Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Π. Νικολούδης: Υπάρχουν 3.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής ύψους 7 δισ. ευρώ

10 Φεβρουαρίου 2015

Π. Νικολούδης: Υπάρχουν 3.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής ύψους 7 δισ. ευρώ

Π. Νικολούδης: Υπάρχουν 3.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής ύψους 7 δισ. ευρώ

φοροφυγαδες, forodiafygh, διαφθορα,
φοροφυγαδες, forodiafygh, διαφθορα,Π. Νικολούδης: Υπάρχουν 3.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής ύψους 7 δισ. ευρώ

Ο Υπουργός τόνισε ότι μία «δράκα κρατικοδίαιτων οικογενειών κρύβεται πίσω από τη διαφθορά».


Σχετικά θέματα
Ζημία 5 εκατ. στο ΙΚΑ από τρεις επιχειρήσεις
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Π. Νικολούδης: Υπάρχουν 3.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής ύψους 7 δισ. ευρώ

Περίπου 3.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής ύψους 7 δισ. ευρώ έχουν εντοπιστεί σύμφωνα με τον υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.

  • Μάλιστα ο υπουργός τόνισε ότι μία «δράκα κρατικοδίαιτων οικογενειών κρύβεται πίσω από τη διαφθορά».
  • Ο υπουργός είπε ότι θα ψηφιστεί νόμος ώστε να μπορεί ο ΣΔΟΕ να βεβαιώνει φόρους, όπως ίσχυε προ του 2013.
Μιλώντας στη Βουλή κατά την συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης ο κ. Νικολούδης υπογράμμισε ότι οι 3.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής εντοπίστηκαν σε ελέγχους από το 2000 και μετά από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, της οποίας επικεφαλής ήταν ο ίδιος το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αλλά ο «θησαυρός», όπως τον χαρακτήρισε παραμένει αναξιοποίητος, αν και το Δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει περίπου 2,5 δισ., επειδή δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός ελεγκτών στο ΣΔΟΕ και τις εφορίες.

Π. Νικολούδης: «Δράκα κρατικοδίαιτων οικογενειών κρύβεται πίσω από τη διαφθορά».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας στις υποθέσεις αυτές διαπιστώθηκε ότι υπάρχει δυσαναλογία ανάμεσα στα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση των ελεγχομένων. Είναι «πρόκληση και παράλογο κάποιος που λαμβάνει 25.000 ευρώ να πληρώνει ασφάλιστρο 17.000 ευρώ» ανέφερε.
Ο Παναγιώτης Νικολούδης τόνισε πως όλα τα σκάνδαλα αφορούσαν τράπεζες, επιχορηγήσεις, τον τρόπο με τον οποίο διακινούνται καύσιμα και καπνικά προϊόντα και τελέστηκαν «από μία δράκα ανθρώπων, μία δράκα οικογενειών». Είναι, συνέχισε, αυτό που λέμε «κρατικοδίαιτος καπιταλισμός. Έχουν την αντίληψη ότι το κράτος είναι φτιαγμένο μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους».
«Το μέγεθος της διαφθοράς που είδα μπροστά μου δεν είναι βγαλμένο από θεωρίες. Είναι η διαπίστωση του ανθρώπου που έβαλε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων. Ο δρόμος θα κλείσει», είπε ο κ. Νικολούδης.
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ