Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί «Πολύ απαισιόδοξος» για συμφωνία με την Ελλάδα ο Ντάισελμπλουμ

13 Φεβρουαρίου 2015

«Πολύ απαισιόδοξος» για συμφωνία με την Ελλάδα ο Ντάισελμπλουμ

«Πολύ απαισιόδοξος» για συμφωνία με την Ελλάδα ο Ντάισελμπλουμ

Eurogroup, Γιουνκερ, ελλαδα, ευρω, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ευρωπαϊκων, Ευρώπη, προγραμμα,
"Οι επιλογές της Ελλάδας, δεδομένης της κατάστασης της οικονομίας της, είναι περιορισμένες... Απαιτείται ακόμη τεράστια προσαρμογή"


Ιδιαίτερα απαισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη τη Δευτέρα δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ μιλώντας σε ολλανδούς δημοσιογράφους. «Οι επιλογές της Ελλάδας, δεδομένης της κατάστασης της οικονομίας της, είναι περιορισμένες... Απαιτείται ακόμη τεράστια προσαρμογή και δεν είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε (σε συμφωνία) τη Δευτέρα» τόνισε.

Σχετικά άρθρα
Γιούνκερ: «Μας είπαν ότι συμφωνούν με το 70% του προγράμματος, να δούμε ποιο είναι το 30%»
Τσίπρας: νέο ελληνικό «πρόγραμμα»«Πολύ απαισιόδοξος» για συμφωνία με την Ελλάδα ο Ντάισελμπλουμ

«Πολύ απαισιόδοξος» για συμφωνία με την Ελλάδα ο Ντάισελμπλουμ

«Η Ελλάδα έχει πολλές απαιτήσεις, αλλά το πραγματικό ζήτημα είναι πως χρήματα δεν υπάρχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι είναι «πολύ απαισιόδοξος» όσον αφορά στις πιθανότητες επιτυχίας των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα.

Κάποιος μπορεί να ξοδέψει χρήματα μόνο όταν υπάρχουν... αλλά χρήματα δεν υπάρχουν και αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα» υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα μπορεί να δανείζεται έως το τέλος του μήνα (σ.σ η παράταση του τρέχοντος προγράμματος λήγει στο τέλος του μήνα), και μπορεί να χρηματοδοτείται μόνο μέσω μεταρρυθμίσεων, οι οποίες δεν έχουν συμβεί εδώ και μήνες» πρόσθεσε δε, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών αφήνοντας αιχμές και για την προηγούμενη κυβέρνηση.

Στη βάση του στόχου επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 3% για το τρέχον έτος ξεκίνησαν την Παρασκευή οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της τεχνικής Επιτροπής ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας διευκρίνισε στο μεταξύ κορυφαία πηγή της Ευρωζώνης.

Αισιόδοξος, ότι είναι δυνατόν να υπάρξει μια συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και ευρωζώνη την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup, τόνισε νωρίτερα την Παρασκευή, ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ενώ ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία Μαργκάλο, υποστήριξε πως αν η χώρα του δεν είχε δανείσει την Ελλάδα, θα ήταν σε θέση να αυξήσει σημαντικά συντάξεις και επιδόματα ανεργίας.


Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ