Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ποιοι γλιτώνουν τις υποχρεώσεις των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (ΕΛΠ)

22 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι γλιτώνουν τις υποχρεώσεις των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (ΕΛΠ)

Ποιοι γλιτώνουν τις υποχρεώσεις των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (ΕΛΠ)


Όσο πιο «μεγάλη» χαρακτηρίζεται μια επιχείρηση βάσει των κριτηρίων που ενσωματώνουν τα καινούρια Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, τόσες περισσότερες υποχρεώσεις έχουν (π.χ τήρηση διπλογραφικών βιβλίων κλπ). Βασικά κριτήρια για να χαρακτηριστεί μια επιχείρηση είναι ο τζίρος της και ο αριθμός προσωπικού.

Ποιοι γλιτώνουν τις υποχρεώσεις των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (ΕΛΠ)

Ποιοι γλιτώνουν τις υποχρεώσεις των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (ΕΛΠ)


Για συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, και προκειμένου να γίνει ομαλά η μετάβαση, η γ.γ δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου υπέγραψε απόφαση βάσει της οποίας το όριο του τζίρου δεν θα ισχύσει για το 2015 έτσι ώστε όλες ανεξαιρέτως οι εταιρείες να χαρακτηριστούν «πολύ μικρές» (με ότι αυτό συνεπάγεται για την τήρηση των βιβλίων και των λοιπών φορολογικών υποχρεώσεων. Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της ΓΓΔΕ πολύ μικρές οντότητες για το 2015 θα χαρακτηριστούν:
α) Οι επιστημονικοί σύλλογοι της χώρας, που έχουν συσταθεί ως ΝΠΔΔ, έχουν ίδια περιουσία, έσοδα προερχόμενα από συνδρομές των μελών τους και δεν εμπίπτουν στις οντότητες της γενικής κυβέρνησης του Ν. 4270/2014, θα εμπίπτουν στο εξής στις πολύ μικρές οντότητες και θα έχουν τις λογιστικές υποχρεώσεις των πολύ μικρών οντοτήτων.
β) Τα πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς και οι πρατηριούχοι χονδρικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων εντάσσονται αποκλειστικά και μόνο για το φορολογικό έτος 2015 στην κατηγορία των πολύ μικρών οντοτήτων, ανεξάρτητα από το ύψος του κύκλου εργασιών τους. Οι εν λόγω οντότητες θα τηρούν για το φορολογικό έτος 2015 απλογραφικά βιβλία και γενικότερα θα έχουν τις υποχρεώσεις των πολύ μικρών οντοτήτων.
Επίσης, με άλλη εγκύκλιο που υπέγραψε η κυρία Σαββαΐδου, παρέχονται διευκολύνσεις όσον αφορά στην τήρηση των λογιστικών προτύπων και για τους συνεταιρισμούς:
Οι συνεταιρισμοί, οι οποίοι εκ του ιδρυτικού τους νόμου ή του καταστατικού τους, οφείλουν να συντάσσουν μόνο ισολογισμό και να μη τηρούν διπλογραφικά βιβλία, μπορούν να τηρούν απλογραφικά βιβλία, εφόσον ο κύκλος εργασιών τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 1.500.000 ευρώ.
Οι ετερόρρυθμες κατά μετοχές εταιρείες, δεν υποχρεούνται σε τήρηση διπλογραφικών βιβλίων εφόσον μέχρι τις 2.3.2015 μετατραπούν σε απλές ετερόρρυθμες εταιρείες και ο κύκλος εργασιών τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 1.500.000 ευρώ.
Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο διευκρινίζεται, ότι δεν απαιτείται η έκδοση παραστατικού διακίνησης και στην περίπτωση κενών ειδών συσκευασίας.
http://www.naftemporiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

22 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2015


Ποιοι γλιτώνουν τις υποχρεώσεις των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (ΕΛΠ)

ΠΟΙΟΙ ΓΛΙΤΏΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΏΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΏΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΏΝ ΠΡΟΤΎΠΩΝ (ΕΛΠ)


Όσο πιο «μεγάλη» χαρακτηρίζεται μια επιχείρηση βάσει των κριτηρίων που ενσωματώνουν τα καινούριαΕλληνικά Λογιστικά Πρότυπα, τόσες περισσότερες υποχρεώσεις έχουν (π.χ τήρηση διπλογραφικών βιβλίων κλπ). Βασικά κριτήρια για να χαρακτηριστεί μια επιχείρηση είναι ο τζίρος της και ο αριθμός προσωπικού.

Ανοικτή η εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ και Ε9 2015

ΑΝΟΙΚΤΉ Η ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ Ε9 2015

Ανοικτή και πάλι η εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ
Ανοικτή η εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ και Ε9 2015
Στη διάθεση του κοινού τέθηκε και πάλι η εφαρμογή για την υποβολή των αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων του ΕΝΦΙΑ καθώς η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ολοκλήρωσε την εκκαθάριση και των τελευταίων δηλώσεων του φόρου ακινήτων που είχαν απομείνει σε εκκρεμότητα.

Πρόθεση παραμονής στην Κύπρο από την Total

ΠΡΌΘΕΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΉΣ ΣΤΗΝ ΚΎΠΡΟ ΑΠΌ ΤΗΝ TOTAL

Η εταιρεία αναφέρεται στις συζητήσεις με τις κυπριακές αρχές για ενδεχόμενο πρόγραμμα επιπλέον εξερευνήσεων στην περιοχή, χωρίς να δίνει οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες και χωρίς να αναφέρει αποχώρησή της από την Κυπριακή ΑΟΖ.

Εγκρίθηκε από την ΕΚΤ το ελληνικό αίτημα για προσφυγή στον ELA

ΕΓΚΡΊΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΚΤ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΑΊΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΉ ΣΤΟΝ ELA
egkrithike-apo-tin-ekt-to-elliniko-aitima-gia-prosfygi-ston-ela

Εγκρίθηκε από την ΕΚΤ το ελληνικό αίτημα για προσφυγή στον ELA
Εγκρίθηκε από την ΕΚΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για προσφυγή στο μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) για χρονικό διάστημα 15 ημερών. Εν συνεχεία θα εξεταστεί εκ νέου το ελληνικό αίτημα για να επιμηκυνθεί χρονικά το πρόγραμμα.

21 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2015


Τhe Guardian: Κούρεμα του ελληνικού χρέους ζητούν 35 οικονομολόγοι από όλο τον κόσμο

ΤHE GUARDIAN: ΚΟΎΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΧΡΈΟΥΣ ΖΗΤΟΎΝ 35 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΌΓΟΙ ΑΠΌ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ

Τhe Guardian: Κούρεμα του ελληνικού χρέους ζητούν 35 οικονομολόγοι από όλο τον κόσμο

Την επιστολή 35 διεθνών οικονομολόγων και ακαδημαϊκών που υποστηρίζουν ότι η επιμονή στην εξυπηρέτηση ενός μη βιώσιμου χρέους, όπως θεωρείτε από αυτούς το χρέος της Ελλάδας, και οι επιβεβλημένες πολιτικές λιτότητας, οδηγούν μόνο σε περαιτέρω αποδυνάμωση της οικονομίας με δραματική επιβάρυνση των οικονομικά ασθενέστερων δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

ΠΟΛ.1017/15.1.2015 Τροποποίηση της απόφασης Γ.Γ.Δ.Ε. ΠΟΛ. 1022/7.1.2014 (ΦΕΚ 179 Β΄) «Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών», όπως ισχύει

ΠΟΛ.1017/15.1.2015

ΤΡΟΠΟΠΟΊΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΌΦΑΣΗΣ Γ.Γ.Δ.Ε. ΠΟΛ. 1022/7.1.2014 (ΦΕΚ 179 Β΄) «ΥΠΟΒΟΛΉ ΚΑΤΑΣΤΆΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΏΝ ΣΤΟΙΧΕΊΩΝ, ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΑΎΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΏΝ», ΌΠΩΣ ΙΣΧΎΕΙΛειτουργία κέντρου εξυπηρέτησης ασφαλισμένων ΟΑΕΕ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΚΈΝΤΡΟΥ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΩΝ ΟΑΕΕ
Κέντρο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων (ΚΕΑΣ) κεντρα, εξυπηρετησης, ΟΑΕΕ, συμβουλιο, ΜΜΕ. ελευθεροι επαγγελματιες, Ασφαλιστικά, ταμειων,

ΚΈΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΩΝ (ΚΕΑΣ)

Ο ΟΑΕΕ ανακοινώνει ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα λειτουργήσει Κέντρο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων (ΚΕΑΣ), στο ισόγειο του κτιρίου επί της οδού Ακαδημίας 22, στο οποίο παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες:

20 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2015


Είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ; Δες online εαν έχεις ασφάλιση απο το IKA εως 28/2/2015

ΕΊΜΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΟΣ ΣΤΟ ΙΚΑ; ΔΕΣ ONLINE ΕΆΝ ΈΧΕΙΣ ΑΣΦΆΛΙΣΗ ΑΠΌ ΤΟ IKA ΈΩΣ 28/2/2015
ΙΚΑ, asfalisi, ασφαλειας, βιβλιαριο υγείας, ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης Ε9,

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ONLINE ΙΚΑ 20/08/2014 

Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσα, για το εάν έχουν ασφάλιση από το ΙΚΑ για το έτος 2014 και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2015 ώστε να μην χρειάζεται η επίσκεψη σε υποκαταστήματα του Ιδρύματος.  
Δες online εαν έχεις ασφάλιση απο το IKA εως 28/2/2015 

Δες online εαν έχεις ασφάλιση απο το IKA εως 28/2/2015 


Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΉΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗΣ (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ)

1. Η μορφή της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ), θεσπίσθηκε με τον νόμο 4019/2011. Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 2 του νόμου, η Κ.Σ.Εείναι αστικός συνεταιρισμός με κοινωνικό σκοπό και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα.


Βαρουφάκης: Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να τυπώσει χρήμα μέσω του ELA;

ΒΑΡΟΥΦΆΚΗΣ: ΜΠΟΡΕΊ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΥΠΏΣΕΙ ΧΡΉΜΑ ΜΈΣΩ ΤΟΥ ELA;

ΒΑΡΟΥΦΆΚΗΣ: ΜΠΟΡΕΊ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΥΠΏΣΕΙ ΧΡΉΜΑ ΜΈΣΩ ΤΟΥ ELA;

Θα χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους, δηλώνει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα αν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να τυπώσει χρήμα μέσω του ELA απαντά ο Γιάννης Βαρουφάκης, ύστερα από τις δηλώσεις της κυρίας Ραχήλ Μακρή, παραδίδοντας μαθήματα για το πώς λειτουργεί το ευρωσύστημα και η Τράπεζα της Ελλάδος σε περίπτωση που μία τράπεζα ζητά ρευστότητα.

Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Αν χρειαστεί θα πάμε και στη δραχμή

ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ ΘΑ ΠΆΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΉ

Δείτε τις δηλώσεις του υποψηφίου Κοζάνης Γ. Χιωτίδη - Μίλησε και για δημοψήφισμα - Έντονη αντίδραση από τη ΝΔ

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν στη Νέα Δημοκρατία οι δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη Γιώργου Χιωτίδη περί επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή.


Συντάξεις : Λεφτά μέχρι το Μάρτιο!

ΣΥΝΤΆΞΕΙΣ : ΛΕΦΤΆ ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΜΆΡΤΙΟ!
συνταξη, 2015, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ελλειμα, Ασφαλιστικά, ταμειων, ασφαλειας, ασφαλιστρων, συντελεστές,
ΣΤΟ... ΚΌΚΚΙΝΟ -ΜΕ ΤΑΜΕΙΑΚΌ «ΆΝΟΙΓΜΑ» ΠΆΝΩ ΑΠΌ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΏ- ΚΙΝΔΥΝΕΎΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΎΝ, ΜΕΤΆ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ, ΤΑ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΆ ΤΑΜΕΊΑ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ (IKA, OAEE, OΓA) ΛΌΓΩ ΤΗΣ ΥΣΤΈΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΌΔΩΝ ΠΟΥ «ΜΕΤΡΟΎΝ» ΣΕ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΊΟΥΣ ΕΊΧΑΝ ΣΥΝΤΆΞΕΙ.

16 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2015


ΠΟΛ.1011/14.1.2015 Καθορισμός οργάνου της Φορολογικής Διοίκησης και ορισμός διαδικασίας για την αποδοχή και εκκαθάριση εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.).

ΠΟΛ.1011/14.1.2015

ΚΑΘΟΡΙΣΜΌΣ ΟΡΓΆΝΟΥ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΉΣ ΔΙΟΊΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΌΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΉ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΆΡΙΣΗ ΕΚΠΡΌΘΕΣΜΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΏΝ ΔΗΛΏΣΕΩΝ ΕΝΙΑΊΟΥ ΦΌΡΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑΣ ΑΚΙΝΉΤΩΝ (ΕΝ.Φ.Ι.Α.).


Δεν υποβάλλουμε οριστική Φ.Μ.Υ. για το 2014

ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΉΣ ΟΡΙΣΤΙΚΉΣ Φ.Μ.Υ. ΓΙΑ ΤΟ 2014Σχετικά με την οριστική Φ.Μ.Υ. του φορολογικού έτους 2014 και επομένων, καθώς και σχετικά με τις βεβαιώσεις αποδοχών.

Παράταση των συγκεντρωτικών καταστάσεων (ΜΥΦ) 2014

ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΏΝ ΚΑΤΑΣΤΆΣΕΩΝ (ΜΥΦ) 2014

παράταση, ΜΥΦ, 2014, Συγκεντρωτικές καταστάσεις, πελατων, προμηθευτων, κεπυο, ΓΓΔΕ, ΥΠΟΒΟΛΗ,
Με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, εξέδωσε απόφαση με την οποία δόθηκε παράταση στην υποβολή των καταστάσεων φορολογικών στοιχείων του ημερολογιακού έτους 2014, η οποία επρόκειτο να λήξει στο τέλος Ιανουαρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ