Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Αμοιβαία επωφελής λύση με την Ευρώπη

17 Φεβρουαρίου 2015

Αμοιβαία επωφελής λύση με την Ευρώπη

Αμοιβαία επωφελής λύση με την Ευρώπη

Eurogroup, ΕΚΤ, ελλαδα, ευρω, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ευρωπαϊκων, Ευρώπη, ΣΟΙΜΠΛΕ, ΤΧΣ,
Αμοιβαία επωφελής λύση με την Ευρώπη, λένε κυβερνητικοί κύκλοι


Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη λαϊκή εντολή και την ιστορία της δημοκρατίας στην Ευρώπη.


Δείτε ακόμα


Αμοιβαία επωφελής λύση με την Ευρώπη

Απολύτως εφικτή θεωρεί η κυβέρνηση τη διαμόρφωση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης με τους Ευρωπαίους εταίρους, παρά το χθεσινό αδιέξοδο. Κυβερνητικοί παράγοντες διαμηνύουν πάντως για ακόμη μια φορά ότι δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά τελεσίγραφα.


Αμοιβαία επωφελής λύση με την Ευρώπη

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη λαϊκή εντολή και την ιστορία της δημοκρατίας στην Ευρώπη, ενώ σημειώνουν τη σταθερή της προσήλωση στην αναζήτηση λύσης μέσω της συνέχισης των διαπραγματεύσεων.

Ακόμη, αναφέρουν πως το Μνημόνιο έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση κι έχει οδηγήσει την οικονομία σε πλήρες αδιέξοδο, για να επισημάνουν ότι τον άμεσο τερματισμό του δεν τον υπαγορεύει μόνο το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά η ίδια η κοινή λογική.

Εξάλλου, από την κυβέρνηση δίνεται απάντηση στα αιτήματα των κομμάτων για ενημέρωση, χωρίς να γίνεται αναφορά σε σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα ενημερώνει για τις εξελίξεις όποιον πολιτικό αρχηγό το επιθυμεί.

Τέλος, οι κυβερνητικές πηγές γνωστοποιούν σημεία του κειμένου που κατέθεσε στο Eurogroup o Γερούν Ντέισελμπλουμ, τα οποία -όπως αναφέρει- δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά, αλλά και σημεία του αρχικού κειμένου, που τελικά αποσύρθηκε:

Το κείμενο Ντέισελμπλουμ

Οι ελληνικές αρχές κατέστησαν σαφές ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την σταθερή τους δέσμευση να απέχουν από κάθε μονομερή δράση ή ενέργεια και να εργαστούν, σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους, ιδιαίτερα στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασίας, στον οικονομικό τομέα και στον συνταξιοδοτικό.
Σε αυτή τη βάση οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν 6μηνη τεχνική παράταση του τρέχοντος προγράμματος σαν ένα μεταβατικό βήμα.

​Το κείμενο που αποσύρθηκε


Η ελληνική κυβέρνηση […] ανακοίνωσε την πρόθεσή της να λάβει έκτακτες δράσεις για να διασφαλίσει ένα δικαιότερο και αποτελεσματικότερο φορολογικό σύστημα και να περιορίσει την ανθρωπιστική κρίση.
Μέτρα για τον περιορισμό του βάρους του χρέους και για να επιτευχθεί μια περαιτέρω βιώσιμη μείωση της ελληνικής αναλογίας χρέους ανά ΑΕΠ πρέπει να υπολογιστούν παράλληλα με τις δεσμεύσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012.
Τα παραπάνω σχηματίζουν μια βάση για μια επέκταση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης, που θα μπορούσε να λάβει τη μορφή ενός [τετράμηνου] ενδιάμεσου προγράμματος, ως μεταβατικό στάδιο προς ένα νέο σύμφωνο για την ανάπτυξη για την Ελλάδα, που θα εξαχθεί και ολοκληρωθεί σε αυτή την περίοδο.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Eurogroup, ΕΚΤ, ελλαδα, ευρω, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ευρωπαϊκων, Ευρώπη, ΣΟΙΜΠΛΕ, ΤΧΣ,

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
19 Νοε 2012
Τα «άπλυτα» του προηγούμενου Eurogroup, της 12ης Νοεμβρίου, έβγαλε στη φόρα λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. Μιλώντας στο Canal + ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι μεταξύ των συναδέλφων του υπήρχαν «μερικοί ... Τα νέα τεκμήρια για τα ΙΧ αυτοκίνητα που θα ισχύσουν για την χρήση 2011 και θα χρησιμοποιηθούν στη φορολογική δήλωση του 2012.
12 Νοε 2012
12 Νοεμβρίου 2012. Γιούνκερ - Σήμερα θα αξιολογήσουμε την έκθεση της τρόικας. Γιούνκερ - Σήμερα θα αξιολογήσουμε την έκθεση της τρόικας. Σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης πρέπει να καταλήξει το σημερινό Eurogroup, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «θα αξιολογηθεί η έκθεση της τρόικας που περιήλθε σήμερα στα χέρια μας». Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι «θα ήταν φρόνιμο ...
12 Νοε 2012
12 Νοεμβρίου 2012. Financial Times Deutschland - Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας. Financial Times Deutschland - Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας. Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας. Financial Times Deutschland. «Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας, ούτε κατά λάθος, ούτε σκοπίμως», αναφέρει η εφημερίδα Financial Times Deutschland (FTD), σε σημερινό της δημοσίευμα, επικαλούμενη πηγές του Eurogroup. Στο ίδιο δημοσίευμα, η γερμανική οικονομική ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ