Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Eurogroup: Βαρύ το κλίμα στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα

16 Φεβρουαρίου 2015

Eurogroup: Βαρύ το κλίμα στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα

Eurogroup: Βαρύ το κλίμα στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα 

Eurogroup: Βαρύ το κλίμα στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα
Eurogroup: Βαρύ το κλίμα στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα

Σόιμπλε: Δεν είμαι αισιόδοξος-Οσο η Αθήνα δεν επιθυμεί πρόγραμμα, δεν χρειάζεται να εξετάσω τις επιλογές μου - Μοσκοβισί: Το συμβούλιο επιδιώκει θετική κατάληξη - Δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης


Eurogroup: Βαρύ το κλίμα στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα


Eurogroup: Βαρύ το κλίμα στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα


«Οσα έχω ακούσει μέχρι στιγμής δεν με κάνουν πιο αισιόδοξο για την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup. «Όσο η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί πρόγραμμα, δεν χρειάζεται να εξετάσω τις επιλογές μου», σημείωσε.

Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Σέλινγκ δήλωσε: Η Ελλάδα δεν μπορεί να διαπραγματευτεί στο πλαίσιο του υπάρχοντος προγράμματος. Το Eurogroup θα προσπαθήσει να σημειώσει πρόοδο, αλλά ο χρόνος είναι περιορισμένος.

Μια καλή λύση θα ήταν να παραταθεί το υπάρχον πρόγραμμα της Ελλάδας έτσι ώστε να κερδίσει χρόνο για συνομιλίες, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Τίποτα απ' ότι συνέβη μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν μπορεί να θεωρηθεί «ανακάλυψη» για την Ελλάδα, ανέφερε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν, ενώ πρόσθεσε ότι περιμένει από την ελληνική πλευρά να θέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο τραπέζι.

Ο λουξεμβούργιος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Γκραμένα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της. Σήμερα θα ανακαλύψουμε τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής πλευράς. Μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει πέσει στο τραπέζι.

Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Peter Kazimir αναφέρει ότι θα χρειαστεί κι άλλο eyrogroup για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και να βρεθεί λύση.

Σκληρή και η γραμμή της Φιλανδίας: Δεν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για ένα νέο πρόγραμμα. Το υπάρχον είναι η βάση για την διαπραγμάτευση.

Ο υπουργός Οικονομικών της Λιθουανίας Rimantas Šadžius που αποτελεί και το νεότερο μέλος της ευρωζώνης εμφανίστηκε πιο θετικός. «Είμαι σε θετική διάθεση σήμερα» δήλωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουί Ντε Γκουίντος ανέφερε ότι όπως ο Βαρουβάκης έτσι και εμείς έχουμε μια κόκκινη γραμμή. «Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι ότι τα δάνεια των Ελλήνων πρέπει να αποπληρωθούν στο ακέραιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Προπαρασκευαστική συνάντηση Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ


Ολοκληρώθηκε η προπαρασκευαστική συνάντηση που είχαν στον χώρο διεξαγωγής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές το ραντεβού διήρκεσε μία ώρα σε καλό κλίμα και έγιναν προσπάθειες γεφυρώματος των διαφορών και από τις δύο πλευρές

Παρ' όλα αυτά όμως, βαρύ είναι το κλίμα στις Βρυξέλλες όπως μεταδίδουν ανταποκριτές ελληνικών μέσων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, τόσο ο κ. Βαρουφάκης όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα ζητήσουν σήμερα από το Eurogroup στις 16:00 να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα έως τον Ιούνιο μέσα από ένα πρόγραμμα-γέφυρα, κατά την εφαρμογή του οποίου η ελληνική κυβέρνηση δεν θα λάβει μέτρα που να επιβαρύνουν δημοσιονομικά τον προϋπολογισμό και οι εταίροι δεν θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση.

Στο διάστημα αυτό η ελληνική πλευρά θα καταρτίσει το τελικό της πρόγραμμα, που θα διαδεχθεί το υφιστάμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Eurogroup θα παρουσιάσει μία πρόταση, η οποία θα συμβιβάζει με την απαίτηση των πιστωτών της Ελλάδας για επέκταση του τρέχοντος προγράμματος. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, η τελευταία δόση των 7,2 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ θα μπορούσε να διασπαστεί σε μικρότερες δόσεις και να εκταμιευθεί τους επόμενους μήνες με την υλοποίηση διαφορετικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών περικοπών.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γιέργκ Σέλινγκ λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup δήλωσε σε αυστριακό ραδιόφωνο πως η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα όχι μόνο χρόνο και ότι η ευρωζώνη δεν μπορεί να διαπραγματευτεί νέο πρόγραμμα με τη χώρα πριν ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα.

Νέα αναμέτρηση στο Eurogroup, διάσταση απόψεων με Βερολίνο


Η ημερήσια διάταξη του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα αρχίσει στις Βρυξέλλες στις 16:00 ώρα Ελλάδας αναφέρει τα εξής:

«Το Eurogroup θα συνεχίσει τις συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, ενόψει της λήξης του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

» Επιπλέον, οι υπουργοί θα συζητήσουν την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη και θα εξετάσουν τις χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου 2015.

» Επίσης, θα συζητήσουν τα σχέδια της Πορτογαλίας για την πρόωρη εξόφληση μέρους της χρηματοδοτικής ενίσχυσης που έλαβε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

» Θα συζητηθεί επίσης η πορεία του εν εξελίξει προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Κύπρου.

» Επιπλέον, το Eurogroup θα ενημερωθεί σχετικά με τα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2015, ιδίως όσον αφορά τις συζητήσεις για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση.»

Δηλώσεις Μοσκοβισί


«Υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, είναι οι αρχές επί των οποίων θα εργαστούμε, με τη βούληση να φτάσουμε σε μια συμφωνία και να προχωρήσουμε σε μία νέα φάση μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, η Κομισιόν εργάζεται επί ενός μόνου σεναρίου, να καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία, που θα ανοίξει τον δρόμο για αυτήν τη νέα φάση στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Ο Π. Μοσκοβισί σημείωσε ακόμη ότι πρόκειται για μια αποφασιστική συνεδρίαση, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ευρωζώνη, με κοινή συνισταμένη την επιθυμία όλων να παραμείνει η Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ. Συμπλήρωσε δε ότι είναι, επίσης, θεμελιώδες, η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε αλληλεγγύη από την Ευρωζώνη προς την Αθήνα, σ' ένα πρόγραμμα που ο κοινοτικός επίτροπος αρνήθηκε να το χαρακτηρίσει ως πρόγραμμα λιτότητας.

Υπάρχει μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, η οποία επιθυμεί ορισμένες αλλαγές, τις οποίες θα πρέπει να λάβουμε υπόψη, όπως τα κοινωνικά προγράμματα, μια πιο αποτελεσματική φορολογική διοίκηση, αλλά και πολλές μεταρρυθμίσεις κοινού ενδιαφέροντος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επ' αυτών των θεμάτων θα συζητήσουμε, είπε ο γάλλος επίτροπος, ο οποίος προεξόφλησε, πάντως, ότι θα είναι μια δύσκολη συνεδρίαση.
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ