σε ότι αφορά τη γήρανση καθώς το 2069 θα είμαστε χώρα γερόντων.

Αρ. πρωτ.: οικ.39703/2829/7.11.2014 Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ν.4305/2014

Αρ. πρωτ.: οικ.39703/2829/7.11.2014

Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 237/A΄ δημοσιεύτηκε ο Ν. 4305/2014 με τις διατάξεις του άρθρου 54 του οποίου θεσπίζεται μεταβατικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς τους ΦΚΑ πλην ΝΑΤ. Με το νόμο αυτό θεσπίζεται ένα ευνοϊκό, δίκαιο και ευέλικτο σύστημα ρύθμισης οφειλών, που επιτρέπει την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών με σημαντικές εκπτώσεις σε πρόστιμα, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις που φθάνουν ως και την πλήρη απαλλαγή αυτών.
Αρ. πρωτ.: οικ.39703/2829/7.11.2014
Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ν.4305/2014

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ν.4305/2014


Αριθμ. 39892/ΓΔ1.2/7.11.2014. Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Αριθμ. 39892 /ΓΔ1.2/7.11.2014 Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα 
ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.

ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.


11 Ευκαιρίες για την επιχείρησή σου


11 Ευκαιρίες για την επιχείρησή σου

11 Ευκαιρίες για την επιχείρησή σου
Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επιχειρεί με 11 δράσεις, να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Αυτή την ώρα έχουν ενεργοποιηθεί τα ακόλουθα προγράμματα:

Στην τελική ευθεία για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ΤαμείαΣτην τελική ευθεία για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ταμεία

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να ολοκληρωθεί, πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας, η εφαρμοστική εγκύκλιος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ταμεία.
Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να ολοκληρωθεί, πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας, η εφαρμοστική εγκύκλιος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ταμεία.

Νέο πρόγραμμα για την απασχόληση 6.000 ανέργων

Νέο πρόγραμμα για την απασχόληση 6.000 ανέργων
ΟΑΕΔ, Ανεργία, άνεργους, εργασίας, επιδοτησεις, oaed, υπουργειο εργασιας ηλεκτρονικη οαεδ,
Στο πρόγραμμα εντάσσονται, για την κάλυψη κατά ανώτατο όριο δύο θέσεων, οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα.


Ακόμη δύο χρόνια θα πληρώνουμε φόρους με πλασματικές αντικειμενικές αξίες

Ακόμη δύο χρόνια θα πληρώνουμε φόρους με πλασματικές αντικειμενικές αξίες

Ακόμη δύο χρόνια θα πληρώνουμε φόρους με πλασματικές αντικειμενικές αξίες
Ακόμη δύο χρόνια θα πληρώνουμε φόρους με πλασματικές αντικειμενικές αξίες. Η διαδικασία αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών ξεκίνησε, αλλά οι φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν ακόμη δύο χρόνια για να εξισωθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με τις εμπορικές και οι φόροι επί των ακινήτων να υπολογίζονται με βάση τις τιμές αγοράς και όχι τις εξωπραγματικές τιμές.Αιτιολογική Έκθεση Προσθήκη – τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αιτιολογική Έκθεση Προσθήκη – τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αιτιολογική Έκθεση Προσθήκη – τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αιτιολογική Έκθεση Προσθήκη – τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Θέσπιση μιας σειράς έκτακτων μέτρων για την ελάφρυνση των οφειλών επιχειρήσεων προς χρηματοδοτικούς φορείς, το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ)

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 
Ρύθμιση - διαγραφή οφειλών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών  Νομοθετική παρέμβαση για τη ρύθμιση χρεών Μικρών Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση

Ρύθμιση - διαγραφή οφειλών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών

Νομοθετική παρέμβαση για τη ρύθμιση χρεών Μικρών Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών
Δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Από 15 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση χρεών

Από 15 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση χρεών

Από 15 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση χρεών
Από τις 15 Νοεμβρίου θα μπορούν οι οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση για την αποπληρωμή των χρεών τους. Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Αικ. Σαββαΐδου στην ομιλία της στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ανέφερε ότι η σχετική εφαρμογή θα ανοίξει στα μέσα Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι ανάλογα με τις δυνατότητές τους μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τα πληρώσουν τα χρέη τους έως και 100 δόσεις με μείωση των προσαυξήσεων. Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Από 15 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση χρεών


Καταβολή Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα από αιτήσεις μέχρι 18/11/2014

Καταβολή Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα από αιτήσεις μέχρι 18/11/2014

Καταβολή Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα από αιτήσεις μέχρι 18/11/2014

Καταβολή Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα από αιτήσεις μέχρι 18/11/2014

«η καταβολή των Οικογενειακών Επιδομάτων (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) σε όσους δικαιούχους υποβάλουν αίτηση Α21 μέχρι 18/11/2014 θα πραγματοποιηθεί μαζί με την πληρωμή του Δ΄ τριμήνου στις 18/12/2014»

Tο 70% της αποζημίωσης θα λάβουν για «Ασπίς»

Tο 70% της αποζημίωσης θα λάβουν για «Ασπίς»

Tο 70% της αποζημίωσης θα λάβουν για «Ασπίς»
Tο 70% της αποζημίωσης θα λάβουν για «Ασπίς»

Τέλος τα τεκμήρια

Τέλος τα τεκμήρια
Τέλος τα τεκμήρια

Μείωση στην επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ - Μείωση στους συντελεστές του φόρου εισοδήματος - Μείωση στους συντελεστές του φόρου των επιχειρήσεων - Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα και το 2015 για όσους παίρνουν πίσω πινακίδες.


ΓΓΔΕ - ΔΗΛΕΔ Τέλη Κυκλοφορίας 2015

ΓΓΔΕ - ΔΗΛΕΔ Τέλη Κυκλοφορίας 2015
ΓΓΔΕ - ΔΗΛΕΔ Τέλη Κυκλοφορίας 2015
Αναφορικά με τα έντυπα Τελών Κυκλοφορίας 2015 σας ενημερώνουμε ότι, στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσυκλετών

Ε9-2014: άνοιγμα εφαρμογής στο gsis-taxisnet

Ε9-2014: άνοιγμα εφαρμογής στο gsis-taxisnet

Καθυστερήσεις στο άνοιγμα της εφαρμογής για τις τροποποιητικές του Ε9

Ε9-2014: άνοιγμα εφαρμογής στο gsis-taxisnet
Λόγω των καθυστερήσεων, η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει τη μετάθεση της διορίας για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων.
Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας το νωρίτερο θα ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών για να υποδεχτεί τις τροποποιητικές δηλώσεις του Ε9.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ