Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ελλάδα-Ευρώπη: Συμφωνία με βάση το σχέδιο Μοσκοβισί

18 Φεβρουαρίου 2015

Ελλάδα-Ευρώπη: Συμφωνία με βάση το σχέδιο Μοσκοβισί

Ελλάδα-Ευρώπη: Συμφωνία με βάση το σχέδιο Μοσκοβισί

Ελλάδα-Ευρώπη: Συμφωνία με βάση το σχέδιο Μοσκοβισί
Ελλάδα-Ευρώπη: Συμφωνία με βάση το σχέδιο Μοσκοβισί


Συμφωνία με βάση το σχέδιο Μοσκοβισί επιδιώκει η Αθήνα – Σήμερα η πρόταση για παράταση – “Παγώνουν” οι εξαγγελίες

- Σήμερα το αίτημα από Βαρουφάκη για παράταση δανειακής σύμβασης για έξι μήνες
- “Δίνει” τις παροχές για να “πάρει” ρευστότητα η Αθήνα
- Παράταση αλλά όχι στο υπάρχον μνημόνιο ως έχει θέλει η Αθήνα που συμφωνεί όμως σε δεσμεύσεις
- Ως τον Αύγουστο θα αναζητηθεί νέα συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές
- Όχι από τον Σόιμπλε, που ζητά μόνο παράταση του Μνημονίου
Δείτε ακόμα


Ελλάδα-Ευρώπη: Συμφωνία με βάση το σχέδιο Μοσκοβισί 

Ελλάδα-Ευρώπη: Συμφωνία με βάση το σχέδιο Μοσκοβισί 

Η σκληρή ρητορική και οι βολές μεταξύ Τσίπρα και Σόιμπλε έκρυβαν πίσω τους ένα έντονο παρασκήνιο διαβουλεύσεων σε όλα τα επίπεδα.

Πλέον όλα δείχνουν ότι Ελλάδα και εταίροι θα καταλήξουν σε συμφωνία, βάσει του σχετικού αιτήματος από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών μέσα στην ημέρα για παράταση της δανειακής σύμβασης, όχι όμως και του Μνημονίου.

Η Αθήνα θα πει, στη βάση του κειμένου Μοσκοβισί πριν το περασμένο Eurogroup “ναι” σε δεσμεύσει για τήρηση συγκεκριμένων κανόνων που υπάρχουν στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα, θα δεχθεί ένα μορατόριουμ σε ό,τι αφορά στις προεκλογικές εξαγγελίες, τουλάχιστον ως τον Αύγουστο , όσο δηλαδή θα διαρκέσει και η αιτούμενη παράταση, ωστόσο θα ζητήσει να ξεκινήσει παράλληλα η συζήτηση για αλλαγή όρων και επίτευξη νέας συμφωνίας, χωρίς την ολοκλήρωση του υπάρχοντος προγράμματος, δηλαδή του μνημονίου.

Παιχνίδια με τις λέξεις


Από την πλευρά τους οι εταίροι και ειδικά η Γερμανία επιμένουν σε σκληρή γραμμή. Μάλιστα τονίζουν ότι δεν υπάρχει διαδικασία σαν αυτή που ζητά η ελληνική κυβέρνηση καθώς η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο είναι αλληλένδετα.
Δεν γίνεται δηλαδή να υπάρξει δανεισμός.

Επιμένουν επί την ουσίας στην ολοκλήρωση του μνημονίου, δέσμευση της Ελλάδας ως προς αυτό και στη συνέχεια αναζήτηση αλλαγών, ακόμη και εντός του χρόνου της παράτασης που θα ζητηθεί.

Το παζάρι εξακολουθεί να είναι σκληρό καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη χώρα προκειμένου οι εταίροι να δεχθούν ότι υπάρχει ολοκλήρωση του προγράμματος.

Όλα θα κριθούν στις “βελτιώσεις” τις οποίες υποσχέθηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά πόσο δηλαδή θα υπάρξουν περιθώρια αλλαγών και ισοδύναμων από την μεριά της Ελλάδας.

Εάν οι διατυπώσεις στο αιτιολογικό του αιτήματος ικανοποιούν τους εταίρους, τότε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ θα συγκαλέσει έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή.

Πηγές της Ευρωζώνης λένε ότι για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της δανειακής σύμβασης, η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί προϋποθέσεις και όρους. Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, ο κ. Ντάισελμπλουμ και οι εταίροι της Ελλάδας θα εξετάσουν αν το ελληνικό αίτημα παράτασης περιλαμβάνει τέτοιες προϋποθέσεις.
http://www.newsit.gr/
ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Eurogroup, ΕΚΤ, ελλαδα, ευρω, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ευρωπαϊκων, Ευρώπη, ΣΟΙΜΠΛΕ, ΤΧΣ, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ