Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Τι αποκαλύπτει ο Βαρουφάκης για τη φορολογία στο Πρωινό ΑΝΤ1

26 Φεβρουαρίου 2015

Τι αποκαλύπτει ο Βαρουφάκης για τη φορολογία στο Πρωινό ΑΝΤ1

Τι αποκαλύπτει ο Βαρουφάκης για τη φορολογία στο Πρωινό ΑΝΤ1

Τι λέει για τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα νησιά. Όλη η συνέντευξη του Υπ. Οικονομικών στον Γ. Παπαδάκη, στις 07:00 της Παρασκευής, στο Πρωινό ΑΝΤ1.

mnimonio, Βαρουφακης, ευρω, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ευρωπαϊκων, Ευρώπη, μνημονιο, υπουργείο Οικονομικών,
ΕΤΙΚΕΤΕΣ: mnimonio, Βαρουφακης, ευρω, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ευρωπαϊκων, Ευρώπη, μνημονιο, υπουργείο Οικονομικών, 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΟΙΚ: Δεν αποκλείεται κάποια μικρή αλλαγή του ΦΠΑ

mnimonio, Βαρουφακης, ευρω, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ευρωπαϊκων, Ευρώπη, μνημονιο, υπουργείο Οικονομικών,
Η κυβέρνηση εξηγεί γραμμή γραμμή την συμφωνία με τους θεσμούς

Η κυβέρνηση εξηγεί γραμμή γραμμή την συμφωνία με τους θεσμούς

ΠΟΛ.1107/14.4.2014 Υποβολή τροποποιητικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ
Τι αποκαλύπτει ο Βαρουφάκης για τη φορολογία στο Πρωινό ΑΝΤ1


Τι αποκαλύπτει ο Βαρουφάκης για τη φορολογία στο Πρωινό ΑΝΤ1


Τα χαρτιά του αναφορικά με τη δέσμευση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς για αύξηση στον ΦΠΑ, άνοιξε ο Γιάνης Βαρουφακης, στο Πρωινό ΑΝΤ1. Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας στη συνέντευξη του στον Γιώργο Παπαδάκη, που θα προβληθεί την Παρασκευή στο Πρωινό ΑΝΤ1, δεσμεύεται ότι από αυτήν την παρέμβαση δεν απειλούνται βασικά αγαθά και υπηρεσίες καθώς επίσης ειδικά καθεστώτα όπως τα νησιά.

«Να κάνουμε μια ξεκάθαρη συζήτηση επ’αυτού: Δεν θα αυξηθεί στα νησιά. Δεν θα αυξηθεί στα φάρμακα. Δεν θα αυξηθεί στις παραμεθόριες περιοχές. Δεν θα αυξηθεί στα τρόφιμα. Δεν θα αυξηθεί στα βιβλία και στα έντυπα», διαμηνύει ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης, πάντως, δεν ήταν εξίσου σαφής για το εάν στις εξαιρέσεις συμπεριλαμβάνονται ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, που επίσης υπάγονται στο 6,5%, και για τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προτείνει την αύξηση του συντελεστή στο 13%.

Σε ερώτηση για το πού θα αυξηθεί, ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει ότι «θα ψάξω να βρω έναν φορολογικό συντελεστή σε ένα άνευ σημασίας αγαθό για να δείξουμε καλή θέληση».


Γιάνης Βαρουφάκης - Γιώργος Παπαδάκης


Οι διαφορετικές θέσεις που φαίνεται να υπάρχουν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, θόλωσαν το τοπίο αναφορικά με την αλλαγή στο ΦΠΑ, που περιλαμβάνει η λίστα Βαρουφάκη προς τους θεσμούς. Το θολό τοπίο δεν ξεδιάλυνε το πρωί ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος δεν έβλεπε μια αύξηση σε ότι αφορά στους συντελεστές που ισχύουν στα νησιά.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν χρειάζεται να αυξηθεί διότι η αύξηση του ΦΠΑ, δεν φέρνει έσοδα, μειώνει τα έσοδα», ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, στο Mega, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σημείωσε στον «ΒΗΜΑ FΜ», ότι «δεν θα είναι συντελεστές ΦΠΑ, οι οποίοι αφορούν αγαθά ή υπηρεσίες οι οποίες έχουν να κάνουν με βασικές ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών».

Αδιευκρίνιστο παραμένει και το τι μέλλει γενέσθαι με τον ΦΜΑΠ, που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. Το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο προβλέπει την επιβολή φόρου με συντελεστή έως 2%, σε 114.793 ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία άνω των 500.000 ευρώ. Η αξία των ακινήτων, χωρίς τις αναθεωρημένες αντικειμενικές αξίες, ξεπερνάει τα 105,3 δισ. ευρώ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση τα όρια για την μεγάλη ακίνητη περιουσία τα πάμε για την οικογένεια κάτω από 500.000. Έχω την άποψη ότι δεν μπορούμε να κατεβάσουμε οριζόντια τις αντικειμενικές, διότι ακούγεται 30-35%. Πρέπει να γίνει με ζώνες», σημείωσε σχετικά ο κ. Φλαμπουράρης.

Η μείωση των αντικειμενικών ανά ζώνη αναμένεται να μεγαλώσει τον πονοκέφαλο των εσόδων, καθώς θα επιφέρει καθυστερήσεις στην βεβαίωση και κατ’ επέκταση στην είσπραξη του φόρου.

http://www.antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ