Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Soros: Η Ρωσία μεγαλύτερος κίνδυνος από την Ελλάδα για την ΕΕ

8 Ιανουαρίου 2015

Soros: Η Ρωσία μεγαλύτερος κίνδυνος από την Ελλάδα για την ΕΕSoros: Η Ρωσία μεγαλύτερος κίνδυνος από την Ελλάδα για την ΕΕSoros: Η Ρωσία μεγαλύτερος κίνδυνος για την ΕΕ από τις εκλογές στην Ελλάδα
Soros: Η Ρωσία μεγαλύτερος κίνδυνος από την Ελλάδα για την ΕΕ
H κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία, λόγω της Ουκρανίας, αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για την ευρωπαϊκή οικονομία, ακόμα και την επιβίωση της ΕΕ, απ' ότι οι εκλογές στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο George Soros.


Soros: Η Ρωσία μεγαλύτερος κίνδυνος για την ΕΕ από τις εκλογές στην Ελλάδα


Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros κατηγορεί τους ηγέτες της Δύσης ότι κάνουν επικίνδυνα λανθασμένους υπολογισμούς στη στρατηγική τους έναντι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ότι η κρίση στην περιοχή θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο την ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Soros κατηγόρησε τους ευρωπαίους ηγέτες ότι συμπεριφέρονται στην Ουκρανία σαν να είναι «απλώς μια ακόμα χώρα» που χρειάζεται οικονομική βοήθεια, αντί να αντιλαμβάνονται πως η κρίση στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για την ευρωπαϊκή οικονομία, ακόμα και την επιβίωση της ΕΕ, απ' ότι οι εκλογές στην Ελλάδα.

Κατά τον ίδιο, οι κυρώσεις κατά της Μόσχας έχουν πολύ βαθύτερη επίπτωση απ' όσο φαντάζονταν οι ηγέτες της Δύσης, λόγω της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου, προσθέτοντας πως μια κήρυξη χρεοστασίου από τη Ρωσία «δεν θα αποτελούσε έκπληξη».

Όπως ανέφερε, η οικονομική κατάρρευση της Ρωσίας συνιστά στρατηγική και οικονομική απειλή για την Ευρώπη, με την πολιτική της Μόσχας πιθανότατα να γίνεται πιο επιθετικά εθνικιστική καθώς θα επιδεινώνεται η οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με τον Soros, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να «ξυπνήσουν» και να αποδεχθούν ότι δέχονται επίθεση από τη Ρωσία. «Το να βοηθήσουν την Ουκρανία θα πρέπει να θεωρηθεί αμυντικό μέτρο από τις ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι είναι αποφασισμένοι να αποφύγουν έναν πόλεμο, όμως αν δεν εξισορροπήσουν τις κυρώσεις με στήριξη προς την Ουκρανία, είναι πιθανό να έχουν έναν πόλεμο».
http://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ