Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού

10 Φεβρουαρίου 2015

Σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού

Σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού

 Σταδιακή επαναφορά, έως το 2016, του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ (από τα 510 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών και τα 586 ευρώ για του άνω των 25 ετών) σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και με «αντισταθμίσματα» (φορολογικά ή άλλα κίνητρα) για τις επιχειρήσεις.

Σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού

Σταδιακή επαναφορά, έως το 2016, του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

1. Σταδιακή επαναφορά, έως το 2016, του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ (από τα 510 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών και τα 586 ευρώ για του άνω των 25 ετών) σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και με «αντισταθμίσματα» (φορολογικά ή άλλα κίνητρα) για τις επιχειρήσεις. Η ΓΣΕΕ κάλεσε την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τη διαδικασία και τον χρόνο υλοποίησης της σχετικής δέσμευσης (την οποία, άλλωστε, διεκδικούσε) ενώ αρνητικά σχολίασε ο πρώην υπουργός Γ. Βρούτσης την επαναφορά, προβλέποντας απολύσεις και μειώσεις των μισθών που είναι πάνω από τα κατώτατα όρια.

Επαναφορά της υποχρεωτικής ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

2. Επαναφορά της υποχρεωτικής ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, της επέκτασης των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων (ώστε να μην υπερισχύουν οι ατομικές και επιχειρησιακές), των τριετιών και της εξάμηνης μετενέργειας (αντί της τρίμηνης).

3. Εφαρμογή νέου καθεστώτος - «χωρίς εμπόδια και χρονοβόρες διαδικασίες» - για την επίλυση των εργατικών και μισθολογικών διαφορών μέσω του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

4. Επαναφορά στο 2% του ορίου των επιτρεπόμενων (ανά μήνα) ομαδικών απολύσεων και του ύψους των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης και αναβάθμιση του ρόλου του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας στη διαδικασία έγκρισης ή μη αιτημάτων για μαζικές απολύσεις.

5. Κατάργηση του νόμου για την επιστράτευση απεργών.
http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ