Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΓΓΔΕ: Ποιοι είναι οι στόχοι για το 2015

26 Φεβρουαρίου 2015

ΓΓΔΕ: Ποιοι είναι οι στόχοι για το 2015

ΓΓΔΕ: Ποιοι είναι οι στόχοι για το 2015

ΓΓΔΕ, gsis, ελεγχος, γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, περιουσιολογιο, off shore,
Μπαράζ ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις και φορολογουμένους «υψηλού κινδύνου» προαναγγέλλει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ποιους στόχους βάζει για την «είσπραξη». Αποκτά πρόσβαση σε καταθέσεις αλλά και στοιχεία δανείων.

Ποιους φορολογουμένους βάζει στο στόχαστρο η ΓΓΔΕ - Ο προγραμματισμός ελέγχων
Τα …ρέστα της στους φορο-ελέγχους σχεδιάζει να παίξει το 2015, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαϊδου βάζοντας στο «παιχνίδι» πάταξης της φοροδιαφυγής νέα ηλεκτρονικά εργαλεία.
ΓΓΔΕ, gsis, ελεγχος, γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, περιουσιολογιο, off shore,
ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΓΓΔΕ, gsis, ελεγχος, γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, περιουσιολογιο, off shore, 
Το περιουσιολόγιο κερδίζει ίσως λόγω προεκλογικής δημοσιότητας την κορυφή των εντυπώσεων αλλά αυτό που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από τη δυνατότητα της φορολογικής διοίκησης να έχει πρόσβαση εκτός από τα στοιχεία των καταθέσεων των φορολογουμένων και στα στοιχεία δανείων.

Το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, το ηλεκτρονικό μάτι των ελεγκτών στις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών σχεδιάζεται επεκτείνεται και σε συναλλαγές δανειακών προϊόντων, σφίγγοντας τον κλοιό έναντι των φοροφυγάδων.

Σύμφωνα με τους στόχους που περιγράφονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΓΓΔΕ το ηλεκτρονικό μάτι θα επεκταθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 σε όλες τις δανειακές συναλλαγές και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και σε όλα τα χρηματιστηριακά προϊόντα.

Έτσι, σχεδόν σε real time, οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία που αφορούν όχι μόνο τις καταθέσεις αλλά και τα δάνεια και τα χρηματιστηριακά προϊόντα.

Παράλληλα, έως το τέλος του έτους ενεργοποιείται και το Μητρώο των of shore εταιρειών ενώ προωθείται και η ενεργοποίηση αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης και είσπραξης οφειλών. Στη διάρκεια του έτους μάλιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΔΕ σχεδιάζουν να …πάρουν τηλέφωνο περισσότερους από 100.000 φορολογούμενους για να τους υπενθυμίσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ενώ σχεδιάζεται και αυτοματοποιημένο σύστημα μηνιαίας υπενθύμισης «υποχρεώσεων» μέσω e mail.

Μπαράζ ελέγχων


Ευθυγραμμισμένη πλήρως με τις απαιτήσεις της εποχής για πάταξη της φοροδιαφυγής και αύξηση των δημοσίων εσόδων η Κ. Σαββαϊδου, όπως τουλάχιστον περιγράφεται στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΓΓΔΕ, θα εξαπολύσει μπαράζ φορολογικών ελέγχων το 2015. Από το σχέδιο ξεχωρίζουν:

· 400 πλήρεις και 500 μερικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις. Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων έχει στόχο να βεβαιώσει έσοδα πάνω από 2,925 δισ. ευρώ φέτος.

· 900 ελέγχοι φορολογουμένων μεγάλου πλούτου στους οποίους περιλαμβάνονται υποθέσεις φορολογουμένων με εμβάσματα, μεγάλη ακίνητη περιουσία, οφ σορ και άλλοι «μεγάλοι» οι οποίοι βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής. Το ΚΕΦΟΜΕΠ ( Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) στόχο έχει να βεβαιώσει φόρους αυξημένους κατά 30% σε σχέση με το 2014, επομένως περισσότερα από 325 εκατ. ευρώ και να εισπράξει περισσότερα από 77 εκατ. ευρώ.

· 2.000 έλεγχοι φορολογίας κεφαλαίου από τις Δ.Ο.Υ

· 15.000 έλεγχοι πρόληψης από τις Δ.Ο.Υ σε κλάδους ή επιχειρήσεις με υψηλή παραβατικότητα

· 5.000 προληπτικοί έλεγχοι από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων με διαφορές προς καταλογισμό τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ

Παράλληλα επιδιώκεται ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου από την ΥΕΔΔΕ από τις οποίες 40 να αφορούν απάτη ΦΠΑ και αύξηση κατά 400% των εντοπιζομένων διαφυγόντων εσόδων από τη διενέργεια ερευνών της ΥΕΔΔΕ σε σχέση με το 2014.

Φοροκυνηγητό προμηνύεται και για την αύξηση των εισπράξεων από ληξιπρόθεσμα χρέη. Η ΓΓΔΕ θέτει στόχο είσπραξης τουλάχιστον 1,7 δισ. ευρώ από τις συσσωρευμένες οφειλές έως το 2014 και επιπλέον 25% από τα νέα ληξιπρόθεσμα που θα δημιουργηθούν φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ