Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Έως το 2016 το πρόγραμμα ΔΝΤ

19 Φεβρουαρίου 2015

Έως το 2016 το πρόγραμμα ΔΝΤ

 Έως το 2016 το πρόγραμμα ΔΝΤ

IMF, troika, Βαρουφακης, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, ελλαδα, ευρω, Ευρώπη, ΣΥΡΙΖΑ, Σόιμπλε, υπουργείο Οικονομικών, χρέος,
IMF, troika, Βαρουφακης, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, ελλαδα, ευρω, Ευρώπη, ΣΥΡΙΖΑ, Σόιμπλε, υπουργείο Οικονομικών, χρέος, 

Το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2016, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το πρόγραμμα των Ευρωπαίων εταίρων και της Ελλάδας λήγει στο τέλος του τρέχοντος μηνός και ότι επαφίεται στην ΕΕ και την Αθήνα να αποφασίσουν πώς θα χειριστούν την πιθανή επέκτασή του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


Handelsblatt: Αποχώρηση από την τρόικα εξετάζει η ΕΚΤ, πιθανώς και το ΔΝΤ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Εσφαλμένες ερμηνείες τα δημοσιεύματα για ανταλλαγή ομολόγων και όχι κούρεμα
Βαρουφάκης στους FT: Τέλος στο αίτημα για διαγραφή χρέους

 Έως το 2016 το πρόγραμμα ΔΝΤ


Το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2016

Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο κ. Ράις είπε ότι τα δύο προγράμματα, το ευρωπαϊκό και αυτό του ΔΝΤ "είναι διαφορετικά, αν και συνδέονται μεταξύ τους", αλλά μίλησε και για "ευελιξία" στην προσαρμογή των προγραμμάτων ανάλογα με τις συνθήκες. Διευκρινίστηκε, πάντως, στο MEGA, ότι τα Προγράμματα του ΔΝΤ εμπεριέχουν χρηματοδότηση, υποχρεώσεις και επί τόπου επιθεωρήσεις.

Καλά ενημερωμένη πηγή δήλωσε στο ΜEGA ότι όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της "είναι οικογενειακή υπόθεση", ενώ υπογράμμισε εμφαντικά ότι το ΔΝΤ δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, αρνήθηκε κάθε τοποθέτηση για την απόρριψη εκ μέρους της Γερμανίας της ελληνικής πρότασης, πριν αυτή καν εξεταστεί από το EuroWorking Group.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ. Ράις, ότι η Αθήνα και οι εταίροι της εργάζονται πολύ σκληρά στις Βρυξέλλες "για να αποφευχθεί κάθε ρίσκο", ενώ άλλες πηγές, μιλώντας στο ΜEGA, είπαν ότι ούτε θέλουν να σκέφτονται τι θα συμβεί εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων δανειστών της.

Κληθείς να τοποθετηθεί επί της θέσης που διατυπώνει η νέα ελληνική κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί να διαπραγματεύεται ταυτόχρονα με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, και ότι "η τρόικα πέθανε", ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε ότι η μελλοντική συνεργασία της Αθήνας με τους δανειστές της "είναι υπό συζήτηση", αποδεχόμενος ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση ενημέρωσε και το ΔΝΤ για τις προεκλογικές θέσεις της, ιδιαίτερα για την επιθυμία της να τελειώσει η τρόικα.

Ο κ. Ράις είπε επίσης ότι είναι υποθετικό να δηλώσει το ΔΝΤ "εάν θα συνεχίσουμε ή όχι με τους Ευρωπαίους", απαντώντας σε ερώτημα για την πιθανότητα να παραμείνει μόνο του το ΔΝΤ με το δικό του Πρόγραμμα για την Ελλάδα εάν δεν ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους. http://www.megatv.com/
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ