Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΕΝΦΙΑ του 2015 σε 10 δόσεις

5 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ του 2015 σε 10 δόσεις

ΕΝΦΙΑ του 2015 σε 10 δόσεις
Μέχρι και 10 δόσεις προβλέπει το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ του 2015, προκειμένου να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο οι ιδιοκτήτες και να τους δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσουν με μεγαλύτερη ευκολία τις δόσεις τους προς την Εφορία.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι και το επόμενο έτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν τον EΝΦΙΑ με βάση τις φετινές αντικειμενικές αξίες, ακόμη και στην περίπτωση που το 2015 οι αντικειμενικές τιμές μειωθούν στο ύψος των εμπορικών.

ΕΝΦΙΑ του 2015 σε 10 δόσεις


ΕΝΦΙΑ του 2015 σε 10 δόσεις

Αυτό όμως ουσιαστικά σημαίνει ότι οι υπόχρεοι που θα εξοφλήσουν τις φετινές δόσεις του ΕΝΦΙΑ τον Φεβρουάριο θα είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν, έως το τέλος του επομένου έτους, να πληρώνουν κάθε μήνα έως τον Δεκέμβριο 2015.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι και το επόμενο έτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν τον EΝΦΙΑ με βάση τις φετινές αντικειμενικές αξίες, ακόμη και στην περίπτωση που το 2015 οι αντικειμενικές τιμές μειωθούν στο ύψος των εμπορικών.

Με δεδομένη άλλωστε και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οικονομικό επιτελείο υποχρεούται άμεσα και εντός εξαμήνου να προχωρήσει στην αναπροσαρμογή τους, αφού οι τιμές παραμένουν «στάσιμες» από το 2007.

Ισχύουσες αντικειμενικές


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με τις ισχύουσες αντικειμενικές, καθώς κατά την υποβολή των δηλώσεων λαμβάνεται υπόψη η περιουσιακή κατάσταση των υπόχρεων την 1η Ιανουαρίου του έτους, οπότε και οι αντικειμενικές που ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Επομένως, ακόμη και στην περίπτωση που οι αντικειμενικές αλλάξουν, στις περισσότερες περιοχές θα μειωθούν μάλιστα, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από το τέλος του εξαμήνου που έχει οριστεί από το ΣτΕ, δηλαδή περί τα τέλη Μαΐου 2015, και ως εκ τούτου ο ΕΝΦΙΑ 2015 θα προσδιοριστεί με τις τρέχουσες αντικειμενικές αξίες.

Αυτό σημαίνει ότι το οικονομικό επιτελείο, εάν δεν υπάρξουν νέες παρεμβάσεις και μειώσεις στους ισχύοντες συντελεστές, θα βάλει στα κρατικά ταμεία όσα υπολογίζει και για φέτος, δηλαδή 2,65 δισ. ευρώ, εκ των οποίων θα πρέπει να αναφερθεί ότι έχει ήδη εισπραχθεί 1,2 δισ. ευρώ.

«Λίγα από πολλούς»
2014, ακινητων, δικαιολογητικα, ε2, ε9, Εκκαθάριση φορολογικής δήλωσης, ενιαιος φορος ακινητων, ΕΝΦΙΑ, κτιριο,
Υπενθυμίζεται πάντως ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί ότι το επόμενο έτος θα προχωρήσει και σε νέες διορθώσεις όσον αφορά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, ακόμη και σε μείωση των συντελεστών που ισχύουν, με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης που καταγράφεται φέτος, προκειμένου ο φόρος να γίνει δικαιότερος και να επιβεβαιωθεί το «σλόγκαν» που κατά περιόδους έχει ακουστεί από κυβερνητικά στελέχη «λίγα από πολλούς»!Βέβαια, κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι η τρόικα πάντα καιροφυλακτεί και είναι άγνωστο, μάλλον αδύνατον, με το ύψος του δημοσιονομικού κενού που προσδιορίζει στα 2,5 δισ. ευρώ για το 2015, να δεχθεί και μειώσεις συντελεστών στον ΕΝΦΙΑ.

Και αυτό όχι μόνο γιατί ζητεί ήδη νέα πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα για την κάλυψη του κενού, αλλά αμφιβάλλει για το πώς θα επιτευχθούν ακόμη και οι στόχοι που προβλέπει το «πακέτο»-φωτιά που τις υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση για να γεφυρώσει το χάσμα, μήπως και ξεκινήσουν κάποια στιγμή και οι διαπραγματεύσεις για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, και να ανοίξει η συζήτηση για την επόμενη μέρα.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά εξάλλου ότι η τρόικα αμφιβάλλει μετ’ επιτάσεως και για τους φετινούς στόχους, καθώς θεωρεί ότι η εισπραξιμότητα του φόρου θα κινηθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που ευελπιστεί η κυβέρνηση, αλλά και τη στάση που τήρησε και στη ρύθμιση - «μαμούθ» των 100 δόσεων, που παρά το γεγονός ότι είχε ψηφιστεί ο νόμος κατάφερε να τον «μπλοκάρει» και να προχωρήσει σε αλλαγές εις βάρος πάντα των φορολογουμένων.

Μητρώο κοινωφελών


Προσβάσιμο στο κοινό θα είναι από την 1η Ιανουαρίου 2015 το Ηλεκτρονικό Κεντρικό Μητρώο Κοινωφελών Περιουσιών, στο οποίο θα είναι διαθέσιμοι, μεταξύ άλλων, οι ετήσιοι προϋπολογισμοί και απολογισμοί των κοινωφελών περιουσιών, καθώς και οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τα όργανα διοίκησής τους.

http://www.naftemporiki.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 1. Πλήρης οδηγός για τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ – Απαντήσεις ...

  www.nexusmanagementconsultants.gr/.../pliris-odigos...Translate this page
  6 days ago - NEXUS Management Consultants. Φορολογικές ... ENFIA, akinita, ΕΝΦΙΑ, Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ακινητων, ενιαιος φορος ακινητων. Πλήρης ...
 2. Άνοιξε το Ε9 για τα λάθη του ΕΝΦΙΑ - Λογιστικό γραφείο ...

  www.nexusmanagementconsultants.gr/.../anoikse-to-E...Translate this page
  Nov 14, 2014 - NEXUS Management Consultants ... Οι διορθώσεις του Ε9 προκειμένου να γίνει σωστή εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ ... Οριστικά ο ΕΝΦΙΑ εκτός των 100 δόσεων ...
 3. Μεταβολές στο ΕΝΦΙΑ 2014 - Λογιστικό γραφείο - NEXUS ...

  www.nexusmanagementconsultants.gr/.../30000-dhlws...Translate this page
  Nov 17, 2014 - NEXUS Management Consultants ... Τα συνηθέστερα λάθη που έφεραν επιπλέον χρεώσεις στον ΕΝΦΙΑ είναι : ο όροφος ... Άνοιξε το Ε9 για τα λάθη του ΕΝΦΙΑ ...
 4. Οριστικά ο ΕΝΦΙΑ εκτός των 100 δόσεων - Λογιστικό ...

  www.nexusmanagementconsultants.gr/.../Oristika-o-E...Translate this page
  Nov 13, 2014 - NEXUS Management Consultants ... Οι οφειλές των δόσεων του ΕΝΦΙΑ που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, δηλαδή οι 4 εναπομείνασες δόσεις του νέου ...
 5. Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants ...

  www.nexusmanagementconsultants.gr/Translate this page
  21 hours ago - ENFIA, akinita, ΕΝΦΙΑ, Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ακινητων, ενιαιος φορος ακινητων. Πλήρης οδηγός για τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ – Απαντήσεις σε ...
  You've visited this page many times. Last visit: 11/22/14
 6. Νεότερη ανάρτηση - NEXUS management consultants

  www.nexusmanagementconsultants.gr/.../Asfalistiko-E...Translate this page
  12 hours ago - Πλήρης οδηγός για τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ – Απαντήσεις σε 30 ερωτήματα [image: ENFIA, akinita, ΕΝΦΙΑ, Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ακινητων, ...
 7. Τα δικαιολογητικά για τη νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ

  www.palo.gr/epixeirhmatika...ti...enfia/12002061/Translate this page
  27 mins ago - Ειδήσεις σχετικές με Τα δικαιολογητικά για τη νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ | Palo.gr. ... Nexusmanagementconsultants. Τα δικαιολογητικά για τη νέα εκκαθάριση ...
 8. Ειδήσεις - Παραδείγματα διορθώσεων στο Ε9... | Palo.gr

  www.palo.gr/epixeirhmatika...enfia/11911565/Translate this page
  Nov 12, 2014 - Παραδείγματα διορθώσεων στο Ε9 2014 για μείωση του ΕΝΦΙΑ. Παραδείγματα διορθώσεων στο Ε9 2014 για μείωση του ... Nexusmanagementconsultants.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ