Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2015 δεν προβλέπει νέα εισπρακτικά μέτρα

20 Νοεμβρίου 2014

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2015 δεν προβλέπει νέα εισπρακτικά μέτρα

Δεν προβλέπει νέα εισπρακτικά μέτρα ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2015 κατατίθεται αύριο στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα και ρυθμό ανάπτυξης στο 3%, περαιτέρω μείωση της ανεργίας και του δημόσιου χρέους στο 160% του ΑΕΠ προβλέπει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός 2015, που καταθέτει αύριο στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Αν και οι συζητήσεις με την τρόικα, μέσω τηλεδιασκέψεων και e-mail, αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς δεν γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό του επόμενου έτους, η κυβέρνηση και χωρίς συμφωνία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια ακόμη «μονομερή» ενέργεια, ύστερα από αυτή της ρύθμισης-μαμούθ των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Υπενθυμίζεται ότι θέση του κυβερνητικού συνασπισμού είναι ότι το επόμενο έτος δεν θα υπάρξει «κενό», ενώ οι δανειστές υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει απόκλιση άνω των 2 δισ. ευρώ.

Το δημοσιονομικό μάλιστα κενό μπορεί να αυξηθεί από την πλευρά των δανειστών ακόμη και στα 3 δισ. ευρώ, καθώς περιμένουν να δουν πώς θα κινηθούν οι εισπράξεις τους επόμενους δύο μήνες από τη «μεγάλη» ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, λόγος για τον οποίο άλλωστε υπαναχώρησαν από την αρχική τους θέση να αποσυρθεί και να μπει ανώτατο πλαφόν οι 72 δόσεις.
Σε κάθε περίπτωση και παρά τις προβλέψεις της τρόικας για «κενό» που θα πρέπει να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα, ο νέος προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει νέα εισπρακτικά μέτρα, ωστόσο δεν περιλαμβάνει και τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών για φυσικά και νομικά πρόσωπα, που μετατίθενται για την επόμενη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης, στη μετά μνημονίων εποχή.
Στο κείμενό του, βέβαια, όπως και στο προσχέδιο που έχει κατατεθεί, έχουν ενσωματωθεί η μείωση της έκτακτης εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης κατά 30%, όπως και το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο και τα ταμεία, βάσει πολλών δόσεων, ενώ για την αποκατάσταση των μισθών δικαστικών και ένστολων έχουν προβλεφθεί κονδύλια 541 εκατ. ευρώ.
Ο νέος προϋπολογισμός θα «καλεί» μισθωτούς και συνταξιούχους να πληρώσουν πρόσθετους φόρους πάνω από 1,7 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα:
* Περίπου 805 εκατ. ευρώ προέρχονται από την άμεση φορολογία, αφού προβλέπονται έσοδα περίπου 22,144 δισ. ευρώ, από 21,339 δισ. ευρώ φέτος.
* Περίπου 930 εκατ. ευρώ από την έμμεση φορολογία, καθώς υπολογίζονται έσοδα ύψους που θα προσεγγίζουν τα 25,242 δισ. ευρώ, από 24,312 δισ. ευρώ φέτος, λόγω της αναμενόμενης αύξησης της ιδιωτικής κατανάλωσης, αλλά και της αύξησης της τουριστικής κίνησης που βελτιώνει αισθητά τις εισπράξεις, ειδικά από τον ΦΠΑ.
Οι επιβαρύνσεις δε στην άμεση φορολογία θα προέλθουν από:
* Την αύξηση της παρακράτησης στα εισοδήματα των μισθωτών, καθώς θα αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημά τους λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.
* Την αύξηση της παρακράτησης φόρου στα εισοδήματα των συνταξιούχων, που προέρχεται από την «ενοποίηση» κύριων και επικουρικών συντάξεων. Συγκεκριμένα, όπως έχει επισημάνει η «Ν», με την εφαρμογή του νέου συστήματος ενιαίου υπολογισμού των κρατήσεων από έναν εκκαθαριστή, την ΗΔΙΚΑ, ολόκληρος ο αναλογούν φόρος θα παρακρατείται στην πηγή με αποτέλεσμα να μειωθεί το μηνιαίο εισόδημα των συνταξιούχων.
* Την αύξηση της φορολογίας στα ενοίκια που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από φέτος, αφού ο πρώτος συντελεστής από το 10% αυξάνεται στο 11% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για τα ενοίκια που εισπράχθηκαν πέρυσι και φορολογήθηκαν φέτος αυτοτελώς ο συντελεστής ήταν στο 10% για έσοδα έως και 12.000 ευρώ, ενώ για το υπερβάλλον ποσό ο συντελεστής ήταν 33%, όπως και παραμένει και για τα ενοίκια που εισπράττονται εντός του τρέχοντος έτους. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι εάν κάποιος εισπράττει 17.000 ευρώ ενοίκια το χρόνο θα φορολογηθεί με 11% για τα πρώτα 12.000 ευρώ, δηλαδή 1.320 ευρώ και 33% για τα επόμενα 5.000 ευρώ, δηλαδή 1.650 ευρώ, με συνολική επιβάρυνση 2.970 ευρώ.
* Τη φορολόγηση των φετινών εισοδημάτων των αγροτών με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο φορολογικός συντελεστής 13% εφαρμόζεται επί των κερδών από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα ανεξάρτητα από τον τόπο και τον τρόπο (λιανικώς ή χονδρικώς) πώλησης των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων. Ως εκ τούτου βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή του συντελεστή 13% είναι τα πωλούμενα προϊόντα να παράγονται αποκλειστικά από τον πωλητή τους -παραγωγό και να μην έχουν υποστεί μεταποίηση.

Νέες επιβαρύνσεις 1,735 δισ. ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικές αλλαγές από το προσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Βουλή, δεν αναμένονται και ως εκ τούτου, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν», η αύξηση των φορολογικών εσόδων αναμένεται να είναι 1,735 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από άμεσους και έμμεσους φόρους θα ανέλθουν σε 47,386 δισ. ευρώ το 2015, από 45,651 δισ. ευρώ το 2014.

Αύξηση η οποία με το σχέδιο που υπάρχει θα προέλθει εκτός από την αύξηση της παρακράτησης σε μισθούς και συντάξεις και από:

* Τα αυξημένα έσοδα κατά 883 εκατ. ευρώ λόγω της είσπραξης των δύο τελευταίων δόσεων του ΕΝΦΙΑ του 2014 κατά τους πρώτους μήνες του 2015. Ωστόσο, το ποσό αυτό σε δημοσιονομική βάση θα καταγραφεί στο έτος 2014.
* Την περαιτέρω βελτίωση της είσπραξης φόρων παρελθόντων ετών εξαιτίας των δράσεων και των πρωτοβουλιών που έχουν σχεδιασθεί από τις αρχές, μεταξύ άλλων και με τη βελτίωση του πλαισίου ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.
Από την άλλη πλευρά, προβλέπονται μειωμένα έσοδα από τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, αλλά και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%.
Επισημαίνεται ότι τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υπολογίζουν σε αύξηση των μη φορολογικών εσόδων κατά 10,8%, στα 3,08 δισ. ευρώ, που θα προέλθουν από την είσπραξη φόρων με ταυτότητα οφειλής που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, αλλά και μειωμένα κατά 3,6% μη τακτικά φορολογικά έσοδα.
Οι επιστροφές αχρεωστήτως εισπραχθέντων εσόδων αναμένεται να διαμορφωθούν εντός στόχων, στα 3,13 δισ. ευρώ.

Ισοσκελισμένος για πρώτη φορά

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός 2015, εκτός απροόπτου, αναμένεται να είναι για πρώτη φορά ισοσκελισμένος, με την πρόβλεψη για δημοσιονομικό έλλειμμα 0,2%.
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/882355


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τα πάνω κάτω στις συγκοινωνίες: Πρόστιμα, ιδιώτες ελεγκτές και άδειες για ΚΤΕΟ και υπαίθρια πάρκινγκ

ΤΑ ΠΆΝΩ ΚΆΤΩ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΊΕΣ: ΠΡΌΣΤΙΜΑ, ΙΔΙΏΤΕΣ ΕΛΕΓΚΤΈΣ ΚΑΙ ΆΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΤΕΟ ΚΑΙ ΥΠΑΊΘΡΙΑ ΠΆΡΚΙΝΓΚ

eishthria-elegxoi-708

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών προβλέπονται ρυθμίσεις και ανατροπές θεμάτων που αφορούν τις μεταφορές, όπως οι έλεγχοι και τα πρόστιμα στις αστικές συγκοινωνίες, τα πρόστιμα στα ταξί, οι άδειες στα υπαίθρια πάρκινγκ, αλλά και στα ΚΤΕΟ.

Παράταση έως τις 19/12 η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014

ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΈΩΣ ΤΙΣ 19/12 Η ΥΠΟΒΟΛΉ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΏΝ ΔΗΛΏΣΕΩΝ Ε9 ΓΙΑ ΤΑ ΈΤΗ 2011, 2012, 2013 ΚΑΙ 2014 

Παράταση έως τις 19/12 η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014

Παράταση έως τις 19 Δεκεμβρίου στη υποβολή εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Νοεμβρίου.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2015 δεν προβλέπει νέα εισπρακτικά μέτρα

ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΈΠΕΙ ΝΈΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΆ ΜΈΤΡΑ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ ΤΟΥ ΕΠΌΜΕΝΟΥ ΈΤΟΥΣ

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2015 κατατίθεται αύριο στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Τράπεζες-όχι σε πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας το 2015

ΤΡΆΠΕΖΕΣ-ΌΧΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΎΣ 1ΗΣ ΚΑΤΟΙΚΊΑΣ ΤΟ 2015
Τράπεζες-όχι σε πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας το 2015

Το τραπεζικό σύστημα δεν θα προχωρήσει σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέσα στο 2015 , καθώς δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών.

Παραπομπή Καρατζαφέρη στον Εισαγγελέα Εφετών για τις off-shore

ΠΑΡΑΠΟΜΠΉ ΚΑΡΑΤΖΑΦΈΡΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑ ΕΦΕΤΏΝ ΓΙΑ ΤΙΣ OFF-SHORE
Ομόφωνη απόφαση για παραπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στον Εισαγγελέα Εφετών έλαβε το βράδυ της Τετάρτης η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» και παράνομη συμμετοχή σε off-shore εταιρεία.
ΟΜΌΦΩΝΗ ΑΠΌΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΉ ΤΟΥ ΓΙΏΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΈΡΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑ ΕΦΕΤΏΝ ΈΛΑΒΕ ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΆΡΤΗΣ Η ΑΡΜΌΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΤΗΣ ΒΟΥΛΉΣ, ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΒΉ ΔΉΛΩΣΗ «ΠΌΘΕΝ ΈΣΧΕΣ» ΚΑΙ ΠΑΡΆΝΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΕ OFF-SHORE ΕΤΑΙΡΕΊΑ.

Θα ζητηθεί επίσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο να εξετάσει από πού προήλθαν τα δυο εμβάσματα ύψους 1,65 εκατομμυρίων ευρώ των οποίων η προέλευση δεν δικαιολογείται.

ALPHA BANK: ΑΣΎΜΜΕΤΡΗ Η ΣΤΆΣΗ ΤΗΣ ΤΡΌΙΚΑΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ
Επικρίσεις τόσο για τις αξιώσεις που εγείρει η τρόικα αναφορικά με τα δημοσιονομικά μέτρα, όσο και για την υπαναχώρηση των επισήμων δανειστών έναντι της δέσμευσης για μικρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους διατυπώνουν οι αναλυτές της Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που έδωσαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.


Επικρίσεις τόσο για τις αξιώσεις που εγείρει η τρόικα αναφορικά με τα δημοσιονομικά μέτρα, όσο και για την υπαναχώρηση των επισήμων δανειστών έναντι της δέσμευσης για μικρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους διατυπώνουν οι αναλυτές της Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που έδωσαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Η γραφειοκρατία φρενάρει την επιχειρηματικότητα

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΊΑ ΦΡΕΝΆΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ 
Στα δυνατά σημεία της χώρας συγκαταλέγονται οι δεξιότητες των επιχειρήσεων σε στάδιο εκκίνησης, το ανθρώπινο δυναμικό, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας και η διεθνοποίηση.

Την 47 θέση μεταξύ 130 κρατών καταλαμβάνει η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Δείκτη Επιχειρηματικότητας 2015, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο GEDI. 

Νέος Αναπτυξιακός Νόμος - Υπηρεσίες

ΝΈΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΌΣ ΝΌΜΟΣ - ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ
Νέος Αναπτυξιακός Νόμος - Υπηρεσίες

ΝΈΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΌΣ ΝΌΜΟΣ - ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ


Ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος δίνει έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των επενδύσεων, προωθώντας ένα νέο επιχειρηματικό πρότυπο, το οποίο βασίζεται:

Στην ανταγωνιστικότητα.
Στην ποιότητα.
Στην εξωστρέφεια.
Στην καινοτομία.
Στην παραγωγική αναδιάρθρωση.
Στην πράσινη επιχειρηματικότητα.

18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2014

Ποιοι δικαιούνται Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα το 2014

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΎΝΤΑΙ ΕΛΆΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΈΝΟ ΕΙΣΌΔΗΜΑ ΤΟ 2014

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα www.energo-eke.gr και να κάνουν ηλεκτρονικά την αίτηση.

Επιλέξιμοι Κ.Α.Δ. Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα (Υπηρεσίες)

ΕΠΙΛΈΞΙΜΟΙ Κ.Α.Δ. ΝΈΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΉ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ (ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ)
Επιλέξιμοι Κ.Α.Δ. Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα (Υπηρεσίες)
ΕΠΙΛΈΞΙΜΟΙ Κ.Α.Δ. ΝΈΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΉ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ (ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ)


Παραδείγματα διορθώσεων στο Ε9 2014 για μείωση του ΕΝΦΙΑ

Παραδείγματα διορθώσεων στο Ε9 2014 για μείωση του ΕΝΦΙΑ
αναλυτικές οδηγίες για κάθε στήλη του Ε9 τις οποίες ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ακολουθήσει, είτε υποβάλλει τη δήλωση ηλεκτρονικά είτε χειρόγραφα (στις ελάχιστες περιπτώσεις που αυτό επιτρέπεται).


Παραδείγματα διορθώσεων στο Ε9 2014 για μείωση του ΕΝΦΙΑ

 Επίσης περιέχει αναλυτικά παραδείγματα τα οποία έχουν ως εξής


Βloomberg: Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα - Έξαλλοι με την ελληνική κυβέρνηση οι δανειστές

ΒLOOMBERG: ΣΕ ΑΔΙΈΞΟΔΟ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΎΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΌΙΚΑ - ΈΞΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΈΣ
Βloomberg: Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα - Έξαλλοι με την ελληνική κυβέρνηση οι δανειστές
«Η ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΊ ΚΑΙ Η ΕΛΛΆΔΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΈΖΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌ ΤΟΥ 2015 ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΛΕΙΔΏΣΕΙ ΤΟ ΔΙΆΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΌΙΚΑ» ΑΝΑΦΈΡΕΙ


17 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2014

Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) διαφθορά 3,4 εκατ. ευρώ

ΣΏΜΑ ΔΊΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΎ ΕΓΚΛΉΜΑΤΟΣ (ΣΔΟΕ) ΔΙΑΦΘΟΡΆ 3,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΏ
Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) διαφθορά 3,4 εκατ. ευρώ


Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) διαφθορά 3,4 εκατ. ευρώ

Σημαντικές περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος απάτης και διαφθοράς αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια ερευνών που πραγματοποίησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κατά το μήνα Οκτώβριο 2014.

Θετική η ΕΣΕΕ στη θεσμοθέτηση των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων

ΘΕΤΙΚΉ Η ΕΣΕΕ ΣΤΗ ΘΕΣΜΟΘΈΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΏΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΏΝ ΠΡΟΤΎΠΩΝ
Θετική η ΕΣΕΕ στη θεσμοθέτηση των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων


Θετική η ΕΣΕΕ στη θεσμοθέτηση των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων

Τα νέα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα είναι ένα υποσύνολο των Διεθνών Προτύπων, που μπορούν να συνδέσουν καλύτερα τα λογιστήρια των ελληνικών και των ξένων επιχειρήσεων και να λειτουργήσουν ως εργαλείο εξωστρέφειας για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Παράταση 2 χρόνια για τους συνεπείς του ΟΑΕΕ

ΠΑΡΆΤΑΣΗ 2 ΧΡΌΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΊΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ


oaee, ΟΑΕΕ, 2014, Ασφαλιστικά, ασφαλιστρων, ενημερότητα ασφαλιστική, 2014,
Έως το τέλος του 2016, θα έχουν τη δυνατότητα οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών να επιλέγουν ασφαλιστική κατηγορία με μικρότερα ασφάλιστρα.

30.000 δηλώσεις στο taxisnet για τις διορθώσεις στο Ε9 – Μεταβολές στο ΕΝΦΙΑ 2014

30.000 ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΣΤΟ TAXISNET ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΏΣΕΙΣ ΣΤΟ Ε9 – ΜΕΤΑΒΟΛΈΣ ΣΤΟ ΕΝΦΙΑ


30.000 δηλώσεις στο taxisnet για τις διορθώσεις στο Ε9 – Μεταβολές στο
30.000 δηλώσεις στο taxisnet για τις διορθώσεις στο Ε9 – Μεταβολές στο ΕΝΦΙΑΤις 30.000 έφτασαν οι δηλώσεις των φορολογούμενων για αλλαγές στο Ε9 τις πρώτες 24 ώρες που λειτούργησε η σχετική εφαρμογή στο taxisnet.

Στα 329,7 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές στο 10μηνο

ΣΤΑ 329,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΏ ΟΙ ΑΚΆΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΈΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΉΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΈΣ ΣΤΟ 10ΜΗΝΟ
Στα 329,7 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές στο 10μηνο
ΣΤΑ 329,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΏ ΑΝΉΛΘΑΝ ΣΤΑ ΤΈΛΗ ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2014 ΟΙ ΑΚΆΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΈΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΉΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΈΣ, ΈΝΑΝΤΙ 303,6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΏ ΣΤΑ ΤΈΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2014. ΣΤΟ ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΟ 10ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013 ΟΙ ΑΚΆΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΈΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΉΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΈΣ ΑΘΡΟΙΖΌΜΕΝΕΣ ΑΝΈΡΧΟΝΤΑΝ ΣΕ 577,9 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΏ.15 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2014

H μετατροπή OE ή EE σε ΕΠΕ ή ΑΕ

H ΜΕΤΑΤΡΟΠΉ OE Ή EE ΣΕ ΕΠΕ Ή ΑΕ 
H μετατροπή OE ή EE σε ΕΠΕ 2014

H μετατροπή OE ή EE σε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης 2014


H μετατροπή OE ή EE σε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης καλύπτεται από τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 3190/55, σε συνδυασμό και με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 5 του ίδιου νόμου. Επίσης, τα άρθρα 1 του ΝΔ 1297/72 και 1 του Ν. 2166/93 προβλέπουν την εφαρμογή των φορολογικών κινήτρων και διευκολύνσεων και στη μετατροπή προσωπικής εταιρείας σε ΕΠΕ.

ΥΠΟΙΚ: Oι αποφάσεις ανεξαρτήτως των εισηγητών τους προσωποποιούνται στον υπουργό

ΥΠΟΙΚ: OΙ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΉΤΩΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΏΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΌ


«Η μη υπαγωγή αγέννητων οφειλών σε ένα σχήμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών θα έπρεπε να είναι αυτονόητη»

14 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2014

Bloomberg: Κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρώπη φοβάται το 89% των επενδυτών

BLOOMBERG: ΚΊΝΔΥΝΟ ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΎ ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ ΦΟΒΆΤΑΙ ΤΟ 89% ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΏΝ


Bloomberg: Κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρώπη φοβάται το 89% των επενδυτών


Άνοιξε το Ε9 για τα λάθη του ΕΝΦΙΑ


ΆΝΟΙΞΕ ΤΟ Ε9 ΓΙΑ ΤΑ ΛΆΘΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ
ΆΝΟΙΞΕ ΤΟ Ε9 ΓΙΑ ΤΑ ΛΆΘΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ