Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί FT: Καταστροφική για την Ευρώπη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

2 Φεβρουαρίου 2015

FT: Καταστροφική για την Ευρώπη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

FT: Καταστροφική για την Ευρώπη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
grexit, europe, ελλαδα, χρέος, ευρω, Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Ευρώπη,
Καταστροφική θα ήταν για την Ευρώπη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρουν οι Financial Times σε άρθρο του Wolfgang Münchau.


FT: Καταστροφική για την Ευρώπη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Πρέπει να ανακαλέσουμε στην μνήμη μας την λάθος εκτίμηση των πολιτικών στις ΗΠΑ για τα αποτελέσματα τις χρεοκοπίας της Lehman Brothers το 2008 και τότε δεν ήταν μόνο οι επιπτώσεις σε όσους είχαν εκτεθεί στις απώλειες της Lehman, αλλά και τεράστιες παράπλευρες απώλειες στην παγκόσμια οικονομία.

FT: Καταστροφική για την Ευρώπη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Εάν η Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη,

  • οι τιμές των μετοχών και άλλων περιουσιακών στοιχείων σε όλη την Ευρώπη θα κατρακυλούσαν. 
  • Πολλοί άνθρωποι - και όχι μόνο εκείνοι με άμεση έκθεση στην Ελλάδα - θα βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση. 
  • Τότε είναι που οι επενδυτές θα αναρωτιούνται κατά πόσον η ευρωζώνη εξακολουθεί να είναι μια νομισματική ένωση ή απλά ένα χαλαρό καθεστώς ενός ενιαίου νομίσματος με πόρτες εισόδου και εξόδου και θα αμφισβητούσαν αμέσως εάν η Πορτογαλία είναι και αυτή ασφαλής, σημειώνεται.


Το Grexit θα άφηνε την Ελλάδα εκτός ευρώ, όμως εντός της Ευρωζώνης, έτσι η Ευρώπη θα μπορούσε να βασίζεται στην Ελλάδα για την συνέχιση των κυρώσεων στην Ρωσία;

Αν η Ελλάδα αναγκαστεί να φύγει από το ευρώ, αυτό ίσως οδηγήσει τη νέα κυβέρνηση να αναπτύξει οικονομικούς δεσμούς με την Ρωσία, πράγμα που δεν θέλει η Ευρώπη. Αν συμβεί το Grexit δεν θα μιλάμε μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον του ευρώ και της Ε.Ε., σημειώνεται.

http://www.newmoney.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ