Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Σκληρή προεδοποίηση από Σόιμπλε προς... όλους

27 Δεκεμβρίου 2014

Σκληρή προεδοποίηση από Σόιμπλε προς... όλους

Σκληρή προεδοποίηση από Σόιμπλε προς... όλους
υπουργείο Οικονομικών, γερμανια, Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα, ελλειμα, 2015,
Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις των προκατόχων της - Αν διαλέξει άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση, λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών – Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις ακόμη και αν γίνουν πρόωρες εκλογές, ζητά ο Σόιμπλε
Σκληρή προεδοποίηση από Σόιμπλε προς... όλους

Σκληρή προεδοποίηση από Σόιμπλε προς... όλους

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε την Ελλάδα, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Bild ότι «κάθε νέα κυβέρνηση» πρέπει να «σεβαστεί» τις δεσμεύσεις των προκατόχων της.

Από το 2009, η Ελλάδα έχει σημειώσει «τεράστια πρόοδο. Πρέπει να έχουμε περισσότερο σεβασμό για αυτό», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα στο δρόμο των σκληρών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημειώνοντας ότι η κατάσταση του χρέους της χώρας δεν θα άλλαζε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. «Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν το ελληνικό χρέος. Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τους προκατόχους της», επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Αλλά αν η Ελλάδα «διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση» προειδοποίησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει τίτλο «Η λιτότητα στην Ελλάδα θα πρέπει να συνεχιστεί». Στο ερώτημα αν οι ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές σημαίνουν το τέλος της λιτότητας, αλλά και τον τερματισμό της στήριξης από την ΕΕ, ο κ. Σόιμπλε απαντά: «Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές προόδους από το 2009, τις οποίες και θα πρέπει να σεβόμαστε περισσότερο. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την χώρα στο δρόμο των σκληρών μεταρρυθμίσεων χορηγώντας βοήθεια για να μπορέσει η ίδια να βοηθήσει τον εαυτό της. Σε περίπτωση που η Ελλάδα επιλέξει ένα διαφορετικό δρόμο, τα πράγματα δυσκολεύουν. Πρόωρες εκλογές δεν αλλάζουν κάτι ως προς το χρέος της χώρας. Κάθε νέα κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις δεσμεύσεις των προκατόχων της».
http://www.protothema.grΗ Ελλάδα χρειάζεται και πάλι χρήματα, ενώ την ίδια στιγμή σε Ιταλία και Γαλλία δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, γράφει η Bild και ρωτά το Γερμανό υπουργό Οικονομικών: Επιστρέφει η ευρωκρίση το 2015; «Δεν είμαι προφήτης, απαντά ο Β. Σόιμπλε. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα οικονομική βοήθεια. Πρόκειται για μια προληπτική στήριξη, η οποία ίσως δεν χρειαστεί καν. Γαλλία και Ιταλία αρχίζουν να εφαρμόζουν τώρα μεταρρυθμίσεις. Είμαι συνεπώς αισιόδοξος ότι η ευρωκρίση δεν θα επιστρέψει».

Αναφερόμενος στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που προτίθεται να αγοράσει ομολόγα ύψους ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ για να στηρίξει τις χώρες της κρίσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει: «Η καγκελάριος, αλλά και εγώ ως υπουργός Οικονομικών, βρισκόμαστε σε στενή επικοινωνία με τον Μάριο Ντράγκι. Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη στις αποφάσεις της. Το φθηνό χρήμα δεν θα πρέπει ωστόσο να υπονομεύει σε ορισμένες χώρες τη βούληση για μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αν θέλουμε μακροπρόθεσμα να πάμε καλύτερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ