Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Σόιμπλε - Βαρουφάκης «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε»

5 Φεβρουαρίου 2015

Σόιμπλε - Βαρουφάκης «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε»

 Σόιμπλε - Βαρουφάκης «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε»

Σόιμπλε - Βαρουφάκης «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε»
 Σόιμπλε - Βαρουφάκης «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε»
«Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε», τόνισε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ο γερμανός ΥΠΟΙΚ. Η Ελλάδα θα κάνει το παν να για να αποφύγει την χρεοκοπία, είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


Handelsblatt: Αποχώρηση από την τρόικα εξετάζει η ΕΚΤ, πιθανώς και το ΔΝΤ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Εσφαλμένες ερμηνείες τα δημοσιεύματα για ανταλλαγή ομολόγων και όχι κούρεμα
Βαρουφάκης στους FT: Τέλος στο αίτημα για διαγραφή χρέους

 Σόιμπλε - Βαρουφάκης «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε»

 Σόιμπλε - Βαρουφάκης «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε»

 

Στα Ευρωπαϊκά όργανα παρέπεμψε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την όποια λύση για το ζήτημα της Ελλάδας, μετά την κρίσιμη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε», τόνισε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα ανήκει μεν στην ευρωζώνη, αλλά ακόμα «δεν συμφωνούμε στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό».

Τόνισε πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν οφείλεται στην Ευρώπη ή τη Γερμανία, αλλά σε δικά της λάθη. «Η Ελλάδα έχασε την πρόσβαση στις αγορές το 2009», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως συστατικό της βοήθειας είναι και η αυτοβοήθεια.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν», προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, ο γερμανός ΥΠΟΙκ δήλωσε λιτά πως δεν βρίσκεται καν στην ατζέντα.


Παράλληλα, σε ένα μήνυμα υπέρ της διατήρησης της τρόικα, έστω σε μια διαφορετική μορφή, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να συνομιλεί και με τα τρία μέλη της τριμερούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Δήλωσε μάλιστα «σκεπτικός» για τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ως τώρα η νέα ελληνική κυβέρνηση, εν μέσω πληροφοριών πως το Βερολίνο επιζητά την ανάκληση των αντι-μνημονιακών κινήσεων που έχουν ήδη εξαγγείλει υπουργοί στην Αθήνα.

Βαρουφάκης: Χρειαζόμαστε χρόνο, δε θα χρεοκοπήσουμε


Από την πλευρά του, ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, τόνισε πως η Ελλάδα ζητά
  • ένα μικρό χρονικό περιθώριο για να παρουσιάσει την πρότασή της και 
  • τον οδικό χάρτη για πρόγραμμα-γέφυρα έως τον Μάιο.

Διευκρίνισε ωστόσο πως η Αθήνα δεν προτίθεται να ζητήσει τεχνική παράταση του προγράμματος στήριξης πέραν της 28ης Φεβρουαρίου, αλλά κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα θα κάνει το παν να για να αποφύγει την χρεοκοπία.

Προσέθεσε πως η Αθήνα καταλαβαίνει πως δε δικαιούται να εφαρμόσει μονομερώς το πρόγραμμά της, καθώς ανήκει στην οικογένεια του ευρώ, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα 18 κράτη-μέλη.

Κάλεσε ωστόσο το Βερολίνο να σεβαστεί την εντολή του ελληνικού λαού, σχολιάζοντας πως ο σεβασμός στους κανόνες δεν μπορεί να σημαίνει πως «σπάμε τη δημοκρατία με βαριοπούλα» και αναφέροντας πως ως συνέπεια των όσων έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ένα ναζιστικό κόμμα ως τρίτη δύναμη στην ελληνική Βουλή.

Απαντώντας, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν οι αποφάσεις μιας κυβέρνησης να λαμβάνονται σε βάρος άλλων λαών και κρατών της Ευρώπης.

Πάντως, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως το μήνυμά του είναι πως η Γερμανία θα βρει έναν μεταρρυθμιστικό εταίρο στη νέα ελληνική ηγεσία, απορρίπτοντας τις μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως ένα «φύλο συκής».

Ετικέτες: ΕΚΤ, Σόιμπλε, Βαρουφακης, υπουργείο Οικονομικών, ελλαδα, Ευρώπη, ευρω, χρέος, troika, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, IMF, ΣΥΡΙΖΑ,

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ