Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Αρνητική η πρώτη αντίδραση της Γερμανίας

19 Φεβρουαρίου 2015

Αρνητική η πρώτη αντίδραση της Γερμανίας

Αρνητική η πρώτη αντίδραση της Γερμανίας

ΣΟΙΜΠΛΕ, γερμανια, Ευρώπη, ευρω, Ευρωζώνη, Eurogroup, υπουργείο Οικονομικών,
ΣΟΙΜΠΛΕ, γερμανια, Ευρώπη, ευρω, Ευρωζώνη, Eurogroup, υπουργείο Οικονομικών, 

Την ώρα που ο Β. Σόιμπλε απορρίπτει το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, ο υπ. Οικονομίας και αντικαγκελάριος Ζ. Γκάμπριελ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γρήγορο «όχι» του υπουργού Οικονομικών.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γ. Βαρουφάκης: Οι διαβουλεύσεις παρουσιάζουν σημάδια σύγκλισης
Γ. Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει σχέδιο υπαναχώρησης
Βαρουφάκης στο Spiegel: Καλύτερο το κούρεμα από παράταση της πίστωσης
«Πολύ απαισιόδοξος» για συμφωνία με την Ελλάδα ο Ντάισελμπλουμ 
Γιούνκερ: «Μας είπαν ότι συμφωνούν με το 70% του προγράμματος, να δούμε ποιο είναι το 30%» 
Τσίπρας: νέο ελληνικό «πρόγραμμα»

Αρνητική η πρώτη αντίδραση της Γερμανίας

Αρνητική η πρώτη αντίδραση της Γερμανίας


Ενώ μέχρι χθες το βράδυ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συνιστούσε «χαλάρωση» και εξέφραζε την πεποίθηση ότι η ευρωζώνη θα καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα, σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά.
«Η επιστολή από την Αθήνα δεν αποτελεί κάποια ουσιώδη πρόταση για λύση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ, σήμερα το μεσημέρι.
Στην πραγματικότητα το ελληνικό αίτημα στοχεύει σε μια «συμφωνία-γέφυρα» χωρίς να πληρεί τα κριτήρια του προγράμματος. Όπως ακόμη τονίζει ο κ. Γέγκερ,
«Η επιστολή δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που συμφωνήθηκαν τη Δευτέρα στο Eurogroup.»
Σε επικοινωνία με τη Deutsche Welle εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι οι δηλώσεις του κ. Γέγκερ εκφράζουν τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης.

Καμία παραχώρηση χωρίς συμβιβαστική διάθεση από την Αθήνα

Ο Mάρτιν Γέγκερ αρνήθηκε πάντως να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις για το ποια σημεία ακριβώς του ελληνικού αιτήματος απορρίπτονται από το Βερολίνο.


  • Για παράδειγμα, αν το ελληνικό αίτημα δεν πληρεί το ένα από τα πέντε κριτήρια της Δευτέρας, εκείνο δηλαδή που προβλέπει ότι κανένα από τα συμβαλλόμενα μέλη της δανειακής σύμβασης δεν θα προβεί σε μονομερείς πράξεις.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου κατέστησε σαφές ότι το όλο ζήτημα θα συζητηθεί σήμερα στη συνάντηση των υφυπουργών Οικονομικών (Euro working group) που θα προετοιμάσει την αυριανή έκτακτη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με το Βερολίνο, το ζητούμενο σε αυτές τις συναντήσεις είναι κατά πόσο η ελληνική πλευρά θα δεχθεί την παράταση του τρέχοντος προγράμματος. Χωρίς μια συμβιβαστική διάθεση των Αθηνών σε αυτό το σημείο δεν πρόκειται να υπάρξουν παραχωρήσεις των εταίρων.

Διαφωνίες εντός της γερμανικής κυβέρνησης 

Διαφωνίες εντός της γερμανικής κυβέρνησης 

Πάντως ακόμη και εντός της γερμανικής κυβέρνησης φαίνεται πως υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο υπ. Οικονομίας και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ότι ο υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε βιάστηκε να απορρίψει το ελληνικό αίτημα.

«Είμαι υπέρ του να μην λέμε τόσο γρήγορα ναι ή όχι. Θα συμβούλευα να διεξαχθούν συνομιλίες», είπε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, προσθέτοντας ότι είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα το ότι η Αθήνα αποδέχεται ότι πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα. Διευκρίνισε ωστόσο πως «ό,τι κι αν θέλει να αλλάξει η ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να το χρηματοδοτήσει μόνη της».
http://www.dw.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ