Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ 26 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ

10 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ 26 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ 26 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ


ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ 26 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ

     Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή,  ποσού 1.250 ε­κατομ­μυρίων Ευρώ, λήξεως 12 Ιουνίου 2015.

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ 26 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ

     Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα εί­ναι η Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 (Τ+2).
     Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση  ACT/360. 
Η δη­μο­πρα­σία θα γίνει με  ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη     δια­δικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.
Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας (1) εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα  ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.
Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

ΔΙΑΘΕΣΗ  ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ  26 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

    Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, το Ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων. Η έκδοση θα γίνει με δημοπρασία στην οποία συμμετέχουν οι Βασικοί Διαπραγματευτές των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου. Ως ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί η Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 (Τ+2).
Παράλληλα με τη δημοπρασία, το Υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους οι οποίοι θα αποκτηθούν  με  έναν  από  τους παρακάτω τρόπους:
1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 Ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price). Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.
Περίοδος εγγραφών: Από Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 έως και Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014.
2. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 2014, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του Σ.Α.Τ .Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα και ο Α.Φ.Μ.    


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Οδικός χάρτης καινοτομίας για μικρές επιχειρήσεις από τη ΓΣΕΒΕΕ

ΟΔΙΚΌΣ ΧΆΡΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΊΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΈΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗ ΓΣΕΒΕΕ

Έναν «οδικό χάρτη καινοτομίας» για μικρές επιχειρήσεις, με συγγραφέα τον δρ Αντώνη Λιβιεράτο, έχει «ανεβάσει» στην ηλεκτρονική σελίδα της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

"Κλείδωσε" δίμηνη παράταση μνημονίου

"ΚΛΕΊΔΩΣΕ" ΔΊΜΗΝΗ ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΜΝΗΜΟΝΊΟΥ
"Κλείδωσε" δίμηνη παράταση μνημονίου

"ΚΛΕΊΔΩΣΕ" ΔΊΜΗΝΗ ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΜΝΗΜΟΝΊΟΥ


Τη δίμηνη παράταση του μνημονίου αποφάσισε το σημερινό Eurogroup. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές οι τεχνικές λεπτομέρειες της παράτασης του μνημονίου θα αποφασιστούν την Τετάρτη σε συνεδρίαση του EuroWorkingGroup.

8 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2014


Ποιοι γλιτώνουν από 2 έως 12 χρόνια για σύνταξη

ΠΟΙΟΙ ΓΛΙΤΏΝΟΥΝ ΑΠΌ 2 ΈΩΣ 12 ΧΡΌΝΙΑ ΓΙΑ ΣΎΝΤΑΞΗ


Ποιοι γλιτώνουν από 2 έως 12 χρόνια για σύνταξη

Ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και στη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης φέρνει το νέο ασφαλιστικό με τις σαρωτικές αλλαγές που πρόκειται να νομοθετηθούν και αναμένεται να ισχύσουν από την 1/1/2015.

www.energo-eke.gr: Αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

WWW.ENERGO-EKE.GR: ΑΊΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΆΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΈΝΟ ΕΙΣΌΔΗΜΑhttp://www.nexusmanagementconsultants.gr/2014/12/www.energo-eke.gr-Aithsh-gia-to-Elaxisto-Eggyhmeno-Eisodhma.htmlΣτην ιστοσελίδα www.energo-eke.gr, μπορούν από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 οι δικαιούχοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους προκειμένου να ενταχθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Από το Σάββατο 15-11-2014 έως και την Παρασκευή 21-11-2014, είχαν υποβληθεί 7.017 αιτήσεις. Από το σύνολο των αιτήσεων, οι 5.189 υποβλήθηκαν οριστικά και οι 1.828 παραμένουν σε κατάσταση προσωρινής αποθήκευσης στο σύστημα. Έπειτα από τον έλεγχο της πρώτης ομάδας των κριτηρίων, κρίθηκαν αποδεκτές 3.836 αιτήσεις, οι οποίες αφορούν 6.527 δικαιούχους.Για την υποβολή της αίτησης δεν απαιτούνται δικαιολογητικά παρά μόνο οι κωδικοί Taxisnet και ο ΑΜΚΑ. Στην περίπτωση που ζητηθούν δικαιολογητικά, ο αιτών οφείλει να τα προσκομίσει στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Διαβάστε πιο κάτω χρήσιμες πληροφορίες για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, κριτήρια ένταξης (εισοδηματικά, περιουσιακά), κ.α. 

Ντάισελμπλουμ: Ανοιχτή η παράταση του ελληνικού προγράμματος

ΝΤΆΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΑΝΟΙΧΤΉ Η ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ
http://www.nexusmanagementconsultants.gr/2014/12/ee-anoikto-to-endexomeno-tis-paratasis.html


Ανοιχτό παραμένει το θέμα της παράτασης του ελληνικού προγράμματος δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ευρωομάδας, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Eurogroup.
Ντάισελμπλουμ: Ανοιχτή η παράταση του ελληνικού προγράμματος

Ντράγκι: Η ΕΚΤ θα εφαρμόσει την αποστολή της, ακόμα και χωρίς τη Γερμανία

ΝΤΡΆΓΚΙ: Η ΕΚΤ ΘΑ ΕΦΑΡΜΌΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΤΗΣ, ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΊΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΊΑ
Σχετικά με τη φύση που θα έχει τυχόν πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (quantitative easing ή QE), ο κ. Ντράγκι άφησε ανοιχτά σχεδόν όλα τα σενάρια, διευκρινίζοντας πως η Ευρωτράπεζα θα μπορούσε να αγοράσει πολλών ειδών περιουσιακά στοιχεία, κι όχι απαραίτητα ή αποκλειστικά κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης. Μοναδικά στοιχεία που δεν εξετάζει η ΕΚΤ είναι ο χρυσός και τα κρατικό ομόλογα κρατών εκτός ευρώ, συμπλήρωσε.

Η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην αγορά κρατικών ομολόγων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων αν αυτό κριθεί απαραίτητο, για την τόνωση του πληθωρισμού και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, ακόμα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Γερμανίας. Αυτό ήταν το μήνυμα το προέδρου Μάριο Ντράγκι μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωτράπεζας.

5 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2014


Συνελήφθη για υπεξαίρεση ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας Αγ. Κοσμά

ΣΥΝΕΛΉΦΘΗ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΊΡΕΣΗ Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΎ ΚΈΝΤΡΟΥ ΝΕΌΤΗΤΑΣ ΑΓ. ΚΟΣΜΆ

Φέρεται πως υπεξαίρεσε από το ταμείο του κέντρου 800.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα 

Ο κατηγορούμενος  μετά τη σύλληψή του θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή Κων. Σαργιώτη , προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις που  του αποδίδονταιΕΝΦΙΑ του 2015 σε 10 δόσεις

ΕΝΦΙΑ ΤΟΥ 2015 ΣΕ 10 ΔΌΣΕΙΣ
Μέχρι και 10 δόσεις προβλέπει το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ του 2015, προκειμένου να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο οι ιδιοκτήτες και να τους δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσουν με μεγαλύτερη ευκολία τις δόσεις τους προς την Εφορία.
ΤΟ ΣΊΓΟΥΡΟ ΠΆΝΤΩΣ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ ΈΤΟΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΉΤΕΣ ΑΚΙΝΉΤΩΝ ΘΑ ΚΛΗΘΟΎΝ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΤΟΝ EΝΦΙΑ ΜΕ ΒΆΣΗ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΈΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΈΣ ΑΞΊΕΣ, ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ 2015 ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΈΣ ΤΙΜΈΣ ΜΕΙΩΘΟΎΝ ΣΤΟ ΎΨΟΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΏΝ.


Τα δικαιολογητικά για τη νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗ ΝΈΑ ΕΚΚΑΘΆΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ
ΕΝΦΙΑ, ενιαιος φορος ακινητων, Εκκαθάριση φορολογικής δήλωσης, δικαιολογητικα, κτιριο, ακινητων, ε9, ε2, 2014,
ΠΛΉΡΗΣ ΟΔΗΓΌΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΏΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ – ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ ΣΕ 30 ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ

4 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2014


ΣτΕ: Προς ενημέρωση των δικαστών η απαντητική επιστολή Χαρδούβελη προς την τρόικα

ΣΤΕ: ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΏΝ Η ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΉ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΧΑΡΔΟΎΒΕΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΌΙΚΑ
ΣτΕ: Προς ενημέρωση των δικαστών η απαντητική επιστολή Χαρδούβελη προς την τρόικα

Σήμερα εκδόθηκε η πρώτη διαταγή πληρωμής εις βάρος του Δημοσίου σε εφαρμογή πρόσφατης νομοθεσίας που δίνει τη δυνατότητα και σε πολίτες να στρέφονται κατά του Δημοσίου προς είσπραξη των χρηματικών ποσών που τους οφείλει, με μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

EuroWorking Group: Σύγκλιση στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα

EUROWORKING GROUP: ΣΎΓΚΛΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΉΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΌΙΚΑ
Στόχος είναι να κινηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στα κράτη μέλη για την παροχή προληπτικής γραμμής πίστωσης. Δεδομένων των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων ίσως απαιτηθεί μια βραχυχρόνια «τεχνική» παράταση. Τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν το Eurogroup της Δευτέρας 08/12/2014.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του σημερινού EuroWorking Group στις Βρυξέλλες όπου αναγνωρίστηκε η περαιτέρω σύγκλιση των τελευταίων ημερών στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και διατυπώθηκε η έντονη προτροπή του οργάνου να υπάρξει συμφωνία αξιολόγησης ως τις 14 Δεκεμβρίου.

Ασφαλιστικό: Ενιαίο συνταξιοδοτικό καθεστώς για όλους εντός τριετίας - Αναλογική σύνταξη - Τέλος στη συνταξιοδότηση πριν από τα 62 χρόνια

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΌ: ΕΝΙΑΊΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΌ ΚΑΘΕΣΤΏΣ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΕΝΤΌΣ ΤΡΙΕΤΊΑΣ - ΑΝΑΛΟΓΙΚΉ ΣΎΝΤΑΞΗ -ΤΈΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΌΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΤΑ 62 ΧΡΌΝΙΑ
Ασφαλιστικά, ΓΡΑΦΕΙΟ, δημοσιο, ενσημα, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, συνταξη, ΤΣΜΕΔΕ, ΥΠΟΒΟΛΗ, υπολογισμος,

Την εφαρμογή, από την 1/1/2019, ενιαίου συνταξιοδοτικού καθεστώτος που θα βάζει τέλος στη συνταξιοδότηση πριν από το 62ο και το 67ο έτος και θα δίνει αναλογική (με βάση τις εισφορές) σύνταξη σε όσους έχουν λιγότερα από 20 έτη ασφάλισης, επιδιώκει να «κλειδώσει» η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ευρωζώνη: Η τεχνική παράταση του μνημονίου το πιο πιθανό σενάριο

ΕΥΡΩΖΏΝΗ: Η ΤΕΧΝΙΚΉ ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΊΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΌ ΣΕΝΆΡΙΟ
Ευρωζώνη: Η τεχνική παράταση του μνημονίου το πιο πιθανό σενάριο

Δεν αναμένεται προκαταρκτική συμφωνία τρόικας-Αθήνας για νέα βοήθεια μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, ωστόσο τόνισε πως εάν η Ελλάδα ζητήσει πιστωτική γραμμή (ECCL) το Eurogroup προτίθεται να συμφωνήσει.

Μητρόπουλος: Θα μειώσουν την κατώτατη σύνταξη στα 320 ευρώ

ΜΗΤΡΌΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΜΕΙΏΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΏΤΑΤΗ ΣΎΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 320 ΕΥΡΏ
Μητρόπουλος: Θα μειώσουν την κατώτατη σύνταξη στα 320 ευρώ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να μην μειώσει στα 320 ευρώ την κατώτατη σύνταξη, από 487 ευρώ που είναι σήμερα

3 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2014


ΠΟΛ 1248/2014 Απαιτούμενα παραστατικά για τη χορήγηση απαλλαγών ή μειώσεων από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

ΠΟΛ 1248/2014 ΑΠΑΙΤΟΎΜΕΝΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΉΓΗΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΏΝ Ή ΜΕΙΏΣΕΩΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΝ.Φ.Ι.Α.


ΠΟΛ 1248/2014 Απαιτούμενα παραστατικά για τη χορήγηση απαλλαγών ή μειώσεων από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

ΠΟΛ 1248/2014 Απαιτούμενα παραστατικά για τη χορήγηση απαλλαγών ή μειώσεων από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ